Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou

Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou

  ,   , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou
5.0 2

Tohle jídlo vážně miluju! Spojuje v sobě nasládlost pastináku a slanost slaniny s cibulkou. Na tomhle zdravém jídle až nezdravě „ujíždím“ 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

700 g pastináku

3 velké cibule

200 g slaniny nebo předem upečeného vepřového masa

sádlo

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Oloupejte a nakrájejte pastinák. Kdyby vám náhodou tenhle druh zeleniny nic neříkal, tak doplňuji, že to, co najdete v obchodech, je pastinák, i když je u něj většinou napsáno „petržel“ 🙂

Nakrájený pastinák dejte vařit do změknutí do osolené vody (cca 15-20 minut).

Mezitím si na sádle osmažte kousky slaniny a na proužky nakrájenou slaninu.

Z uvařeného pastináku slijte vodu (můžete si ho ponechat v mrazáku jako výrazný zeleninový vývar do nějakého jiného receptu), osolte ho a rozmixujte dohladka.

Podávejte posypané osmaženou slaninou a cibulkou.

Ať chutná ❤️

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

maticka90

17 června, 2016

Byla jsem milovníkem brambor s cibulí, tohle je zdravější alternativa a hlavně vynikající. Nikdy bych neřekla, že mi tak může chutnat něco, kde je hlavní ingrediencí petržel, ale je to tak 🙂

Lucie

18 června, 2016

Jsem na tom hodně podobně 😀

Eva

23 února, 2017

Díky za tento recept. Chystám se udělat z celeru (ten miluju). Jen si ujasním: bod 3 – na sádle osmažíme slaninu a cibuli, že? Ne slaninu a slaninu? Díky Eva

Lucie

23 února, 2017

Celer je skvělá volba, také ho mám moc ráda. Vaše ujasnění je naprosto správné! No vidíte to, jak blbnu 😀 Chyba opravena, díky za upozornění. I když, slanina se slaninou, také není špatný nápad 😀

Petra P.

18 září, 2020

Zdravím, Lucie.
Upřímně řečeno by mne nikdy nenapadlo dělat pyré z petržele, ale musím uznat, že je to dobrota – společně se slaninou na cibulce nemá chybu 🙂
Petra

Lucka

19 září, 2020

Zdravím, Petro 🙂 Ono jde pyré prakticky z každé zeleniny. Jen je občas potřeba pohrát si s hustotou a dochucením.
Děkuju za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0