Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

    , , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Polévka z pečených rajčat
0.0 0

Nenechte se zmást, tohle není rajská 🙂 Pokud máte rádi plnou chuť čerstvých rajčat, na téhle polévce si určitě pochutnáte. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

POLÉVKA

500 g čerstvých zralých keříkových nebo cherry rajčat

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce balzamikového octa

200 ml vývaru nebo vody

sůl

pepř

SERVÍROVÁNÍ

40 g zakysané smetany nebo 30 g kešu ořechů (viz TIPY)

1 malá hrst čerstvé bazalky

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

POLÉVKA

Připravte si vhodnou pečicí nádobu - rajčata by v ní měla ležet v jedné vrstvě, ale bez velkým mezer mezi jednotlivými plody.

Nasypte do ní omytá rajčata a smíchejte s rozdrceným česnekem, olivovým olejem, balzamikem, solí a pepřem.

Bez zakrytí vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte za občasného promíchání cca 40 minut. Rajčata by měla zkaramelizovat, popraskat a pustit sladkou šťávu.

Obsah pekáčku rozmixujte dohladka s vývarem či vodou.

Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

SERVÍROVÁNÍ

Polévku na talíři doplňte lžící zakysané smetany a čerstvou bazalkou. Můžete ji pokapat i troškou olivového oleje a balzamika.

TIPY

Pro extra hladkou strukturu můžete polévku po rozmixování propasírovat přes sítko. Většinou to ale není potřeba, protože cherry rajčata mívají jemnou slupku a drobná semínka.

Místo zakysané smetany můžete polévku doplnit kešu krémem. Na jeho přípravu si předem (2-4 h) namočte cca 30 g kešu ořechů do vlažné vody s troškou soli. Pak je slijte, propláchněte a rozmixujte dohladka se špetkou soli, pepře a malým množstvím vody (začněte na pár lžících a podle potřeby přidejte) do hladkého krému.

Ať chutná ❤️

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota200 kcal / 840 kJ
Sacharidy10 g
Tuky16 g
Bílkoviny4 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Pavla

22 února, 2016

Polévka naprosto úžasná, jinak už rajčata připravovat nebudu 🙂 Díky za Vaše recepty.

Lucie

22 února, 2016

Co udělá upečení, že ano? Recept vypadá možná na první pohled obyčejně, ale výsledek je úžasný. Také tuhle polévku miluju. Já díky

Míša

4 listopadu, 2018

Lucko, ty rajčata pak mixovat i se slupkou? 🙂

Lucie

4 listopadu, 2018

Ano, i se slupkou 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0