Recept na salát z pečených paprik » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

pecene-papriky-salat

Salát z pečených paprik

pecene-papriky-salat

Salát z pečených paprik

  , ,   , , , , ,   ,

Srpen 21, 2014

Hodnotit recept
Salát z pečených paprik
5.0 1

Tenhle salát je opravdu výborný jako příloha ke grilovanému masu. Chutná i těm, kteří jinak papriku moc nemusí. I můj pes se mi při jeho přípravě vždy v kuchyni motá pod nohama, což jinak dělá, jen když pracuju s masem 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg červených nebo žlutých paprik

4 lžíce extra virgin panenského oleje

3 lžíce kvalitního balsamica

2 stroužky česneku

2 lžíce slunečnicových semínek

100 g sýru (neplatí pro paleo nebo Whole30 variantu)

sůl

pepř

Postup

Rozpalte troubu na 200°C (ideálně s horním grilem). Na plech vložte celé papriky včetně jádřinců a pečte je do té doby, než jim zčerná šlupka.

Je fajn alespoň jednou papriky během pečení otočit, aby se opekly dočerna ze všech stran.

Upečené papriky vložte do nějaké uzavíratelné nádoby (třeba hrnec s poklicí) a nechte je chvilku „zapařit“.

Pak jednotlivé papriky zbavte jádřinců a svlékněte slupku. Tohle je trošku piplačka, ale nevzdávejte to 🙂

Každou papriku rozdělte na cca 4 kousky, vložte do mísy, přidejte na plátky nakrájený česnek, slunečnicová semínka, trošku soli a pepře, olivový olej a balsamico (najděte si nějaký kvalitní, bez aditiv a přidaného cukru).

Lze případně přidat i nějaké bylinky podle chuti (provensálské koření, medvědí česnek, tymián, rozmarýn aj.)., kromě slunečnicových semínek přisypat i pár dýňových semínek.

Vše promíchejte a nechte před podáváním alespoň 1 hodinu v lednici uležet.

Salát se podává studený. Buď samotný jako příloha k masu, nebo jako salát s rukolou a kousky balkánského či kozího sýru, popřípadě nivy jako hlavní chod (to platí samozřejmě jen pro primal, nikoliv pro paleo nebo Whole30 variantu).

V uzavřené sklenici vám grilované papriky v lednici vydrží dokonce i měsíc. Jde jen o to, zda tak dlouho vydržíte i vy je nesníst 😀

00:00

2 Recenzí / komentářů

vlasta mlejnková

Květen 1, 2016

je to výborný, grilovaný papriky mám furt v lednici v zásobě jen v oleji s kořením a česnekem krájeným na plátky. Dle potřeby dochucuji před podáváním, ať dělám salát, nebo jen tak k masu, nebo jenom na chuť.
Když nahlédnu do Vašich receptů, vždycky mě nakopnou k revizi lednice.

LG

Lucie

Květen 1, 2016

Vlasto, přesně tak. Jakmile začne sezóna paprik, mám je naložené v lednici stále. Chutnají i těm, kteří jinak papriky nemusí. Ke grilovanému masu jsou ideální.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation