Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pizza Margherita

Pizza Margherita

  , , ,   , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Pizza Margherita
5.0 11

Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“ ;-), ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 5 minut
  • 20 minut

    1 hodina 5 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

100 g mandlové mouky

30 g psyllia 1

2 bílky

2 lžíce jablečného octa

1/2 lžičky soli

1 vrchovatá lžička prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 1 lžičku běžného

1,25 dcl vařící vody

2 velká zralá rajčata

cca 2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

sůl, pepř

čerstvá bazalka (případně oregáno, nebo sušené bylinky)

100 g mozzarelly (pouze v primal variantě)

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 5 minut
  • 20 minut

    1 hodina 5 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Omáčka na pizzu

Rajčata nařízněte zespodu do kříže (ne příliš hluboko, stačí proříznout jen slupku), zalijte je vařící vodou a nechte pár minut prohřát.

Pak je šokově zchlaďte v ledové vodě. Tím se začne odloupávat slupka a půjde vám snadno odstranit.

Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky.

Na pánvi na 1 lžíci olivového oleje prohřejte nadrobno nakrájený stroužek česneku.

Po chvíli přidejte na kostičky pokrájená rajčata, osolte a opepřete.

V případě, že používáte sušené bylinky, přisypte je do směsi.

Rajčatovou omáčku vařte cca 10 minut, dokud se nevypaří přebytečná voda.

Těsto na pizzu

Pečlivě promíchejte suché ingredience na těsto – mouku, psyllium, sůl a vinný kámen.

Pak zapracujte bílky, ocet a úplně nakonec přilijte vařící vodu.

Co nejrychleji vše pečlivě zapracujte do lepivého těsta (ze začátku bude možná trošku řidší, během zpracování ale zhoustne působením psyllia).

Vypracujte ho na tenkou placku o průměru cca 30 cm. Buď válečkem mezi dvěma pečícími papíry, nebo těsto zakapejte olivovým olejem a na vytvarování pizza korpusu použijte ruce. Každopádně, snažte se s těstem pracovat rychle, aby vám příliš nevychladlo. Do trouby by mělo jít ještě teplé.

Připravenou placku pomažte rajčatovou omáčkou a vložte na pečícím papíru do trouby vyhřáté na 180°C.

Po cca 30 minutách na pizzu přidejte mozzarellu pokrájenou na plátky (pouze v primal variantě), lístky čerstvé bazalky a vše trošku pokapejte olivovým olejem.

Dejte péct ještě na 20 minut.

Podávejte nakrájené na dílky, nejlépe s nějakým zeleninovým salátem.

Tuto základní pizzu samozřejmě můžete „upgradovat“ podle svého – těsto poklaďte plátky šunky, žampiony, špenátem, kuřecím masem, chorizem, tuňákem atd. Fantazii se meze nekladou 🙂

1 Přírodní rozpustná vláknina z jitrocele indického, seženete ve všech lékárnách
2 Používá se místo kypřícího prášku, který většinou obsahuje lepek

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




28 Recenzí / komentářů

Katka

5 dubna, 2016

Vyzkoušeno. S přítelem jsme si moc pochutnali, naše chuťové pohárky ochutnaly něco neskutečného :). Skvělý recept Lucko.

Lucie

5 dubna, 2016

Mám obrovskou radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení 🙂

Katharina

6 května, 2017

Paní Lucko, nesmírně Vám děkuji za Vaše stránky a recepty. Na pizzu jsem se chystala dlouho a naprosto předčila má očekávání. Před mateřskou jsem často řešila různé paleo alternativy pečiva a „jídel na cesty“ a vždycky jsem měla problém s jejich konzistencí, u Vašich receptů nikdy 🙂 No a na prvním místě je samozřejmě výtečná chuť v kombinaci s paleo složením 🙂 Jsem opravdu strašně vděčná, že jste!

Lucie

6 května, 2017

A já zase moc děkuji vám za tak milou zprávu 🙂 Pochvalu čtu vždycky hrozně ráda. Mám obrovskou radost, že vám recepty chutnají a snad i trošku zjednodušují život.

Vendula Bendová

14 října, 2017

Mohu se zeptat, je třeba z bílků nejdřív vyšlehat sníh? Děkuji za odpověď

Lucie

14 října, 2017

Ne, jinak by to tam bylo napsané 🙂 Ona by ho vařící voda stejně zničila.

Jitka

23 října, 2017

Dobrý den, nám přišlo těsto po upečení hlavně uprostřed jakoby na chuť rosolovejsi. Kraje krupave, bala jsem se to nechat v troubě dele, aby se zas ne spálila. Jestli to nebude tim psyliem, nejsme na něj zvykli. Nebo víc propracovat těsto?

Lucie

23 října, 2017

Spíš nechat v troubě déle na malinko nižší teplotu. Ale ono to tak bývá i u klasické pizzy, že střed není až tak křupavý 🙂

Eva

26 ledna, 2018

Dnes jsem udělala na večeři.. a jedním slovem perfektní!!!! 🙂 Moc děkuji za úžasný recept 😉 🙂

Lucie

27 ledna, 2018

To já děkuju za jeho vyzkoušení. Mám radost, že se pizza povedla a chutnala.

