🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Stravovací styl: Bez vajec

Počet receptů: 310

Studená polévka Chłodnik litewski

Když je venku vedro k padnutí, není nic lepšího než talíř pořádně vychlazené polévky. A polský chlodnik je v tomhle naprostý mistr! Lehounký, osvěžující, krásně růžový a plný zeleniny. U nás Čechů sice studené polévky moc nefrčí, ale věřte mi – tohle jídlo si zamilujete hned po první lžíci. Já ho teď v horkých dnech jím doslova na kila! Je hotový raz dva a v lednici vydrží klidně i několik dní. Na léto značka ideál ❤️ Detail receptu »

Minutkové vepřové plátky s cibulí

Když jsem poprvé vyzkoušela tzv. „velveting“ (jednoduchou, ale ne moc známou techniku úpravy masa s vodou, škrobem a olejem), byla jsem nadšená, jak obrovský rozdíl udělá. Od té doby ji testuju snad na každém mase, které mi přijde pod ruku :-D Obyčejné vepřové karé je díky ní jemné, křehké a vůbec ne suché. Pokud jste o téhle vychytávce ještě neslyšeli, rozhodně ji zkuste – je to malý kuchařský hack s velkým efektem ❤️ Detail receptu »

Nadýchaná nivová pomazánka

Máte chuť na něco jednoduchého, rychlého a přitom chuťově výrazného? Tahle nadýchaná, heboučká pomazánka z nivy je hotová za pár minut, potřebujete na ni jen pár surovin a využijete ji na tisíc způsobů – na oblíbené pečivo, k nakrájené zelenině jako dip i elegantní předkrm ve skleničce. U nás doma mizí rychlostí blesku. Naštěstí stejně rychlá je i její příprava. Takže až zmizí i u vás, víte, co dělat ❤️ Detail receptu »

Zapečený květák s kuřecím masem a klobásou

Nedávno jsem si vzpomněla na zapečené těstoviny, které jsem si před x (čtěte dlouhými!) lety s oblibou dávala k pracovnímu obědu. Restaurace už dávno neexistuje, ale chuťová vzpomínka zůstala – hebké, voňavé jídlo, zapečené se smetanou a sýrem. Zkusila jsem na to jít jinak a místo těstovin sáhla po květáku. A výsledek? Fantazie! Jídlo nádherně voní po klobáse, je plné zeleniny i bílkovin, takže příjemně zasytí. A co je nejlepší – většinu práce obstará trouba. ❤️ Detail receptu »

Eton Mess

Do Eton Mess jsem se zamilovala hned po první lžičce. A to nejsem zrovna na sladké! Jenže když se spojí šťavnaté jahody, hebká šlehačka a křupavé pusinky, vznikne dezert, kterému se prostě nedá odolat. Jeho původ sahá až do 19. století, kdy vznikl na prestižní anglické škole Eton College. Jeho název by se dal přeložit jako „etonský nepořádek“ – a přesně tak i vypadá. Nepřikrášlený, nedbalý… ale naprosto božský. Ideální v plné jahodové sezóně ❤️ Detail receptu »

Pesto z medvědího česneku

Nepropásněte sezónu medvědího česneku! Tahle úžasná bylinka je doslova symbolem jara – svěží, voňavá a plná chuti. Ať už ji nasbíráte nebo koupíte, určitě se vám bude hodit tip na její použití. A právě pesto je skvělý způsob, jak si chuť medvědího česneku užít naplno – a klidně i do zásoby na na několik dlouhých týdnů. Tuhle skvělou pochoutku pak budete mít kdykoliv po ruce. Hodí se ke všemu možnému, její příprava je blesková a výsledek? Lahodně návykový! ❤️ Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Pečené batáty plněné cottage sýrem

Jídlo jednoduché na přípravu a z pouhých pár surovin? Jedno takové bych tu pro vás měla! Vyzkoušejte batáty pečené v celku ve slupce - jejich dužina krásně změkne a zkaramelizuje. Když je pak doplníte chladivým cottage sýrem a bylinkami, zaručuji vám, že brzy budete péct další, protože si zamilujete každé sousto ❤️ Detail receptu »

Pečené zelí se slaninou

Určitě to znáte taky - přinesete domů celý valník špenátu a z pánve na vás kouká malá hromádka :-D Přesně obráceně je to se zelím - koupíte jednu hlávku a při krájení máte pocit, že dorůstá a přemýšlíte co s ním. Tak jeden tip tu pro vás mám! Protože na tohle jídlo padne jedna celá hlávka raz dva. A dost možná druhý den poběžíte pro další, jaká je dobrota ❤️ Detail receptu »

Růžové vodní kimchi Nabak 나박김치

V posledních letech hodně lidí objevilo kouzlo korejského kimchi a připravují si doma své vlastní. Možná vás to také láká a rádi byste využili všech benefitů, které tato kvašená pochoutka přináší, ale až tak neholdujete pálivým jídlům a obáváte se výrazné chuti a vůně tradičního beachu kimchi. Tak pak je pro vás svěží nabak kimchi přesně tou pravou volbou! Díky kratšímu kvašení ve vodním nálevu, menšímu množství chilli, absenci rybí omáčky a naopak přídavku ovoce je jeho chuť a vůně krásně lehká a osvěžující ❤️ Detail receptu »

Hrášková polévka se smetanovým sýrem

Receptů na fofr jídla, která připravíte doslova za pár minut a přitom si na nich skvěle pochutnáte, není prostě nikdy dost. Co říkáte? Proto se mnou vyzkoušejte tuhle úžasně hebkou polévku z hrášku, ať už mraženého nebo čerstvého. Když ji doplníte například ztracenými vejci, máte rázem na stole skvělý lehký hlavní chod ❤️ Detail receptu »

Pečená dýně s kuřecím masem a cibulovou omáčkou

Cibule je taková kuchařská Popelka - málokdy hraje v jídelníčku hlavní roli, ale zároveň se používá jako základ hromady receptů. Tedy těch slaných, v dezertu jsem ji ještě nepotkala :-D Tak ji se mnou dnes dejte větší prostor a připravte si krásně hebkou omáčku z pečené cibule, která se skvěle hodí třeba ke kuřecímu masu a dýni. Zaručuji vám, že si skvěle pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Křupavý chilli olej

Na tenhle recept pozor! Na křupavém chilli oleji totiž velmi snadno vzniká závislost. Jednou ochutnáte a jste ztracení :-D Budete chtít víc a víc a jedna lžička vám nikdy stačit nebude. Pro mě osobně je to objev roku 2024 a něco, co musím mít vždy v lednici ❤️ Ideální doplněk k různým polévkám typu ramen, nudlím, knedlíčkům atd. Detail receptu »

Ořechová kávová zrna

Tradičně se na přípravu oblíbeného vánočního cukroví s příchutí kávy a také typickým tvarem používají rozdrcené dětské piškoty, nebo hromada moučkového cukru. Pokud na to chcete jít tentokrát jinak a zdravěji, vyzkoušejte tuhle variantu s umletými kešu ořechy. Já sice úplně nemusím sladké, ale na tuhle dobrotu jsem s chutí chodila do lednice několik dní ❤️ Detail receptu »

Pečená mrkev s tvarohem a chilli medem

Pečená mrkev je taková dobrota! ❤️ Nevím, čím to je, ale tento způsob tepelné úpravy ji dodává naprosto skvělou chuť a konzistenci. Když ji doplníte pěkně výrazně slaným tvarohem a úžasnou medovou chilli zálivkou, tak vám zaručuju, že nikdy nebudete mít nedostatek vitamínu A. Protože tohle jídlo budete prostě milovat a spotřeba mrkve u vás doma stoupne k nečekaným hodnotám :-D Detail receptu »

Celerová rýže s houbami a tvarůžky

Květákovou rýži s největší pravděpodobností už znáte. Zkusili jste ale někdy tu z celeru? Je skvělá! Osobně ji miluju ❤️ Úžasně si rozumí například s houbami a také všemi druhy sýru. Klidně i těmi chuťově extra výraznými, jako je gorgonzola, rokfór, niva a třeba i ryze české tvarůžky! Detail receptu »

Smetanové kuře s houbami a špenátem

Kuřecí maso, houby, špenát a smetana jsou suroviny, které si vzájemně velmi dobře rozumí. Jídla z nich jsou úžasně lahodná a krémově hebká. Stejně tak je tomu i u této dobroty, s jejíž přípravou se vejdete do půl hodinky a pak si už budete vrnět blahem u každého sousta ❤️ Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Letní salát s nivou

Tenhle recept vznikl vlastně už strašně dávno. Moje dcera odmala milovala šopský salát, proto jsme ho doma dělali často. Jednou se mi nepodařilo sehnat balkánský sýr, nebo jsem ho zapomněla koupit - už si přesně napamatuju. Jediné, co jsem doma našla podobného, byla niva. Zkusila jsem ji do salátu přidat a od té doby už ho nejíme jinak ❤️ Detail receptu »

Rajčatový salát s nektarinkami a burratou

Znáte burratu - tradiční italský pařený sýr podobný mozzarelle, který je plněný smetanou a kousky sýra? Pokud ano, tak mi určitě dáte za pravdu, že je to láska na první ochutnání. A pokud snad tuhle pochoutku zatím neznáte, tak si ji určitě zamilujete ❤️ Třeba v tomhle krásně barevném letním salátu, kde se možná překvapivě, ale naprosto skvěle vzájemně doplňují zralá rajčata a sladké nektarinky. Detail receptu »

Pečená rajčata s cottage sýrem

Někdy bývají ta nejjednodušší jídla ta úplně nejlepší! Třeba jako v případě těchto cherry rajčat pečených s česnekem, bylinkami a balzamikovým octem a podávaných s chladivým cottage sýrem. Na jejich přípravu si vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a kontrast horkého - studeného, sladkého - kyselého vás bude bavit v každém soustu ❤️ Detail receptu »

Ďábelská cuketová směs

Máte chuť na pikantní topinky? Nebo na nějakou chuťově výraznou směs na špagety? Chystáte grilovačku a na stůl by se hodilo něco, co můžete máznout na chleba, než se maso dopeče? S touhle fofr cuketovou směsí to všechno můžete mít připravené už za pár minut! A že nemáte rádi pikantní jídla? Nevadí. Stačí vynechat chilli. Zkrátka značka IDEÁL ❤️ Detail receptu »

Domácí kuřecí shawarma

Miluju street food a různá skládaná jídla! Zbožňuju tu rozmanitost a bohatost chutí! ❤️ To, jak stejné jídlo může pokaždé chutnat trošku jinak. Stačí přidat jinou omáčku, obměnit zeleninu, pohrát si s kořením... A jestli v tomhle hraje něco prim, jsou to různé kebaby, gyrosy a shawarmy. Máte je také rádi? Pak se mnou určitě vyzkoušejte tuhle domácí kuřecí variantu, pěkně naloženou do kořeněného jogurtu a upečenou krásně dozlatova. Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0