🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Stravovací styl: Bez vajec

Počet receptů: 306

Domácí pribináček

Tento jednoduchý tvarohový dezert je takovou léty prověřenou klasikou. Kdo by si ho z dětství nepamatoval! Já si u něj vždycky vzpomenu na babičku, která mi vyprávěla, že nám doma záhadně mizely lžičky, než si všimla, že kelímky vyhazuju do koše i s nimi. Máte také nějaké podobné vzpomínky? Ochutnejte a vraťte se se mnou do dětství ❤️ Detail receptu »

Kvašené ředkvičky (ze Svěží kuchařky)

Kvasíte, fermentujete? Přiznám se, že já jsem se toho strašně dlouho bála. Měla jsem před očima představu vybuchujících sklenic s páchnoucí zeleninou, která se mi rozprskla po celém bytě. Dlouho mě tenhle obrázek držel od kvašení zpátky. Ale jakmile jsem našla odvahu, zjistila jsem, že ten strach byl úplně zbytečný. Když se dodrží pár základních pravidel, není čeho se bát a ty lahůdky vážně stojí za to. Třeba vás těmito božskými křupavými ředkvičkami také přesvědčím a pustíte se do toho se mnou. Detail receptu »

Květák se špenátovým pestem a kuřetem

Jestli si květák rozumí s nějakou jinou zeleninou, je to právě špenát. Vyzkoušejte jejich kombinaci v rychlém, ale chuťově skvělém jídle, po kterém zůstanou jen prázdné talíře a vy sklidíte zaslouženou pochvalu. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Španělské kuřecí paličky

Také máte rádi pečené kuřecí paličky na zelenině? Dnes je se mnou vyzkoušejte ve španělském rytmu a ve znamení hesla: "Za málo práce, hodně muziky". Příprava je totiž velmi jednoduchá, ale chuť přímo božská ❤️ Detail receptu »

Masové koule s gratinovaným pórkem

Také se vám občas stane, že z obchodu přinesete nějakou surovinu a teprve doma začnete přemýšlet, co z ní uvaříte? Takhle mě nedávno vypekl pórek. Takový krásný a levný byl... Sáhla jsem po dvou. Ale už cestou domů jsem si říkala: Co z nich jako uděláš, když nechceš zase polévku?! Naštěstí při mně stála kuchařská múza a bylo to vážně boží! Mňam! ❤️ Určitě si recept uložte a vyzkoušejte. Dejte pak vědět, jak chutnalo. Mně moc! Detail receptu »

Pečený losos po asijsku s ředkvovými nudlemi

Baví mě v kuchyni pracovat se surovinami jinak, než je jinak běžně zvykem. Ne vždy to vyjde. Ale v tomto případě to dopadlo přímo na jedničku s hvězdičkou ❤️ Nudle z ředkve jsou připravené raz dva a chutnají úžasně. A restovaný salát? Ten víc než příjemně překvapil! Tak proč se držet zpátky a používat ho jen do čerstvých zeleninových salátů. Detail receptu »

Kimči (kimchi, 김치)

Tradiční kvašený pikantní korejský salát z pekingského zelí získal oblibu po celém světě. I já se do něj během návštěv Jižní Koreje zamilovala ❤️ Možná ho máte také rádi, nebo vás láká ho ochutnat. Pak není nic snazšího, než si ho připravit doma. Vyzkoušejte se mnou tzv. mak kimchi – jednoduchou variantu připravovanou z krájeného zelí, která je rychlejší na výrobu a skvělá na každodenní použití. Recept jsem pro vás sepsala velmi podrobně, abyste měli všechny potřebné informace a kimchi se vám opravdu povedlo. Samotná příprava je ale velmi jednoduchá, takže není čeho se bát. Detail receptu »

Nepečený čokoládový dort

Pokud milujete čokoládu, tenhle nepečený dort prostě musíte vyzkoušet! Příprava je velmi jednoduchá a vystačíte si jen s pár surovinami. Jedinou náročnou částí celého receptu je čekání, než čokoláda pořádně ztuhne. Takže do potřebných ingrediencí přidejte i špetku trpělivosti. Ale pak to bude stát za to :-) Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Horké jablko

Stává se vám někdy, že vám doma pomalu měknou jablka a nikdo už je moc nechce jíst? Nebo máte chuť na něco s vůní jablek a skořice, ale nechce se vám péct? Potřebujete se zahřát u šálku s horkým nápojem? Pokud si alespoň na jednu z otázek odpovíte "ano", tak tenhle jednoduchý, ale skvělý recept na horký jablečný nápoj je přesně to, co hledáte ❤️ Detail receptu »

Nakládané cukety s domácím “balkánským” sýrem (ze Svěží kuchařky)

Až bude plná sezóna cuket a vy už nebudete vědět, jak je zpracovat, rozhodně si vzpomeňte na tento recept a připravte si nakládané cukety (cuketové matjesy). Chutnají i těm, kteří se jinak téhle zelenině vyhýbají. A když salát doplníte i domácím "balkánským" sýrem, úspěch je zaručen ❤️ Detail receptu »

Dršťková polévka z hlívy

Tradiční dršťková polévka je jedno z těch jídel, které lidi rozděluje na dva nesmiřitelné tábory - buď ji milujete, nebo nenávidíte. Nic mezi tím. Ale! Tahle verze z hlívy ústřičné projde i u zarytých odpůrců klasické dršťkovky a věřím, že si ji ještě navíc i zamilují. Tedy samozřejmě, pokud jí houby :-) Detail receptu »

Masové kuličky v houbové omáčce

Věděli jste, že my Češi jsme jedním z jen velmi mála národů, kteří mají sběr hub jako oblíbený a velmi rozšířený koníček? Vždyť při málokteré činnosti si člověk tak krásně vyčistí hlavu, jako právě když vezme košík a vyrazí do lesa na houby. Milují to velmi často i ti, kteří houby sice nejedí, ale jejich sbírání je baví. Tak až se vrátíte z lesa s plným košíkem hub (nebo vás v obchodě zaujme vanička těch kupovaných), určitě vyzkoušejte tyhle šťavnaté masové kuličky v hebké houbové omáčce. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️ Detail receptu »

Omáčka Chimichurri

Jakmile se přiblíží grilovací sezóna, okamžitě si vzpomenou na tuhle mega jednoduchou, ale přitom chuťově naprosto dokonalou, argentinskou bylinkovou omáčku, kterou připravíte doslova za pár minut. K perfektně upečenému steaku či grilované zelenině je to ta pomyslná třešnička na dortu, která každé sousto dovede k dokonalosti. Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Domácí tlačenka

Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je totiž skvělé, že si můžete sami určit, nakolik bude tlačenka tučná, jestli použijete spíše libové maso... Zkrátka si ji můžete vytunit přesně podle své chuti ❤️ Detail receptu »

Ředkvičková pomazánka

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí se do nich zakousnout ❤️ Ale až dostanete chuť i na něco jiného, zkuste si z nich připravit rychlou a přitom chuťově úžasnou pomazánku. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším :-) Detail receptu »

Segedínský guláš

Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření. Detail receptu »

Čokoládový termix

Termix neboli termizovaný tvaroh... Pokud hledáte snadný recept na dezert a jste milovníci čokolády, tuhle léty prověřenou klasiku určitě vyzkoušejte. Samotná příprava zabere jen pár minut. Pak už se jen musíte obrnit troškou trpělivosti a chvilku počkat než slastně ochutnáte první lžičku :-) Detail receptu »

Kokosové kuličky Raffaello

Kdo by neznal křehké kokosové kuličky Raffaello, s mandlí schovanou v hebké kokosové náplni, ukrytou v tenké křupavé sušence a obalené ve strouhaném kokosu. Patříte mezi jejich milovníky? Tak pak si zkuste doma připravit jejich obdobu s použitím kokosového másla a... překvapivě krémového sýru :-) Detail receptu »

Krémová polévka s lososem Lohikeitto

Znáte Lohikeitto? Tahle krémová rybí polévka se zvláštním názvem pochází z Finska, kde je velmi oblíbená a snad každá rodina má svůj vlastní zaručený recept. V základu se jedná o velmi jednoduchý pokrm, tradičně připravovaný z lososa, brambor a smetany. Občas se přidává i kořenová zelenina. To jsem pro plnější chuť a krémovější konzistenci zvolila i já a brambory nahradila jinou zeleninou. Pokud se jim ale nevyhýbáte, klidně si tuhle vážně úžasnou (a při tom velmi jednoduchou) polévku připravte s nimi. Ať chutná ❤️ Detail receptu »

Domácí Baileys

Dáte si občas rádi skleničku hebkého čokoládového likéru? Připravte si snadno doma svůj vlastní :-) Vylaďte jeho chuť voňavou vanilkou a nechte vychladit. Pak nalijte na led, hoďte nohy nahoru a v klidu vychutnejte každý lahodný doušek. Detail receptu »

Rajčatový džem

Džemy a marmelády nebyly nikdy mou úplně nejoblíbenější surovinou. Představa rohlíku s máslem a vrstvou rozvařeného ovoce mě nikdy moc nelákala. Ale třeba takové brusinky ke svíčkové nebo k chuťově výrazným sýrům, to je jiná! To můžu ❤️ Pokud to máte podobně a nebo se prostě jen nebojíte na první pohled trošku netradičních chutí, vyzkoušejte tenhle božský rajčatový džem s vanilkou :-) Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0