Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

  , , , ,   , , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Ricottová roláda se sušenými rajčaty
5.0 4

Roláda vypadá vždy velmi efektně. Při její přípravě se můžete v kuchyni vyloženě vyřádit - hrát si s barevnými kombinacemi, chutěmi a použitými surovinami. Nemluvě o tom, že může být jak sladká, tak i slaná. Třeba jako tahle, připravená z ricotty a sušených rajčat.

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 4 hodin 30 minut

    20 minut

    4 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

TĚSTO

70 g slunečnicových semínek

200 g ricotty, případně smetanového krémového sýru

4 vejce

50 g okapaných sušených rajčat

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

sůl

NÁPLŇ

250 g ricotty nebo smetanového krémového sýru

1 velká hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka aj.)

20 g másla

2 stroužky česneku

sůl

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 4 hodin 30 minut

    20 minut

    4 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

TĚSTO

Umelte najemno slunečnicová semínka.

Do podoby řídkého nadýchaného těsta rozmixujte umletá semínka, ricottu, vejce, sušená rajčata, prášek do pečiva a špetku soli.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete do placky vysoké necelý centimetr.

Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 20-25 minut.

Placka by měla zezlátnout a zpevnit se. Těsto se ale nesmí moc vysušit, aby šlo dobře rolovat.

Ještě z teplého upečeného plátu sloupněte pečicí papír, placku i s ním po délce zarolujte a nechte chvíli odpočinout.

NÁPLŇ

Rozmixujte dohladka ricottu, bylinky, rozehřáté (ne horké) máslo, česnek a sůl.

Směsí potřete upečené těsto a pevně zamotejte do rolády.

Uložte na cca 4 hodiny do lednice.

Po vychlazení roládu nakrájejte na plátky a podávejte jako malou svačinku, snídani či doplněnou o zeleninový salát jako hlavní chod.

Plátky rolády poslouží i jako jídlo zabalené s sebou na cesty.

TIPY

Ricottu voltě nějakou sušší, případně ji nechte chvíli vykapat v sítu přes bavlněnou utěrku.

Místo ricotty lze použít smetanový krémový sýr (např. Goldessu nebo Philadelphii).

Do rolády můžete zamotat i pár plátků sušené šunky či uzeného lososa a do náplně vmíchat trošku jemně nastrouhaného parmazánu.

Kromě bylinek lze do náplně rozmixovat i trošku baby špenátu.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota450 kcal / 1860 kJ
Sacharidy10 g
Tuky35 g
Bílkoviny23 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




8 Recenzí / komentářů

Petra

17 listopadu, 2020

Efektní a výborně pohoštění na oslavu, chutná i těm, co LC nedrží. Použila jsem slunečnicovou mouku, do náplně Palouček a šunku, výsledek byl skvělý. Děkuji a chválím – opět, nejde jinak

Lucka

18 listopadu, 2020

To sebe pochvalte. Vy jste pekla, vy jste roládu vymazlila, vašim hostům chutnalo ❤️ Těší mě, že recept inspiroval k vyzkoušení a roláda se povedla 🙂

Marcela

23 ledna, 2021

Výborné, lahodné, jemné a máme plné bříška. Děkujeme

Lucka

24 ledna, 2021

Nic mi nedělá větší radost, než když si někdo pochutná ❤️ Děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář.

Veronika

5 února, 2021

Do naplne jsem dala philadelphii, repu a trosku cesneku

Lucka

5 února, 2021

Super nápad ❤️ Muselo to být nejen dobré, ale i krásně barevné 🙂

Agáta

18 června, 2021

Roládu už jsem dělala 2x, je dokonalá, místo mletí dyňových semínek jsem dala dyňovou mouku, která sice těsto trochu obarvila, ale hezky se upeklo, a jako bylinku jsem použila pažitku, která svoji štiplavosti ještě podpořila česnek. Roláda moc chutnala všem, nikdo nepoznal, že je to „zdravý recept“. Děkuju za inspiraci

Lucka

19 června, 2021

Skvělá varianta ❤️ Děkuju za sdílení tipu na obměnu. Mám velkou radost, že se roláda daří a chutná ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky