📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

  , , , ,   , , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Ricottová roláda se sušenými rajčaty
5.0 5

Roláda vypadá vždy velmi efektně. Při její přípravě se můžete v kuchyni vyloženě vyřádit - hrát si s barevnými kombinacemi, chutěmi a použitými surovinami. Nemluvě o tom, že může být jak sladká, tak i slaná. Třeba jako tahle, připravená z ricotty a sušených rajčat.

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 4 hodin 30 minut

    20 minut

    4 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

TĚSTO

70 g slunečnicových semínek

200 g ricotty, případně smetanového krémového sýru

4 vejce

50 g okapaných sušených rajčat

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

sůl

NÁPLŇ

250 g ricotty nebo smetanového krémového sýru

1 velká hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka aj.)

20 g másla

2 stroužky česneku

sůl

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 4 hodin 30 minut

    20 minut

    4 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

TĚSTO

Umelte najemno slunečnicová semínka.

Do podoby řídkého nadýchaného těsta rozmixujte umletá semínka, ricottu, vejce, sušená rajčata, prášek do pečiva a špetku soli.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete do placky vysoké necelý centimetr.

Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 20-25 minut.

Placka by měla zezlátnout a zpevnit se. Těsto se ale nesmí moc vysušit, aby šlo dobře rolovat.

Ještě z teplého upečeného plátu sloupněte pečicí papír, placku i s ním po délce zarolujte a nechte chvíli odpočinout.

NÁPLŇ

Rozmixujte dohladka ricottu, bylinky, rozehřáté (ne horké) máslo, česnek a sůl.

Směsí potřete upečené těsto a pevně zamotejte do rolády.

Uložte na cca 4 hodiny do lednice.

Po vychlazení roládu nakrájejte na plátky a podávejte jako malou svačinku, snídani či doplněnou o zeleninový salát jako hlavní chod.

Plátky rolády poslouží i jako jídlo zabalené s sebou na cesty.

TIPY

Ricottu voltě nějakou sušší, případně ji nechte chvíli vykapat v sítu přes bavlněnou utěrku.

Místo ricotty lze použít smetanový krémový sýr (např. Goldessu nebo Philadelphii).

Do rolády můžete zamotat i pár plátků sušené šunky či uzeného lososa a do náplně vmíchat trošku jemně nastrouhaného parmazánu.

Kromě bylinek lze do náplně rozmixovat i trošku baby špenátu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota450 kcal / 1860 kJ
Sacharidy10 g
Tuky35 g
Bílkoviny23 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

10 Recenzí / komentářů

Petra

17 listopadu, 2020

Efektní a výborně pohoštění na oslavu, chutná i těm, co LC nedrží. Použila jsem slunečnicovou mouku, do náplně Palouček a šunku, výsledek byl skvělý. Děkuji a chválím – opět, nejde jinak

Lucka

18 listopadu, 2020

To sebe pochvalte. Vy jste pekla, vy jste roládu vymazlila, vašim hostům chutnalo ❤️ Těší mě, že recept inspiroval k vyzkoušení a roláda se povedla 🙂

Marcela

23 ledna, 2021

Výborné, lahodné, jemné a máme plné bříška. Děkujeme

Lucka

24 ledna, 2021

Nic mi nedělá větší radost, než když si někdo pochutná ❤️ Děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář.

Veronika

5 února, 2021

Do naplne jsem dala philadelphii, repu a trosku cesneku

Lucka

5 února, 2021

Super nápad ❤️ Muselo to být nejen dobré, ale i krásně barevné 🙂

Agáta

18 června, 2021

Roládu už jsem dělala 2x, je dokonalá, místo mletí dyňových semínek jsem dala dyňovou mouku, která sice těsto trochu obarvila, ale hezky se upeklo, a jako bylinku jsem použila pažitku, která svoji štiplavosti ještě podpořila česnek. Roláda moc chutnala všem, nikdo nepoznal, že je to “zdravý recept”. Děkuju za inspiraci

Lucka

19 června, 2021

Skvělá varianta ❤️ Děkuju za sdílení tipu na obměnu. Mám velkou radost, že se roláda daří a chutná ❤️

Lucie

25 září, 2021

Roládu jsem dělala poprvé, nic jsem na ni neměnila a byla úžasná. Díky za báječný recept.

Lucka

26 září, 2021

Lucie, to moc ráda čtu, že se roláda povedla a pochutnala jste si. Moc děkuju za milý komentář ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0