Recept na dýňové brownies » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňové brownies

Dýňové brownies

    , , ,   , , , ,

Říjen 11, 2015

Hodnotit recept
Dýňové brownies
5.0 1

K podzimu neodmyslitelně patří dýně. Jedná se o typickou sezónní surovinu, která se dá koupit čerstvá od července do října. A protože se dýně dá velice dobře skladovat, můžete na ni v obchodech narazit dokonce až do února. I když se jedná o poměrně dlouhé období, určitě si ji nenechte ujít. Je tolik receptů, které stojí za vyzkoušení! Dýně je totiž skvělou surovinou nejen na různé placky, polévky či jen tak pečená, ale poskytne vám i skvělý základ dezertu. Nevěříte? Tak pojďte jeden takový zkusit se mnou 😉

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 30 minut

    30 minut

    1 hodina

  • Množství: 6-8 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g dýně hokkaido (zbavené semínek)

4 vejce

6+4 vypeckovaných datlí

100 g pekanů nebo vlašských ořechů

30 g kokosové mouky

100 g kešu

30 g kokosového oleje

10 g hořkého kakaa

0,5 dcl kokosového mléka

Postup

Minimálně 4 hodiny předem si namočte kešu ořechy a pokud máte sušené datle, tak i ty.

Na namočení datlí použijte co nejmenší množství vody (bohatě stačí 0,5 dcl).

Občas datle promíchejte, aby se namočily ze všech stran.

Před použitím z datlí vodu neslívejte, ale přidejte ji do receptu.

Na kešu naopak vodou šetřit nemusíte, ale před samotnou přípravou ji slijte a kešu ořechy ještě propláchněte.

Nastrouhejte najemno omytou syrovou dýni (hokaiddo není nutné loupat) a pak pečlivě smíchejte s vejci, 6 drobounce pokrájenými datlemi, rozdrcenými pekany nebo vlašskými ořechy (cca jako zrnka rýže) a kokosovou moukou.

Vzniklou hmotu rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem (cca 2-3 cm na výšku) a dejte péct na cca 30 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

Mezitím, co se těsto peče, si připravte polevu – rozmixujte dohladka slité kešu ořechy, 4 nadrobno pokrájené datle, kokosový olej, kakao a kokosové mléko (přidávejte po kapkách, podle potřeby).

Upečené těsto nechte vychladnout, pak ho potřete připravenou polevou, dejte do chladu ztuhnout a před podáváním nakrájejte na menší kostky.

Dobrou chuť 🙂

Pro více typický vzhled brownies můžete navíc do těsta přimíchat kakao či rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu. Mně se ale líbil kontrast barev a chutí mezi těstem a polevou. Dokážu si ale docela dobře připravit obměny typu – čokoláda do těsta i polevy, kakao pouze do těsta a polevu nechat světlou atd.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Alena

Únor 16, 2016

Môžem dat aj inú dynu, napr.maslovu?

Lucie

Únor 16, 2016

Aleno, máslovou určitě.

Andrea

Duben 3, 2016

Tak jsem dneska snědla půl plechu 🙂 V mojí troubě je akorát ideální výška těsta tak centimetr, kde to bylo vyšší, tak ani po 45 minutách se to moc nepropeklo.

Lucie

Duben 3, 2016

Každá trouba peče trošku jinak. Ale hlavně, že se povedlo a chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation