📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená ryba s fenyklem a mrkví

Pečená ryba s fenyklem a mrkví

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Pečená ryba s fenyklem a mrkví
5.0 3

Pokud jste stejně jako já v obchodech chodili bez povšimnutí okolo čerstvého fenyklu, protože máte jeho chuť spojenou s typickou pendrekovou vůní a jeho použití jste ochotní akceptovat maximálně tak do dětského čaje, udělejte tomu rázný konec. Fenykl totiž po tepelné úpravě svojí typickou vůni ztratí a zůstane jen skvělá sladká chuť, která se v kombinaci s mrkví jen umocní. Pokud mi jen trošku věříte, zkuste ho alespoň jednou ochutnat. Věřím, že si ho oblíbíte stejně jako já 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

300-400 g čerstvé bělomasé ryby (treska, halibut, platýs, mořský okoun, pangas, tilápie atd.)

2 čerstvé fenykly

2 větší mrkve

1 cibule

1 citrón

olivový olej

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Oloupejte si mrkev a cibuli.

Z fenyklu odlomte svrchní dřevnaté listy, nebo jen odkrojte poničené části.

Zelenou nať si případně ponechte na dozdobení pokrmu. Počítejte ale s tím, že z ní bude cítit typická „pendreková“ chuť (někdo to miluje, jiný nenávidí, nic mezi tím; rozhodně to ale stojí za vyzkoušení ;-))

Nakrájejte cibuli a fenykl na co nejslabší nudličky, mrkev pomocí škrabky na dlouhé tenké nudle.

Takto připravenou zeleninu osmahněte na olivovém oleji.

Osolte, opepřete, snižte plamen a za častého míchání nechte zeleninu změknout (cca 10-15 minut).

Mezitím si upečte rybu.

Každý kousek ryby z obou stran osolte, opepřete, zakapte šťávou z citrónu (na všechny kousky stačí šťáva z půlky citrónu) a olivovým olejem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na cca 15-20 minut (přesná doba záleží na tom, jak velké kousky ryby máte).

Upečenou rybu podávejte spolu s teplou dušenou zeleninou, ozdobenou kouskem citrónu a čerstvou bylinkou podle chuti (ať už fenyklovou natí nebo, koriandrem či petrželkou).

PS: Pokud máte problém se sehnáním čerstvé ryby, můžete použít i mražené filety. Nicméně je jasné, že co do chuti i kvality čerstvá ryba vítězí na plné čáře.

PS2: Pokud se vám nechce rozpalovat trouba, můžete rybu opéct i na pánvi na olivovém oleji.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

6 Recenzí / komentářů

Zuzka S.

7 května, 2016

Nemám ráda pendrek a proto fenykl tepelně upravuji a výsledek je super. Tento recept je rychlý a kombinace mrkve, fenyklu a ryby je výborná, Lucko, díky – vypadá to na stálici u nás doma 🙂

Lucie

7 května, 2016

Taky mi u čerstvého fenyklu vadí jeho pendreková chuť, po tepelné úpravě ale příjemně zesládne. Mám radost, že recept chutná 🙂

Petra Novotná

30 května, 2016

Tento recept se mi moc libi a uz se teism, az si ho udelam o vikendu. Jen se chci zeptat na takovou obecnou informaci, snad me nekdo poradi. Kdyz davam rybu do trouby, tak se me vetsinou prilepi i kdyz je to podlite. Ja vim, asi je to mym starym pekacem. Tak se chci zeptat, ktery bysme mi poradili, nejaky levny a co vydrzi. Zaujal mne tento – https://www.decodoma.cz/Keramicky-pekac-hluboky-BANQUET.html myslite si, ze keramicky je nejlepsi? Diky moc za odpoved. Petra

Lucie

30 května, 2016

Přiznám se, že nad tímto jsem nikdy příliš do hloubky nepřemýšlela. Pekáč používám buď úplně obyčejný plechový, nebo litinový s poklicí.
Jinak ryby většinou peču na klasickém plechu, dám pod ně pečící papír a mírně je občas zakápnu olejem. S přilepením problém nemívám.

maticka90

17 června, 2016

Člověka zarazí ten fenykl, ale nesmí se nechat odradit, protože zelenina je v této úpravě naprosto nepopsatelně vynikající.

Lucie

17 června, 2016

Fenyklu jsem se dlouho a zbytečně vyhýbala. Po tepelné úpravě je boží 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0