Mexické pečené masové koule » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

_dsc0920

Mexické pečené masové koule

_dsc0920

Mexické pečené masové koule

  ,   , , , ,   , , , , ,

Říjen 16, 2016

Hodnotit recept
Mexické pečené masové koule
0.0 0

Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • 10 minut

    1 hodina 30 minut

    1 hodina 40 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

200 g mletého hovězího

100 g mletého vepřového

2 stroužky česneku

1 zarovnaná lžička mletého římského kmínu

1 plná lžička uzené papriky

1 chilli paprička nebo 1/2 lžičky sušeného chilli

1 lžíce olivového oleje

100 g cibule

100 g žluté papriky

1 plechovka loupaných rajčat

2 dcl hovězího vývaru

1 hrst lístků čerstvého koriandru

1/2 limetky (volitelně)

6 cherry rajčátek

600 g květáku

sůl

pepř

Postup

Smíchejte oba druhy mletého masa s utřeným česnekem, mletým římským kmínem, uzenou paprikou, solí, pepřem a drobně nakrájenou chilli papričkou.

Dobře propracujte, aby se všechny ingredience co nejlépe propojily. Z výsledné hmoty vytvořte 15-20 kuliček.

Na pánvi si na lžíci olivového oleje zprudka orestujte cibuli nakrájenou na klínky a papriku na proužky.

Do pekáčku vysázejte masové koule, posypte je orestovanou zeleninou a zalijte loupanými rajčaty promíchanými s hovězím vývarem. Masové kuličky by měly být z větší části popřípadě zcela ponořené.

Pekáček vložte nezakrytý do trouby vyhřáté na 180°C a pečte za občasného promíchání přibližně 1,5 hodiny.

Ke konci si připravte květákovou rýži. Stačí syrový květák nasekat na drobná zrnka a ty pak osolené podusit do měkka.

Můžete použít mikrovlnnou troubu - stačí ve vhodné nádobě rýži "vlnit" přibližně 10 minut (v závislosti na výkonu vaší trouby), dokud květák neztratí svou typickou vůni a krásně nezměkne.

Druhou variantou je příprava na plotýnce, která trvá o něco déle, ale vyhýbá se přípravě pomocí mikrovln. Rozdrcený květák nasypte do širší pánve či hrnce s poklicí. Osolte ho a podlijte 0,5 dcl vody. Za občasného promíchání ho nechte pod poklicí dusit přibližně 20 minut. Ke konci poklici odkryjte, aby se vypařila všechna tekutina.

Upečené masové kuličky podávejte s nadýchanou květákovou rýží, posypané nakrájenými čerstvými rajčátky a lístky koriandru.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation