📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečený losos po asijsku s ředkvovými nudlemi

Pečený losos po asijsku s ředkvovými nudlemi

  , , ,   , , , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečený losos po asijsku s ředkvovými nudlemi
5.0 1

Baví mě v kuchyni pracovat se surovinami jinak, než je jinak běžně zvykem. Ne vždy to vyjde. Ale v tomto případě to dopadlo přímo na jedničku s hvězdičkou ❤️ Nudle z ředkve jsou připravené raz dva a chutnají úžasně. A restovaný salát? Ten víc než příjemně překvapil! Tak proč se držet zpátky a používat ho jen do čerstvých zeleninových salátů.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

350 g filetů lososa (bez kůže)

30 g kvalitní sójové omáčky nebo coconut aminos *

25 g sezamového oleje

10 g rýžového, jablečného nebo vinného octa

8 g česneku

5 g čerstvého zázvoru

1 čerstvá chilli paprička

300 g římského salátu

500 g ředkve

10 g sezamových semínek

20 g lahůdkové cibulky

sůl

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Filety lososa bez kůže naložte na 10 minut do marinády připravené ze 2 lžic sójové omáčky nebo coconut aminos (zvolte podle vašeho stravovacího stylu), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžiček octa, 1 utřeného stroužku česneku, 5 g najemno nastrouhaného zázvoru a nadrobno nasekané chilli papričky (zbavené semínek). Alespoň jednou ho v marinádě otočte.

Po odležení lososa i s marinádou vložte do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečte 10-15 minut. Měl by zůstat krásně šťavnatý, uvnitř mléčně bílý a lesklý, jeho maso by se mělo oddělovat pod jednotlivých vrstvách.

Římský salát nakrájejte na větší kusy. Spolu s 1 nahrubo rozdrceným stroužkem česneku a špetkou soli ho krátce orestujte v pánvi na 1 lžíci sezamového oleje. Jeho listy by měly příjemně změknout, ale střed zůstat mírně křupavý.

Oloupanou ředkev pomocí julienne škrabky nakrouhejte na tenké nudle a vložte na 1 minutu do vroucí výrazněji osolené vody.

Pak je hned sceďte a mírně vymačkejte od přebytečné vody.

Upečeného lososa na talíři doplňte ještě teplými nudlemi a orestovaným salátem. Vše zalijte šťávou z marinády a posypte sezamovými semínky a nakrájenou cibulkou.

TIPY

Místo římského salátu lze použít i tradiční čínské zelí (bok choy, pak choi). Nicméně alespoň jednou zkuste takto římský salát připravit. Možná budete velmi mile překvapeni, jak skvěle po tepelné úpravě chutná, a opustíte zažitou představu, že patří jen do čerstvých zeleninových salátů.

V sezóně můžete místo ředkve připravit nudle z cukety. Ty není potřeba vařit, stačí je velmi krátce (opravdu jen pár vteřin) prohřát na pánvi po restování salátu.

* Zvolte podle svého stravovacího stylu

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota610 kcal / 2530 kJ
Sacharidy11 g
Tuky40 g
Bílkoviny44 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

3 Recenzí / komentářů

Maja

2 února, 2023

Chutove vyborne. Dekuji za rozsireni obzoru s tedkvi. Nikdy jsem ji nejedla a takto na prouzky (jen nozem-skrabkou mi to moc neslo) byla vyborna. Asi si ji budu delat jen tak samotnou. Uz se tesim az vyzkousim ten salat ve Vasi uprave, urcite to bude take bomba.

Maja

2 února, 2023

Jeste jednou a lepe 🙂 predchozi komentar se odeslal bez hodnoceni.

Lucka

3 února, 2023

Mám radost, že jste s receptem objevila novou úpravu ředkve a pochutnala si ❤️ A moc děkuju za milý komentář a krásné hodnocení ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky