
Cibuláda

Cibuláda
Omáčky, dipy, Ostatní Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské, Whole30 cibule, ocet
2014-08-29
Ohodnotit receptNevím, jestli to máte podobně, ale cibule je u mě královna kuchyně. Bez ní prostě neumím vařit a dávám ji téměř všude. Jen do dezertu jsem ji zatím nepropašovala 😀 I když se v receptech cibule objevuje často, málokdy v nich hraje hlavní roli. Ale v téhle úžasné pochoutce, která se skvěle hodí třeba k pečenému masu nebo rozpečenému hermelínu a dalším sýrům, je to jinak! ❤️
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
15 minut
1 hodina
1 hodina 15 minut
- Množství: 10 porcí (celkem cca 350 g)
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
990+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
15 minut
1 hodina
1 hodina 15 minut
- Množství: 10 porcí (celkem cca 350 g)
Postup
Cibuli nakrájejte na tenké nudličky nebo klínky.
Co nejširší pánev (ideálně nepřilnavou) rozehřejte na vyšší střední teplotu a pak do ní nalijte olej.
Přisypte cibuli, mírně ji osolte a za častého míchání restujte výrazně dozlatova cca 45 minut. Postupně, jak se bude odpařovat voda z cibule, snižujte teplotu plotýnky až na nižší střední stupeň.
Až opečená cibule přibližně 3krát zmenší svůj objem, zhnědne, změkne a přestane se z ní výrazně odpařovat vláha, přilijte do pánve ocet a za stálého míchání ho vyvařte.
Cibuládu ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
Horkou cibulovou směsí naplňte důkladně vymyté a osušené sklenice. Směs upěchujte, sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Pak uložte do lednice, kde cibuláda vydrží až několik týdnů. Můžete ji případně i zamrazit.
Je skvělá jako doplněk k pečenému masu, sýrům, karbanátkům, cuketovým placičkám apod.
TIPY
Nesnažte se dobu restování cibule zkracovat. Je potřeba, aby se z ní kompletně odpařila veškerá přebytečná tekutina a dostatečně změkla. Jinak bude nepříjemně vrzat mezi zuby a také se výrazně se zkrátí její trvanlivost.
Místo balzamikového octa můžete případně použít ocet jablečný nebo vinný a cibuli na závěr podle chuti osladit vámi používaným sladidlem (neplatí pro Whole30).

Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.