Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí

  , ,   , , , , ,   

Ohodnotit recept
Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí
5.0 4

Tenhle salát je až směšně jednoduchý, přitom vás zaručeně nadchne svou výraznou chutí, která skvěle doplní jakékoliv upečené maso (nejvíc mu to ale bude asi slušet s vepřovou pečení nebo bůčkem). Jeho obrovskou výhodou navíc je, že se dá jíst teplý i studený. Pokud máte problém sehnat batáty, nebo jsou ve vašem okolí příliš drahé, nahraďte je v receptu upečenou dýní. Základem úspěchu je ale opravdu čerstvý křen. Pokud se při jeho strouhání nerozpláčete, vůbec ho do salátu nedávejte 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

750 g batátů

2 menší cibule nebo 1 velká

2 vrchovaté lžíce hořčice (bez aditiv a cukru, například z DM drogerie)

2 vrchovaté lžíce čerstvého nastrouhaného křenu

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Oloupejte si batáty, nakrájejte je na malé kostičky (velikost zvolte takovou, na jakou jste v salátu zvyklí) a dejte vařit do osolené vody do změknutí.

Trvá to cca 5-15 minut, výsledná doba hodně záleží na tom, jak nadrobno jste batáty nakrájeli. Dejte ale pozor, batáty se vaří mnohem rychleji než brambory, tak je nepřevařte.

Nakrájejte si nadrobno cibuli a nastrouhejte najemno oloupaný čerstvý křen.

Vše smíchejte dohromady s uvařenými okapanými batáty a hořčicí.

Osolte a opepřete podle chuti.

Můžete podávat teplé i studené.

Salát je nejlepší druhý den, kdy se chutě krásně rozleží.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




10 Recenzí / komentářů

Petra Lysková

28 dubna, 2017

Včera jsem salát připravila a dnes bude na oběd k telcímu plátku a je to opravdu vynikající záležitost 😉

Lucie

28 dubna, 2017

Miuluju ho! Jednoduchý na přípravu a přitom tak dobrý 🙂

Maya

22 ledna, 2018

Je naprosto úžasný ❤

Lucie

22 ledna, 2018

To mám radost, že chutnal! Moc díky za komentář.

Kristýna

21 března, 2018

Tak už ho dělám pravidelně a je teda hrozně žrací 🙂

Lucie

21 března, 2018

Žrací – moc pěkné slovo. Naprosto tenhle salát vystihuje 🙂 Mám radost, že tak chutná.

Hana Breburdová

8 dubna, 2018

Jdu na něj a moc se těším 🙂

Lucie

9 dubna, 2018

Hani, doufám, že chutnalo 🙂

Pavla

17 května, 2020

Ahoj, salát výborný bála jsem se křenu, nemusím pálivé věci a je pravda, že jsem si při přípravě poplakala ovšem druhý den po odležení už nebyl tak ostrý a salát měl jen takový ocásek… chtěla jsem se zeptat, zda je možné nahradit něčím hořčici? Jogurt, majonéza, nějaké pesto…? Děkuji

Lucka

17 května, 2020

Ahoj, Pavlo 🙂 Mám radost, že salát chutnal ❤️
Hořčice by se dala případně úplně vynechat (možná salát jen jemně zakápnout octem) nebo nahradit majonézou.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0