Recept na pizzu Margheritu » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pizza Margherita

Pizza Margherita

  , , ,   , , ,   , , , , ,

Říjen 15, 2014

Hodnotit recept
Pizza Margherita
5.0 7

Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“ ;-), ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 5 minut
  • 20 minut

    1 hodina 5 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

100 g mandlové mouky

30 g psyllia 1

2 bílky

2 lžíce jablečného octa

1/2 lžičky soli

1 vrchovatá lžička vinného kamene 2

1,25 dcl vařící vody

2 velká zralá rajčata

cca 2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

sůl, pepř

čerstvá bazalka (případně oregano, nebo sušené bylinky)

100 g mozzarelly (pouze v primal variantě)

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 5 minut
  • 20 minut

    1 hodina 5 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Omáčka na pizzu

Rajčata nařízněte zespodu do kříže (ne příliš hluboko, stačí proříznout jen slupku), zalijte je vařící vodou a nechte pár minut prohřát.

Pak je šokově zchlaďte v ledové vodě. Tím se začne odloupávat slupka a půjde vám snadno odstranit.

Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky.

Na pánvi na 1 lžíci olivového oleje prohřejte nadrobno nakrájený stroužek česneku.

Po chvíli přidejte na kostičky pokrájená rajčata, osolte a opepřete.

V případě, že používáte sušené bylinky, přisypte je do směsi.

Rajčatovou omáčku vařte cca 10 minut, dokud se nevypaří přebytečná voda.

Těsto na pizzu

Pečlivě promíchejte suché ingredience na těsto – mouku, psyllium, sůl a vinný kámen.

Pak zapracujte bílky, ocet a úplně nakonec přilijte vařící vodu.

Co nejrychleji vše pečlivě zapracujte do lepivého těsta (ze začátku bude možná trošku řidší, během zpracování ale zhoustne působením psyllia).

Vypracujte ho na tenkou placku o průměru cca 30 cm. Buď válečkem mezi dvěma pečícími papíry, nebo těsto zakapejte olivovým olejem a na vytvarování pizza korpusu použijte ruce. Každopádně, snažte se s těstem pracovat rychle, aby vám příliš nevychladlo. Do trouby by mělo jít ještě teplé.

Připravenou placku pomažte rajčatovou omáčkou a vložte na pečícím papíru do trouby vyhřáté na 180°C.

Po cca 30 minutách na pizzu přidejte mozzarellu pokrájenou na plátky (pouze v primal variantě), lístky čerstvé bazalky a vše trošku pokapejte olivovým olejem.

Dejte péct ještě na 20 minut.

Podávejte nakrájené na dílky, nejlépe s nějakým zeleninovým salátem.

Tuto základní pizzu samozřejmě můžete „upgradovat“ podle svého – těsto poklaďte plátky šunky, žampiony, špenátem, kuřecím masem, chorizem, tuňákem atd. Fantazii se meze nekladou 🙂

1 Přírodní rozpustná vláknina z jitrocele indického, seženete ve všech lékárnách
2 Používá se místo kypřícího prášku, který většinou obsahuje lepek

00:00

20 Recenzí / komentářů

Katka

Duben 5, 2016

Vyzkoušeno. S přítelem jsme si moc pochutnali, naše chuťové pohárky ochutnaly něco neskutečného :). Skvělý recept Lucko.

Lucie

Duben 5, 2016

Mám obrovskou radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení 🙂

Katharina

Květen 6, 2017

Paní Lucko, nesmírně Vám děkuji za Vaše stránky a recepty. Na pizzu jsem se chystala dlouho a naprosto předčila má očekávání. Před mateřskou jsem často řešila různé paleo alternativy pečiva a “jídel na cesty” a vždycky jsem měla problém s jejich konzistencí, u Vašich receptů nikdy 🙂 No a na prvním místě je samozřejmě výtečná chuť v kombinaci s paleo složením 🙂 Jsem opravdu strašně vděčná, že jste!

Lucie

Květen 6, 2017

A já zase moc děkuji vám za tak milou zprávu 🙂 Pochvalu čtu vždycky hrozně ráda. Mám obrovskou radost, že vám recepty chutnají a snad i trošku zjednodušují život.

Vendula Bendová

Říjen 14, 2017

Mohu se zeptat, je třeba z bílků nejdřív vyšlehat sníh? Děkuji za odpověď

Lucie

Říjen 14, 2017

Ne, jinak by to tam bylo napsané 🙂 Ona by ho vařící voda stejně zničila.

Jitka

Říjen 23, 2017

Dobrý den, nám přišlo těsto po upečení hlavně uprostřed jakoby na chuť rosolovejsi. Kraje krupave, bala jsem se to nechat v troubě dele, aby se zas ne spálila. Jestli to nebude tim psyliem, nejsme na něj zvykli. Nebo víc propracovat těsto?

Lucie

Říjen 23, 2017

Spíš nechat v troubě déle na malinko nižší teplotu. Ale ono to tak bývá i u klasické pizzy, že střed není až tak křupavý 🙂

Eva

Leden 26, 2018

Dnes jsem udělala na večeři.. a jedním slovem perfektní!!!! 🙂 Moc děkuji za úžasný recept 😉 🙂

Lucie

Leden 27, 2018

To já děkuju za jeho vyzkoušení. Mám radost, že se pizza povedla a chutnala.

Lída

Leden 27, 2018

Luci díky, dělala jsem už všechny možné “podložky”, ale tato je moje jistota na úspěch a stálice .
Moc díky za uplne všechny recepty?!! Z knih jsem zkusila snad 90% z hlavních jídel pro LCHF a ani jediný nebyl takový, že bych už příště řekla, že vícekrát nebudu vařit. Všechny super, vychytane s přesně popsané….Jsi skvělá,moc si tvojí práce vážím!

Lucie

Leden 28, 2018

Lído, moc děkuju za pochvalu! Takové komentáře se tak krásně čtou <3 Hlavně mě nabíjí nesmírně pozitivní energií a odhodláním pokračovat. Děkuju moc!

Miluše Gamčíková

Květen 8, 2018

Výborný recept i pokus vyšiel fantasticky

Lucie

Květen 9, 2018

To mám velkou radost, že se pizza vydařila chutnala 🙂 Díky za komentář

Katka B.

Červen 12, 2018

Lucie, dnes jsme si doma dělali pizzu, ale protože vím, že mi lepek nedělá dobře, hledala jsem nějakou, po které mi nebude zle. Vsadila jsem na jistotu a šla na tyto stránky, kde mě zaujala tato pizza. Musím uznat, že recept zněl vážně podivně, ale ve finále jsem si skutečně pochutnala. Původně jsem jí chtěla vyfotit a fouknout na instagram s označením paleosnadno, ale ani jsem jí nestačila vyfotit a se ségrou jsme jí snědly. Je vážně úžasná 🙂 Díky!
Kátfoblog

Lucie

Červen 13, 2018

Některé recepty zní opravdu podivně 😀 Máte naprostou pravdu 😀
O to víc ale možná chutnají, když se vyvedou. Mám radost, že tahle pizza spadla do této kategorie <3

Renata

Říjen 19, 2018

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, nemám mandlovou mouku,zda lze použít i jiná bezlepková mouka popřípadě ořechová. Děkuji a pochvala za super stránky

Lucie

Říjen 19, 2018

Dobrý den, jiná ořechová nebo třeba slunečnicová mouka by měla fungovat. Ostatní druhy nevím, bohužel.
Děkuji za pochvalu stránek. Mám velkou radost, že se líbí 🙂

Petra

Listopad 13, 2018

Dobrý den,

bylo by možné rozmixovat a smíchat vše dohromady a nedělat jednotlivé vrstvy? Děkuji za odpověď Petra

Lucie

Listopad 13, 2018

Dobrý den, to by myslím nefungovalo.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lenka Prostejov před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Prestice před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Helena Úvaly před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Petr Plzeň před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Monika Pardubice IV-Nemošice před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Soňa Červené Janovice před 6 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Jana před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Květa Hamry nad Sázavou před 9 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jan Olomouc před 9 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martin Brno před 11 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Andrea Praha 10 před 11 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Iva Újezd u Brna před 12 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 3 Items
zakoupil/a: Jana Vyškov před 13 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Michaela Brno před 13 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Ivana Nosislav před 15 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Renata Plzeň před 1 dnem
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: veronika před 1 dnem
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Markéta Praha před 1 dnem
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lucie Jilemnice před 1 dnem
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Danuse Francova Lhota před 1 dnem
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.