
Zapečené cuketové plátky s bylinkovým dipem

Zapečené cuketové plátky s bylinkovým dipem
Hlavní jídla, Omáčky, dipy, Snacky Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Primal, Vegetariánské bylinky, česnek, cuketa, jogurt, kysaná smetana, parmazán
2023-07-30
Ohodnotit receptJaká je vaše představa lehké letní večeře? Samozřejmě když pominu čerstvé zeleninové saláty 🙂 U každého to bude asi trošku něco jiného, ale pro mě třeba tyhle zapečené cuketové plátky doplněné svěžím bylinkovým dipem. Ty bych mohla jíst pořád! ❤️
- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 20 minut
-
10 minut
20 minut
30 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
CUKETOVÉ PLÁTKY
BYLINKOVÝ DIP
990+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 20 minut
-
10 minut
20 minut
30 minut
- Množství: 2 porce
Postup
CUKETOVÉ PLÁTKY
Předem vyhřejte troubu na 210 °C.
Cukety omyjte a bez loupání nakrájejte na plátky silné cca 7 mm.
Promíchejte je s olivovým olejem, sušeným česnekem a troškou soli.
Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem (1 porce vychází na 1 plech) a hojně posypte strouhaným parmazánem.
Vložte do trouby vyhřáté na 210 °C a pečte výrazně dozlatova 15-20 minut.
BYLINKOVÝ DIP
Zatímco se cuketa peče, připravte dip.
Smíchejte zakysanou smetanu nebo jogurt, utřený česnek, drobounce nasekané bylinky, trošku olivového oleje, sůl a pepř.
SERVÍROVÁNÍ
Cuketové plátky po vyjmutí z trouby nechte mírně zchladnout (parmazánová vrstva se více zpevní) a pak je hned podávejte doplněné vychlazeným bylinkovým dipem.
TIPY
Cukety volte spíše mladší, pevnější, bez tuhé slupky a výrazných semínek.
Plátky nekrájejte příliš tenké, ne méně než 5 mm.
Osolte je až těsně před vložením do trouby. Je důležité mít troubu vyhřátou předem.
Cuketové plátky můžete pro výraznější chuť před posypáním parmazánem lehce pomazat nadrobno nasekanými sušenými rajčaty.
Do parmazánu můžete přimíchat i trošku tvrdé mozzarelly.
Cuketové plátky nepřipravujte do zásoby. Nejlépe chutnají čerstvě upečené. Dip ale vydrží v lednici několik dní.

Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
4 Recenzí / komentářů

Lucka
31 července, 2023
Janka, já děkuju za milý komentář a krásné ohodnocení receptu ❤️ Mám radost, že jste si doma pochutnali 🙂
Dahua
31 července, 2023
milujem ich, robim ich cele leto a namiesto cukety sa da pouzit aj blanzirovany karfiol alebo brokolica

Lucka
31 července, 2023
Mňam! Jedno lepší než druhé ❤️ Miluju tak i kapustičky, batáty, dýni…
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Janka
30 července, 2023
Dnes som ich robila, recept jednoduchý, rýchly, ľahko zapamätateľný..už vidím, že cuketové plátky budú obľúbené celý zvyšok leta. A ten dip – božskýýýý. Ďakujem za recept, pochutili sme si