Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Masovo-kapustový nákyp

Masovo-kapustový nákyp

  , , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Masovo-kapustový nákyp
5.0 1

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Jenže ty se v této úpravě brzy přejí. Proto doporučuji do jídelníčku zařadit pokrmy, které lze snadno připravit předem a pak si je ráno ohřát anebo se dají i lehce vzít sebou do práce. Sem patří kromě karbanátků a různých fritat i nákypy. Tenhle je zajímavý kontrastem masa a zeleniny, chutnat vám bude teplý i studený.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

300 g mletého masa mix (hovězí + vepřové), popřípadě libovějšího vepřového či drůbežího

1/2 hlávky kapusty

3 vejce

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce hořčice (bez éček a přidaného cukru)

2 lžíce mandlové mouky (volitelně)

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Z kapusty vyřízněte košťál a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty vložte do horké osolené vody a vařte do změknutí (cca 15 minut).

Pak listy slijte, prolijte ledovou vodou (aby se v nich zastavil proces varu) a důkladně je vymačkejte.

Z listů vyřízněte nejtvrdší středové části a pak je umelte v mlýnku na maso nebo nakrájejte pomocí nože opravdu nadrobno.

Smíchejte je se 3 vejci, osolte a opepřete.

Mleté maso v misce důkladně promíchejte se lžící ledové vody, nadrobno pokrájenou cibulí, s drceným česnekem, hořčicí, solí a pepřem.

Dno vhodné pečící nádoby pokryjte vrstvou masa (pořádně ho upěchujte, ať nejsou nikde praskliny), na ní pak nalijte směs kapusty a vajec.

Vše posypte osolenou mandlovou moukou, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 25 minut (přesná doba závisí na výšce nákypu a výkonu vaší trouby).

Podávejte teplé či studené.

PS: Kapustu lze nahradit například květákem, brokolicí či pórkem.

00:00

3 Recenzí / komentářů

petralyskova

Říjen 6, 2016

Dnes jsem recept zkoušela, místo kapusty jsem použila květák a brokolici a výsledek byl výborný!

Měla bych ale jeden technický dotaz – maso při pečení pustilo hodně šťávy a tuku a v podstatě při pečení plavalo, po upečení jsem musela udělat díru na straně do zeleninové vrstvy a tekutinu slít… Jak se tomuto dá předejít? Nebo je to tak v pořádku? (Květák a brokolici jsem po uvaření a rozmělnění ručně co nejvíce vymačkala.)

Děkuji za odpověď a přeji krásný den 🙂

Lucie

Říjen 6, 2016

Většinou to dělá příliš tučné maso, popřípadě maso rozmrazované. Na tento recept je vhodnější zvolit libovější druhy masa.
Jsem moc ráda, že vám recept i tak chutnal 🙂

petralyskova

Říjen 7, 2016

Kupovala jsem již namletý mix, příště si namelu maso raději doma. Recept výborný, určitě se z něj stane stálice v mém repertoáru ;-).

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.