Lída

27 ledna, 2018

Luci díky, dělala jsem už všechny možné „podložky“, ale tato je moje jistota na úspěch a stálice .
Moc díky za uplne všechny recepty?!! Z knih jsem zkusila snad 90% z hlavních jídel pro LCHF a ani jediný nebyl takový, že bych už příště řekla, že vícekrát nebudu vařit. Všechny super, vychytane s přesně popsané….Jsi skvělá,moc si tvojí práce vážím!

Lucie

28 ledna, 2018

Lído, moc děkuju za pochvalu! Takové komentáře se tak krásně čtou <3 Hlavně mě nabíjí nesmírně pozitivní energií a odhodláním pokračovat. Děkuju moc!

Miluše Gamčíková

8 května, 2018

Výborný recept i pokus vyšiel fantasticky

Lucie

9 května, 2018

To mám velkou radost, že se pizza vydařila chutnala 🙂 Díky za komentář

Katka B.

12 června, 2018

Lucie, dnes jsme si doma dělali pizzu, ale protože vím, že mi lepek nedělá dobře, hledala jsem nějakou, po které mi nebude zle. Vsadila jsem na jistotu a šla na tyto stránky, kde mě zaujala tato pizza. Musím uznat, že recept zněl vážně podivně, ale ve finále jsem si skutečně pochutnala. Původně jsem jí chtěla vyfotit a fouknout na instagram s označením paleosnadno, ale ani jsem jí nestačila vyfotit a se ségrou jsme jí snědly. Je vážně úžasná 🙂 Díky!
Kátfoblog

Lucie

13 června, 2018

Některé recepty zní opravdu podivně 😀 Máte naprostou pravdu 😀
O to víc ale možná chutnají, když se vyvedou. Mám radost, že tahle pizza spadla do této kategorie <3

Renata

19 října, 2018

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, nemám mandlovou mouku,zda lze použít i jiná bezlepková mouka popřípadě ořechová. Děkuji a pochvala za super stránky

Lucie

19 října, 2018

Dobrý den, jiná ořechová nebo třeba slunečnicová mouka by měla fungovat. Ostatní druhy nevím, bohužel.
Děkuji za pochvalu stránek. Mám velkou radost, že se líbí 🙂

Petra

13 listopadu, 2018

Dobrý den,

bylo by možné rozmixovat a smíchat vše dohromady a nedělat jednotlivé vrstvy? Děkuji za odpověď Petra

Lucie

13 listopadu, 2018

Dobrý den, to by myslím nefungovalo.

Markéta

14 ledna, 2019

Dobrý večer,
Vy a Vaše recepty jsou prostě kouzelné. Dnes jsem poprvé udělala tuhle pizzu a dopadlo to skvěle ( ostatně jako všechny vaše recepty). Zpočátku jsem tomu nevěřila, ale už se syrovým těstem se k mému údivu velmi dobře pracovalo. Chutově i vizuálně po upečení pizza předčila moje očekávání a dokonce chutnala i mému manželovi (odpůrci všech alternativ), takže to už je co říct. Jsem vděčná za Vaše recepty a stránky, opravdu jako jediné fungují 100%.

Lucie

16 ledna, 2019

Dobrý den, Markéto, moc děkuji za milý komentář. Mám opravdu upřímnou radost, že se vám moje stránky líbí a že podle nich chutná. Moc děkuju <3

Lenka

22 srpna, 2019

Dnes vyzkoušeno. Je tam takový ten „ocas“ po psylliu, ale je skvělá. Určitě jsem jí nedělala naposledy.
Děkuji.

Lucie

23 srpna, 2019

Máte pravdu, že pro někoho je chuť psyllia příliš výrazná. Já ji třeba téměř necítím, dcera ji neomylně pozná všude a vadí jí.
Ale mám velkou radost, že pizza chutnala a že se plánujete k receptu vrátit. To je ta největší pochvala 🙂 Děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře <3

Maria

16 října, 2019

Dobry den, je, prosim vas, tento recept v knihe? Zvazujem jej kupu, vase rcp su skvele, na mobile ma to ale nebaviiiii ;-)! Dakujem! Pizza chutila vsetkym!!!!

Lucka

16 října, 2019

Dobrý den, není. Snažila jsem se pro tištěnou knihu vytvořit co nejvíce nových receptů, takže většina z nich je jen v kuchařce a ne na webu.
Pro lepší představu o tom, jaké recepty v knize najdete, si prosím stáhněte ukázku zdarma na https://paleosnadno.cz/kucharka/ukazka/
Moc děkuji za komentář a pochvalu receptů. Mám velkou radost, že podle nich chutná 🙂

Štěpánka

11 března, 2020

Lucí, naše chuťové buňky jsou nastaveny podobně, vyzkoušela jsem na netu několik receptů na těsta, ale ten Váš je fakt nejlepší. Je nás pět a všichni se olizovali až za ušima, myslím, že nikomu ani nedošlo, že je to LC pizza. Jakýkoli recept od Vás zkusím, prostě vyjde a talíře jsou prázdné a to se mi nestávalo ani u klasické české kuchyně. Přála jsem si k narozeninám tedy Voňavou kuchařku a moc se na ní těším 🙂 Jste báječná!

Lucka

12 března, 2020

Štěpánko, mám velkou radost, že se recepty strefuji do chuti 🙂 Ale jestli doma tak chutná, je to hlavně vaše zásluha. Vy vaříte, vám se jídla daří, vám patří hlavní chvála ❤️
Doufám, že narozeninový Ježíšek vyslyší vaše přání, kuchařka udělá radost a bude i podle ní doma chutnat. Všechno nejlepší k narozeninám ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0