🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Rybí „paštika“

Rybí „paštika“

  , , , , ,   , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Rybí „paštika“
5.0 1

Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy?

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g čerstvého rybího masa (makrela, treska atd.)

200 g creme fraiche (speciální zakysaná smetana s min. 30% tuku v sušině)

1 cibule

1/4 jablka (nějaká kyselejší odrůda)

1 lžíce olivového oleje

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

čerstvá petrželka nebo pažitka

sůl

bílý pepř

990+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 1 hodina 15 minut

    15 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na 1 lžíci olivového oleje si zpěňte drobně nakrájenou cibulku.

Jakmile zesklovatí (nesmí zhnědnout), dejte ji stranou a nechte ji chvíli vychladnout.

Přiveďte k varu cca 0,5 l vody s bobkovým listem a novým kořením. Vařte cca 3 minuty.

Pak plotýnku vypněte, do vývaru vložte očištěné rybí maso bez kůže a nechte ho dojít na plotýnce cca 10 minut.

Pak rybu vyjměte, osušte, vykostěte a natrhejte na malé kousky.

Smíchejte si v misce opečenou cibulku, natrhané kousky rybího masa, 1/4 oloupaného drobounce nakrájeného jablka, našlehanou creme fraiche, sůl a pepř.

Dobře promíchejte a dejte minimálně na 1 hodinu vychladit do lednice.

Podávejte posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou, s lněnými či sezamovými krekry, paleo pečivem nebo semínkovým chlebem.

Creme fraiche lze koupit ve větších supermarketech. Pokud ale máte v dosahu potraviny Marks & Spencer, doporučuji si tam koupit Extra Thick Double Cream a to použít s kapkou citrónové šťávy místo creme fraiche. Chuť rybí „paštiky“ bude ještě lepší. Pokud neseženete ani jedno, použijte co nejvíce procentní zakysanou smetanu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Ladislav

14 ledna, 2024

Jednoduché, rychlé, super.

Lucka

15 ledna, 2024

Ladislave, děkuji Vám za komentář. Mám radost, že jste si pochutnal ❤️

Václav

28 září, 2024

To není paštika, to je pomazánka. Paštika se zavařuje

Lucka

28 září, 2024

Osobně nezavařuji ani vepřovou paštiku. Ale s odstupem času (jedná se o starý recept), už bych to také jako paštiku nenazvala 🙂 Díky za upozornění.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0