🚚 Dopravci slibují doručení do 🎄Vánoc u objednávek dokončených do 20.12., 📦 Česká pošta do 16.12.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprik

  , ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Salát z pečených paprik
5.0 2

Tenhle salát je opravdu výborný jako příloha ke grilovanému masu. Chutná i těm, kteří jinak papriku moc nemusí. I můj pes se mi při jeho přípravě vždy v kuchyni motá pod nohama, což jinak dělá, jen když pracuju s masem 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg červených nebo žlutých paprik

4 lžíce extra virgin panenského oleje

3 lžíce kvalitního balsamica

2 stroužky česneku

2 lžíce slunečnicových semínek

100 g sýru (neplatí pro paleo nebo Whole30 variantu)

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Rozpalte troubu na 200°C (ideálně s horním grilem). Na plech vložte celé papriky včetně jádřinců a pečte je do té doby, než jim zčerná šlupka.

Je fajn alespoň jednou papriky během pečení otočit, aby se opekly dočerna ze všech stran.

Upečené papriky vložte do nějaké uzavíratelné nádoby (třeba hrnec s poklicí) a nechte je chvilku „zapařit“.

Pak jednotlivé papriky zbavte jádřinců a svlékněte slupku. Tohle je trošku piplačka, ale nevzdávejte to 🙂

Každou papriku rozdělte na cca 4 kousky, vložte do mísy, přidejte na plátky nakrájený česnek, slunečnicová semínka, trošku soli a pepře, olivový olej a balsamico (najděte si nějaký kvalitní, bez aditiv a přidaného cukru).

Lze případně přidat i nějaké bylinky podle chuti (provensálské koření, medvědí česnek, tymián, rozmarýn aj.)., kromě slunečnicových semínek přisypat i pár dýňových semínek.

Vše promíchejte a nechte před podáváním alespoň 1 hodinu v lednici uležet.

Salát se podává studený. Buď samotný jako příloha k masu, nebo jako salát s rukolou a kousky balkánského či kozího sýru, popřípadě nivy jako hlavní chod (to platí samozřejmě jen pro primal, nikoliv pro paleo nebo Whole30 variantu).

V uzavřené sklenici vám grilované papriky v lednici vydrží dokonce i měsíc. Jde jen o to, zda tak dlouho vydržíte i vy je nesníst 😀

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

vlasta mlejnková

1 května, 2016

je to výborný, grilovaný papriky mám furt v lednici v zásobě jen v oleji s kořením a česnekem krájeným na plátky. Dle potřeby dochucuji před podáváním, ať dělám salát, nebo jen tak k masu, nebo jenom na chuť.
Když nahlédnu do Vašich receptů, vždycky mě nakopnou k revizi lednice.

Lucie

1 května, 2016

Vlasto, přesně tak. Jakmile začne sezóna paprik, mám je naložené v lednici stále. Chutnají i těm, kteří jinak papriky nemusí. Ke grilovanému masu jsou ideální.

Lucka

27 července, 2018

Zdravím, ráda bych si sálat připravila, momentálně ale nemám doma balsamico, myslíte, že můžu místo něj použít umeocet?
Předem děkuji za odpověď.

Lucie

28 července, 2018

Osobně sice umeocet nepoužívám, ale pokud jste na jeho chuť zvyklá, bude v salátu fungovat skvěle.

Hanka

7 září, 2018

Je výborný,dělám už podruhé,děkuji za recept… 🙂

Lucie

8 září, 2018

Mám radost, že chutná a že se k receptu vracíte 🙂 Patří i k mým oblíbeným.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0