Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cappuccino Panna Cotta

Cappuccino Panna Cotta

  ,   , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Cappuccino Panna Cotta
5.0 1

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte pár hodin vydržet, než ztuhne. Jiné kouzlo v tom není 🙂 Protože ale vím, že hodně lidí se použití želatiny tak trošku bojí, připravila jsem pro vás video návod, jak si tento lahodný dezert udělat doma. Několik variant panna cotty už na mých stránkách najdete. Tentokrát jsem zvolila příchuť kávy pro milovníky cappuccina.

  • Příprava: 4 hodin
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 4 hodin

    5 minut

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

5 g želatiny bez příchuti

100 ml uvařené silné kávy

100 + 150 g smetana na šlehání

100 g smetany na vaření

cca 30 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

špetka mleté skořice

  • Příprava: 4 hodin
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 4 hodin

    5 minut

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Želatinu namočte podle návodu. Plátkovou na pár minut do studené vody a pak ji vymačkejte. Sypkou vmíchejte do trošky ohřáté smetany a nechte nabobtnat.

Uvařte silnou kávu a přeceďte případnou sedlinu.

Kávu smíchejte v hrnci se smetanou na vaření a přiveďte téměř k varu.

Pak plotýnku vypněte a do horké kávové směsi vmíchejte želatinu (vymačkanou plátkovou, nebo tu sypkou včetně smetany, ve které je namočená).

Za stálého míchání nechte opravdu dobře rozpustit.

Pozor - želatina se nesmí vyloženě vařit, jinak by později neztuhla.

Do směsi vmíchejte 100 g smetany na šlehání a podle chuti oslaďte. Již nevařte.

Kávovou smetanu rozlijte do hrnečků či skleniček a dejte na alespoň 3 hodiny vychladit do lednice.

Před podáváním vyšlehejte ze 150 vychlazené smetany šlehačku. Ozdobte s ní vychlazenou panna cottu a jemně poprašte skořicí.

Hned podávejte.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota300 kcal / 1 506 kJ
Sacharidy4 g
Tuky30 g
Bílkoviny4 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

Iveta

31 ledna, 2021

Vypadá báječně, určitě vyzkouším.

Lucka

31 ledna, 2021

Držím palce, ať se panna cotta podaří a chutná ❤️

Jana

5 března, 2021

Dobrý den, je možné smetanu na vaření nahradit jinou smetanou? Když teď doma mám jen na šlehání a zakysanou, a moc mám na tohle chuť 🙂

Lucka

5 března, 2021

Dobrý den, smetanu na vaření můžete nahradit tou na šlehání. Jen to bude více kalorické.
Případně můžete tu smetanu na šlehání z malé části naředit vodou. Takže místo 100 g smetany na vaření dejte třeba 75 g smetany na šlehání a 25 g vody.
Ono by to šlo i s tou zakysanou smetanou, ale mělo by to pro cappuccino netradičně mírně kyselou chuť, takže ji spíše nedoporučuji.

Jana

5 března, 2021

Moc Vám děkuji, dnes to zkusím, mám moc ráda kávovou příchuť a tohle vypadá velice dobře a recept (jako vždy ostatně) je jednoduchý a skvěle se podle něj vaří 🙂

Lucka

5 března, 2021

❤️ Moc doufám, že si pochutnáte. Také mám ráda kávovou příchuť 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0