📱 Mobilní aplikace plná receptů.Nejvíce mých receptů na jednom místě
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Masovo-kapustový nákyp

Masovo-kapustový nákyp

  , , ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Masovo-kapustový nákyp
5.0 3

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Jenže ty se v této úpravě brzy přejí. Proto doporučuji do jídelníčku zařadit pokrmy, které lze snadno připravit předem a pak si je ráno ohřát anebo se dají i lehce vzít sebou do práce. Sem patří kromě karbanátků a různých fritat i nákypy. Tenhle je zajímavý kontrastem masa a zeleniny, chutnat vám bude teplý i studený.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

300 g mletého masa mix (hovězí + vepřové), popřípadě libovějšího vepřového či drůbežího

1/2 hlávky kapusty

3 vejce

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce hořčice (bez éček a přidaného cukru)

2 lžíce mandlové mouky (volitelně)

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty vložte do horké osolené vody a vařte do změknutí (cca 15minut).

Pak listy slijte, prolijte ledovou vodou (aby se v nich zastavil proces varu) a důkladně je vymačkejte.

Z listů vyřízněte nejtvrdší středové části a pak je umelte v mlýnku na maso nebo nakrájejte pomocí nože opravdu nadrobno.

Smíchejte je se 3 vejci, osolte a opepřete.

Mleté maso v misce důkladně promíchejte se lžící ledové vody, nadrobno pokrájenou cibulí, s drceným česnekem, hořčicí, solí a pepřem.

Dno vhodné pečící nádoby pokryjte vrstvou masa (pořádně ho upěchujte, ať nejsou nikde praskliny), na ní pak nalijte směs kapusty a vajec.

Vše posypte osolenou mandlovou moukou, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 25 minut (přesná doba závisí na výšce nákypu a výkonu vaší trouby).

Podávejte teplé či studené.

PS: Kapustu lze nahradit například květákem, brokolicí či pórkem.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

7 Recenzí / komentářů

petralyskova

6 října, 2016

Dnes jsem recept zkoušela, místo kapusty jsem použila květák a brokolici a výsledek byl výborný!

Měla bych ale jeden technický dotaz – maso při pečení pustilo hodně šťávy a tuku a v podstatě při pečení plavalo, po upečení jsem musela udělat díru na straně do zeleninové vrstvy a tekutinu slít… Jak se tomuto dá předejít? Nebo je to tak v pořádku? (Květák a brokolici jsem po uvaření a rozmělnění ručně co nejvíce vymačkala.)

Děkuji za odpověď a přeji krásný den 🙂

Lucie

6 října, 2016

Většinou to dělá příliš tučné maso, popřípadě maso rozmrazované. Na tento recept je vhodnější zvolit libovější druhy masa.
Jsem moc ráda, že vám recept i tak chutnal 🙂

petralyskova

7 října, 2016

Kupovala jsem již namletý mix, příště si namelu maso raději doma. Recept výborný, určitě se z něj stane stálice v mém repertoáru ;-).

Karolína

4 října, 2020

Tak to je lahoda! Kam se hrabou sladké buchty dělala jsem dvojitou dávku a stejně to bude během chvíle pryč Jen jsem neměla po ruce mandlovou mouku, tak jsem tam dala sušené droždí a také to vytvořilo křupavou kristu

Lucka

4 října, 2020

Mám velkou radost, že chutná ❤️
Moc díky za komentář a sdílení nápadu s použitím droždí 🙂

Hedvika

7 února, 2021

Také jsem včera dělala a je to vynikající

Lucka

7 února, 2021

Mám velkou radost, že se nákyp povedl a chutnal ❤️ Díky za komentář 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky