🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Cibuláda

Cibuláda

  ,   , , , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Cibuláda
0.0 0

Nevím, jestli to máte podobně, ale cibule je u mě královna kuchyně. Bez ní prostě neumím vařit a dávám ji téměř všude. Jen do dezertu jsem ji zatím nepropašovala 😀 I když se v receptech cibule objevuje často, málokdy v nich hraje hlavní roli. Ale v téhle úžasné pochoutce, která se skvěle hodí třeba k pečenému masu nebo rozpečenému hermelínu a dalším sýrům, je to jinak! ❤️

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 10 porcí (celkem cca 350 g)
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 kg cibule (nejlépe červené)

40 g olivového oleje

50 g balzamikového octa

sůl

pepř

990+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 10 porcí (celkem cca 350 g)

Postup

Cibuli nakrájejte na tenké nudličky nebo klínky.

Co nejširší pánev (ideálně nepřilnavou) rozehřejte na vyšší střední teplotu a pak do ní nalijte olej.

Přisypte cibuli, mírně ji osolte a za častého míchání restujte výrazně dozlatova cca 45 minut. Postupně, jak se bude odpařovat voda z cibule, snižujte teplotu plotýnky až na nižší střední stupeň.

Až opečená cibule přibližně 3krát zmenší svůj objem, zhnědne, změkne a přestane se z ní výrazně odpařovat vláha, přilijte do pánve ocet a za stálého míchání ho vyvařte.

Cibuládu ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.

Horkou cibulovou směsí naplňte důkladně vymyté a osušené sklenice. Směs upěchujte, sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Pak uložte do lednice, kde cibuláda vydrží až několik týdnů. Můžete ji případně i zamrazit.

Je skvělá jako doplněk k pečenému masu, sýrům, karbanátkům, cuketovým placičkám apod.

TIPY

Nesnažte se dobu restování cibule zkracovat. Je potřeba, aby se z ní kompletně odpařila veškerá přebytečná tekutina a dostatečně změkla. Jinak bude nepříjemně vrzat mezi zuby a také se výrazně se zkrátí její trvanlivost.

Místo balzamikového octa můžete případně použít ocet jablečný nebo vinný a cibuli na závěr podle chuti osladit vámi používaným sladidlem (neplatí pro Whole30).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 vrchovatá lžíce (cca 35 g)
Energetická hodnota80 kcal / 330 kJ
Sacharidy9 g
Tuky4 g
Bílkoviny1 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0