Recept na masovo-kapustový nákyp » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

15-04-12-01

Masovo-kapustový nákyp

15-04-12-01

Masovo-kapustový nákyp

  , , ,   , , , ,   , ,

Duben 17, 2015

Hodnotit recept
Masovo-kapustový nákyp
5.0 1

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Jenže ty se v této úpravě brzy přejí. Proto doporučuji do jídelníčku zařadit pokrmy, které lze snadno připravit předem a pak si je ráno ohřát anebo se dají i lehce vzít sebou do práce. Sem patří kromě karbanátků a různých fritat i nákypy. Tenhle je zajímavý kontrastem masa a zeleniny, chutnat vám bude teplý i studený.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

300 g mletého masa mix (hovězí + vepřové), popřípadě libovějšího vepřového či drůbežího

1/2 hlávky kapusty

3 vejce

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce hořčice (bez éček a přidaného cukru)

2 lžíce mandlové mouky (volitelně)

sůl

pepř

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty vložte do horké osolené vody a vařte do změknutí (cca 15 minut).

Pak listy slijte, prolijte ledovou vodou (aby se v nich zastavil proces varu) a důkladně je vymačkejte.

Z listů vyřízněte nejtvrdší středové části a pak je umelte v mlýnku na maso nebo nakrájejte pomocí nože opravdu nadrobno.

Smíchejte je se 3 vejci, osolte a opepřete.

Mleté maso v misce důkladně promíchejte se lžící ledové vody, nadrobno pokrájenou cibulí, s drceným česnekem, hořčicí, solí a pepřem.

Dno vhodné pečící nádoby pokryjte vrstvou masa (pořádně ho upěchujte, ať nejsou nikde praskliny), na ní pak nalijte směs kapusty a vajec.

Vše posypte osolenou mandlovou moukou, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 25 minut (přesná doba závisí na výšce nákypu a výkonu vaší trouby).

Podávejte teplé či studené.

PS: Kapustu lze nahradit například květákem, brokolicí či pórkem.

00:00

3 Recenzí / komentářů

cbb9381777ed4eec960bc7223703ff5d

petralyskova

Říjen 6, 2016

Dnes jsem recept zkoušela, místo kapusty jsem použila květák a brokolici a výsledek byl výborný!

Měla bych ale jeden technický dotaz – maso při pečení pustilo hodně šťávy a tuku a v podstatě při pečení plavalo, po upečení jsem musela udělat díru na straně do zeleninové vrstvy a tekutinu slít… Jak se tomuto dá předejít? Nebo je to tak v pořádku? (Květák a brokolici jsem po uvaření a rozmělnění ručně co nejvíce vymačkala.)

Děkuji za odpověď a přeji krásný den 🙂

LG

Lucie

Říjen 6, 2016

Většinou to dělá příliš tučné maso, popřípadě maso rozmrazované. Na tento recept je vhodnější zvolit libovější druhy masa.
Jsem moc ráda, že vám recept i tak chutnal 🙂

cbb9381777ed4eec960bc7223703ff5d

petralyskova

Říjen 7, 2016

Kupovala jsem již namletý mix, příště si namelu maso raději doma. Recept výborný, určitě se z něj stane stálice v mém repertoáru ;-).

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation