Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
21 Recenzí / komentářů
Paleosnadno
17 února, 2016
Aleno, nejedná se o kakaový prášek, ale kompaktní kakaovou hmotu (hrubou čokoládu). Na výše uvedeném odkazu na výrobce je bližší popis kakaové hmoty i másla, včetně fotografie jak surovina vypadá.
Alena
3 dubna, 2016
Tak som vyskúšala a nie je to zlé, len ja som nezohnala kakaovú hmotu, len Cacao nibs, myslela som, že to je to, čo potrebujem. Neskôr som sa dozvedela, že to sú kakaové bôby, ktoré treba pomlieť a tak vznikne kakaová hmota. Keď sa mi masa v kastróliku nerozpúšťala, počkala som, kým vychladne a hodila som všetko do mixera a rozmixovala. Tak som dostala hmotu aspoň približnej konzistencie 🙂 a medu mi tiež bolo málo, musela som si pridať. Inak celkom dobrá náhrada čokolády, a hlavne bez všelijakých aditív 🙂
Lucie
3 dubna, 2016
Koukám, že jste si prošla takovým malým kuchyňským peklem 🙂 ale s dobrým výsledkem, to jsem ráda. Já moc nesladím, proto mi stačí medu méně.
Petra Pozníčková
23 června, 2016
Luci, s kešu a goji, a úplně bez medu. Nejluxusnější čoko, jakou jsem kdy jedla! 🙂
Lucie
23 června, 2016
To je super! Goji je také skvělá varianta, díky za tip 🙂
Jana
10 srpna, 2016
Lucko díky za super nejlepší recept, už si asi obyčejnou čokoladu nikdy nekoupim
Lucie
10 srpna, 2016
To úplně chápu! Mám radost, že chutná 🙂
Lenka
18 prosince, 2016
Dobrý den, chystám se na Vaši čokoládu, bude jako dáreček pro svateb.hosty. Zkoušela jsem více receptů a vždy mi po pár dnech zešedla. Máte zkušenost, jak dlouho dopředu ji lze udělat, aby se mi to nestalo? A poradíte, jak vyrobit i bílou čokoládu, co by kontrast s tmavou? Váš recept mě velmi zaujal, ve všech ostatních byl jen ztužený tuk….Děkuji moc.
Lucie
18 prosince, 2016
Dobrý den, Lenko,
zešednutí čokolády má většinou za vinu střídání teplot okolního prostředí a také nepřesně provedení tzv. temperace surovin při výrobě (měly by se dodržet přesně stanovené teploty). Nicméně, doma se mi to nikdy nestalo, protože se čokoláda velmi rychle snědla, takže vám bohužel přesněji neporadím.
Bílou čokoládu bohužel vyrobíte jen velmi obtížně, nikdy neztuhne tak dokonale, jako ta tmavá. Ale na konci receptu jsem uvedla tip, jak si ji vyrobit (kakaové máslo, oříšky, může být i trošku kokosového oleje – ten ale taje při poměrně nízké teplotě).
Ať mají z dárečků hosté radost a Vám se svatba (i následný společný život) vydaří 🙂
Lenka
18 prosince, 2016
Děkuji, jste moc hodná, ještě mám na výrobu čas, ale dám pak vědět, jak se zadařilo 🙂
Terka
5 března, 2017
Tak tohle mi nedělej…ještě asi 25 dní Whole 😀
Lucie
5 března, 2017
😉 Ten recept nikam neuteče 😀
Veronika
14 října, 2017
Luci nechápu vůbec první bod? Jakou čokoládu mám rozpustit na pánvi? V receptu je jen kakaova hmota a máslo, která se má rozpustit až v bodu 2, ale čokoláda ne? Děkuji moc!
Lucie
15 října, 2017
Veroniko, první bod je jen úvod a vysvětlení, jak rozpouštím čokoládu či kakaovou hmotu, není to ještě samotný recept. Ale trošku jsem to upravila, aby bylo více patrné, jak to myslím 🙂
Veronika
11 listopadu, 2017
Lucinko, já nevím co dělám špatně, ale absolutně žádné sladidlo se mi v čokoláde nechce rozpustit 🙁 Zkoušela jsem med, xylitol a kokosovy cukr.. A i kdyz nedám žádný kokosovy olej, tak taje už v prstech.. Mám máslo i hmotu z troubelic.. Děkuji moc!
Lucie
12 listopadu, 2017
Verčo, to mě mrzí, že se nedaří. Xylitol se rozpouští hůř, to je pravda. Ale med a kokosový cukr by měly jít bez obtíží.
Domácí čokoláda v prstech tát bude, ale nemělo by to být hned. Bod tání kakaového másla je někde okolo 38 °C.
Alča
6 února, 2018
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda když děláte čokoládu s chilli, dáváte tam čerstvou papričku či sušenou nebo pouze prášek zamícháte do čokolády? Děkuji
Lucie
6 února, 2018
Dobrý den, jak kdy 🙂 Ale nejčastěji asi chilli vločky. Aby ta pikantnost byla jen místy.
Eliška
5 května, 2019
Pecka, tohle budu dělat častěji. Dala jesm do toho goji, brusinky, kešu, pekanové ořechy a nepražené kakaové boby. Úplně se to rozpouští na jazyku. Díky, Lucko!
Lucie
6 května, 2019
To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i za vložení nápadu na jeho obměnu. Úplně se mi sbíhají sliny jen to čtu <3
Alena
17 února, 2016
Môžem poprosiť o vysvetlenie čo je to kakaova hmota? Je to kakaovy prášok? Ešte som sa s tým nestretla…