Z každé objednávky posílám 50 Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Polévka z pečených rajčat s kešu krémem

Polévka z pečených rajčat s kešu krémem

    , , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Polévka z pečených rajčat s kešu krémem
0.0 0

Nenechte se zmást, tohle není rajská 😉 Pokud máte rádi plnou chuť čerstvých rajčat, na téhle polévce si určitě pochutnáte. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším. Jen je nutné počkat na sezónu rajčat, z těch zimních "dovozových" to není ono.

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření: 45 minut
  • 2 hodin

    45 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

500 g čerstvých zralých keříkových nebo cherry rajčat

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

200 ml vývaru nebo vody

sůl

pepř

30 g kešu ořechů

pár lístků čerstvé bazalky

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření: 45 minut
  • 2 hodin

    45 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Kešu krém

Kešu ořechy si předem namočte do vody (minimálně 2 hodiny předem).

Pak je slijte, propláchněte a nechte okapat.

Okapané ořechy rozmixujte dohladka se špetkou soli, pepře a malým množstvím vody (raději začněte na pár lžících a podle potřeby případně přidejte) do hladkého krému. S běžným mixérem (stolním i ponorným) si na tohle malé množství nevystačíte. Buď budete muset udělat krému víc, nebo zvolit mixér, který umožňuje přípravu menších dávek (např. mixéry na bylinky nebo některé kávomlýnky).

Polévka

Rajčata zbavená stonků, oloupaný drcený česnek, olivový olej, sůl a pepř vložte do pekáčku, promíchejte a pečte za občasného promíchání na 200°C cca 40 minut.

Pak vše, včetně vypečené šťávy dohladka rozmixujte s cca 200 ml vývaru či vody.

Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Podávejte s kešu krémem a čerstvou bazalkou.

Pokud se stravujete podle Primal pravidel, můžete kešu krém nahradit zakysanou smetanou a polévku posypat nastrouhaným parmezánem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Pavla

Únor 22, 2016

Polévka naprosto úžasná, jinak už rajčata připravovat nebudu 🙂 Díky za Vaše recepty.

Lucie

Únor 22, 2016

Co udělá upečení, že ano? Recept vypadá možná na první pohled obyčejně, ale výsledek je úžasný. Také tuhle polévku miluju. Já díky

Míša

Listopad 4, 2018

Lucko, ty rajčata pak mixovat i se slupkou? 🙂

Lucie

Listopad 4, 2018

Ano, i se slupkou 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Ivana před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Veronika Buštěhrad před 7 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lenka Netolice před 7 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jana Skorkov před 10 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Elena Smečno před 10 hodinami
 
0