Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

  , , , ,   , , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Ricottová roláda se sušenými rajčaty
5.0 1

Roláda vypadá vždy velmi efektně. Při její přípravě se můžete v kuchyni vyloženě vyřádit - hrát si s barevnými kombinacemi, chutěmi a použitými surovinami. Nemluvě o tom, že může být jak sladká, tak i slaná. Třeba jako tahle, připravená z ricotty a sušených rajčat.

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 4 hodin 30 minut

    20 minut

    4 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

TĚSTO

70 g slunečnicových semínek

200 g ricotty, případně smetanového krémového sýru

4 vejce

50 g okapaných sušených rajčat

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

sůl

NÁPLŇ

250 g ricotty nebo smetanového krémového sýru

1 velká hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka aj.)

20 g másla

2 stroužky česneku

sůl

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 4 hodin 30 minut

    20 minut

    4 hodin 50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

TĚSTO

Umelte najemno slunečnicová semínka.

Do podoby řídkého nadýchaného těsta rozmixujte umletá semínka, ricottu, vejce, sušená rajčata, prášek do pečiva a špetku soli.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete do placky vysoké necelý centimetr.

Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 20-25 minut.

Placka by měla zezlátnout a zpevnit se. Těsto se ale nesmí moc vysušit, aby šlo dobře rolovat.

Ještě z teplého upečeného plátu sloupněte pečicí papír, placku i s ním po délce zarolujte a nechte chvíli odpočinout.

NÁPLŇ

Rozmixujte dohladka ricottu, bylinky, rozehřáté (ne horké) máslo, česnek a sůl.

Směsí potřete upečené těsto a pevně zamotejte do rolády.

Uložte na cca 4 hodiny do lednice.

Po vychlazení roládu nakrájejte na plátky a podávejte jako malou svačinku, snídani či doplněnou o zeleninový salát jako hlavní chod.

Plátky rolády poslouží i jako jídlo zabalené s sebou na cesty.

TIPY

Ricottu voltě nějakou sušší, případně ji nechte chvíli vykapat v sítu přes bavlněnou utěrku.

Místo ricotty lze použít smetanový krémový sýr (např. Goldessu nebo Philadelphii).

Do rolády můžete zamotat i pár plátků sušené šunky či uzeného lososa a do náplně vmíchat trošku jemně nastrouhaného parmazánu.

Kromě bylinek lze do náplně rozmixovat i trošku baby špenátu.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota450 kcal / 1860 kJ
Sacharidy10 g
Tuky35 g
Bílkoviny23 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Petra

17 listopadu, 2020

Efektní a výborně pohoštění na oslavu, chutná i těm, co LC nedrží. Použila jsem slunečnicovou mouku, do náplně Palouček a šunku, výsledek byl skvělý. Děkuji a chválím – opět, nejde jinak

Lucka

18 listopadu, 2020

To sebe pochvalte. Vy jste pekla, vy jste roládu vymazlila, vašim hostům chutnalo ❤️ Těší mě, že recept inspiroval k vyzkoušení a roláda se povedla 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0