Štítek: SRPEN - sezónní suroviny
Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:
* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

Co ze srpnových sezónních surovin uvařit? Třeba...
Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“
Kachna s knedlíkem a se zelím – další tradiční pokrm české kuchyně. Ani na paleu není nutné se této dobroty vzdávat, stačí udělat jen pár změn. U knedlíků možná trošku větší změny, ale to neznamená, že výsledek nestojí za to ;-) Detail receptu »
Kuře Tandoori
Tohle jídlo by si zasloužilo mnohem hezčí fotku. Bohužel mi během focení došly baterky ve fotoaparátu a než jsem stačila sehnat jiné, nebylo co fotit ;-) Detail receptu »
Vepřová panenka s růžičkovou kapustou
Některé druhy zeleniny jsou v Čechách neprávem opomíjené. Anebo bývají připravované tak, že se nenechá vyniknout jejich přirozená chuť. Typickým příkladem je růžičková kapusta. Většinou se s ní setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Detail receptu »
Polévka z pečeného česneku
Není to klasická česnečka, nemá takový říz jako oblíbená „vyprošťovací“ polévka. Je více jemná a příjemně nasládlá. S masovo-vaječnými kostičkami tvoří skvělou kombinaci, která vás zahřeje i zasytí. Detail receptu »
Celerové „halušky“ se zelím
Bryndzové halušky se u nás doma nikdy „nechytly“. Ale se zelím a slaninou – to je jiná! ❤️ Zkusila jsem rodinku uctít různými variantami zeleninových halušek, ale jednoznačně nejlepší odezvu měly tyto celerové. Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Mozzarellové rolky s tuňákem
Stýská se vám po létu? Tak si ho pojďte připomenout tímhle prima primal jídlem, které si snadno připravíte během pár minut. Obsahuje samé „dobroty“ a je krásně barevné. Prostě léto na talíři ;-) Detail receptu »
Domácí sulc
Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ :-) Jestliže tuto želírovací vlastnost ještě přiživíte správně zvoleným druhem masa, můžete uvařit opravdu hutný vývar a z něj si udělat domácí sulc, plný hodnotných minerálů a výživných látek. Detail receptu »
Zelňačka s dýní a houbami
Zelňačku jsem vždycky milovala ❤️ Jakmile se ochladilo, okamžitě jsem na ni dostala chuť. Ani dnes tomu není jinak, jen jsem změnila postup přípravy. Dřív jsem ji totiž dělávala zahuštěnou jíškou. Jenže ta je úplně zbytečná! Rozmixovaná zelenina je mnohem lepší :-) Detail receptu »
Špenátový salát se slaninou a vejci
Někdy je opravdu nejlepší nevymýšlet žádné složitosti, zkombinovat pár základních surovin a skvělé jídlo je za pár minut na stole. Detail receptu »
Cuketové „špagety“ s kari omáčkou
Pamatuju si naprosto přesně, když jsem poprvé slyšela o omáčce ze smetany, kari a... sójové omáčky. Říkala jsem, že tohle vážně nemůže chutnat dobře. Že se k sobě smetana a sójovka vůbec, ale vůbec nehodí. Jenže víte co? Je to naprostá lahoda ❤️ Dokonce taková, že se u nás doma stala jedním z nejoblíbenějších jídel. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Pikantní cuketová polévka
Když se ochladí, teplá pikantní polévka přijde vhod. Stačí jen pár surovin, několik minut u plotny a krásně hřejivá dobrota je na stole. Detail receptu »
Celerové placičky se slaninou
Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky. Detail receptu »
Pekáčkový guláš
Určitě jste někdy slyšeli o kotlíkovém guláši. Jedná se původně o jídlo trampů připravované v kotlíku nad ohněm, ze surovin co příroda dala. Pojďte vyzkoušet trošku upravenou variantu s přípravou v troubě, ze surovin co dá vaše lednice… Anebo nejbližší obchod :-) Detail receptu »
Záhorácké závitky se šťouchanou dýní
Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? ;-) Detail receptu »
Špenátová roláda s lososem
Pokud jíte primal, bude se vám tento recept hodit, až budete chtít připravit nějakou „mňamku“ pro návštěvu anebo klidně i sami pro sebe. Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Barevné krevety s květákovou rýží
Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům. Detail receptu »
Pizza Margherita
Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“, který by plnohodnotně nahradil italský originál z bílé mouky, ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží. Detail receptu »
Dýňový cheesecake
Dýně je skvělá nejen do slaných receptů, její příjemně nasládlá chuť perfektně ladí i s dezerty. Proto nepropásněte dýňovou sezónu a skočte si jednu koupit ;-) Detail receptu »
Quiche s cibulí a pórkem
Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál ;-) Detail receptu »
Tuňákový salát s avokádem
Chuťovka z avokáda a tuňáka, kterou připravíte za pár minut. Nejdéle z celého receptu trvá uvaření vajíčka :-) Detail receptu »
Kuře Caesar se salátem
Vzhledem k tomu, že v následujícím receptu nedodržuji detailně suroviny z originálního Caesar salátu, neodvážím se ho tak nazvat. I když ve většině restaurací si s tím hlavu nelámou ;-)