Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cappuccino Panna Cotta

Cappuccino Panna Cotta

    , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Cappuccino Panna Cotta
0.0 0

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte pár hodin vydržet, než ztuhne. Jiné kouzlo v tom není 🙂 Protože ale vím, že hodně lidí se použití želatiny tak trošku bojí, připravila jsem pro vás video návod, jak si tento lahodný dezert udělat doma. Několik variant panna cotty už na mých stránkách najdete. Tentokrát jsem zvolila příchuť kávy pro milovníky cappuccina.

  • Příprava: 4 hodin
  • Vaření: 5 minut
  • 4 hodin

    5 minut

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

5 g želatiny bez příchuti

100 ml uvařené silné kávy

100 + 150 g smetany na šlehání

100 g smetany na vaření

cca 30 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

špetka mleté skořice

  • Příprava: 4 hodin
  • Vaření: 5 minut
  • 4 hodin

    5 minut

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Želatinu namočte podle návodu. Plátkovou na pár minut do studené vody a pak ji vymačkejte. Sypkou vmíchejte do trošky ohřáté smetany a nechte nabobtnat.

Uvařte silnou kávu a přeceďte případnou sedlinu.

Kávu smíchejte v hrnci se smetanou na vaření a přiveďte téměř k varu.

Pak plotýnku vypněte a do horké kávové směsi vmíchejte želatinu (vymačkanou plátkovou, nebo tu sypkou včetně smetany, ve které je namočená).

Za stálého míchání nechte opravdu dobře rozpustit.

Pozor - želatina se nesmí vyloženě vařit, jinak by později neztuhla.

Do směsi vmíchejte 100 g smetany na šlehání a podle chuti oslaďte. Již nevařte.

Kávovou smetanu rozlijte do hrnečků či skleniček a dejte na alespoň 3 hodiny vychladit do lednice.

Před podáváním vyšlehejte ze 150 vychlazené smetany šlehačku. Ozdobte s ní vychlazenou panna cottu a jemně poprašte skořicí.

Hned podávejte.

Ať chutná ❤️

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota300 kcal / 1 506 kJ
Sacharidy4 g
Tuky30 g
Bílkoviny4 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Top
0