Recept na polévku z pečených rajčat » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

polevka-pecena-rajcata

Polévka z pečených rajčat s kešu krémem

polevka-pecena-rajcata

Polévka z pečených rajčat s kešu krémem

    , , , , ,   , ,

Srpen 22, 2014

Hodnotit recept
Polévka z pečených rajčat s kešu krémem
0.0 0

Nenechte se zmást, tohle není rajská 😉 Pokud máte rádi plnou chuť čerstvých rajčat, na téhle polévce si určitě pochutnáte. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším. Jen je nutné počkat na sezónu rajčat, z těch zimních "dovozových" to není ono.

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření: 45 minut
  • 2 hodin

    45 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g čerstvých zralých keříkových nebo cherry rajčat

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

200 ml vývaru nebo vody

sůl

pepř

30 g kešu ořechů

pár lístků čerstvé bazalky

Postup

Kešu krém

Kešu ořechy si předem namočte do vody (minimálně 2 hodiny předem).

Pak je slijte, propláchněte a nechte okapat.

Okapané ořechy rozmixujte dohladka se špetkou soli, pepře a malým množstvím vody (raději začněte na pár lžících a podle potřeby případně přidejte) do hladkého krému. S běžným mixérem (stolním i ponorným) si na tohle malé množství nevystačíte. Buď budete muset udělat krému víc, nebo zvolit mixér, který umožňuje přípravu menších dávek (např. mixéry na bylinky nebo některé kávomlýnky).

Polévka

Rajčata zbavená stonků, oloupaný drcený česnek, olivový olej, sůl a pepř vložte do pekáčku, promíchejte a pečte za občasného promíchání na 200°C cca 40 minut.

Pak vše, včetně vypečené šťávy dohladka rozmixujte s cca 200 ml vývaru či vody.

Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Podávejte s kešu krémem a čerstvou bazalkou.

Pokud se stravujete podle Primal pravidel, můžete kešu krém nahradit zakysanou smetanou a polévku posypat nastrouhaným parmezánem.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Pavla

Únor 22, 2016

Polévka naprosto úžasná, jinak už rajčata připravovat nebudu 🙂 Díky za Vaše recepty.

Lucie

Únor 22, 2016

Co udělá upečení, že ano? Recept vypadá možná na první pohled obyčejně, ale výsledek je úžasný. Také tuhle polévku miluju. Já díky

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation