Recept na dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie) » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-09-28-21-43-451

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

2014-09-28-21-43-451

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

  , ,   , , ,   , , , ,

Září 29, 2014

Hodnotit recept
Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)
0.0 0

Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 45 minut
  • 20 minut

    1 hodina 45 minut

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého hovězího

1 velká cibule

1 mrkev

1 petržel

2 stroužky česneku

2 lžíce rajského protlaku

1 lžíce sádla

tymián

rozmarýn

sůl

pepř

1 dýně hokaidó

2 vejce

Postup

Přeřízněte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabejte měkký střed se semínky.

Obě půlky pokapejte olivovým olejem, posolte a dejte péct na 180°C na cca 40 minut.

Mezitím si na sádle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte mleté maso.

Při míchání ho pomocí vařečky drobte na co nejmenší kousky, aby se vám maso nespeklo do větších hrudek.

Až se maso opeče, přidejte drcený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel.

Krátce osmahněte a pak dochuťte tymiánem, rozmarýnem a rajským protlakem.

Osolte, opepřete, podlijte troškou vody a nechte pod pokličkou dusit cca 1 hodinu.

V poslední čtvrt hodině pokličku odkryjte a nechte vyvařit tekutinu, aby masová směs co nejvíce zhoustla.

Vychladlou upečenou dýni nakrájejte na kousky (včetně slupky) a ty pak rozmixujte dohladka společně s 2 vejci.

Vzniklé pyré osolte podle chuti (soli bude potřeba trošku víc než čekáte, dýně je dost sladká).

Nyní si připravte zapékací mísu nebo pekáček.

Dno pokryjte masovou směsí a další vrstvu vytvořte z dýňového pyré.

Pekáček vložte do trouby a pečte odkryté na 180°C cca 40 minut.

Krájejte až mírně vychladlé.

V primal verzi můžete do dýňového pyré přimíchat 50 g strouhaného parmezánu a dalšími 50 g posypat povrch koláče na posledních 15 minut pečení.

00:00

6 Recenzí / komentářů

Miloš Sedláček

Únor 22, 2016

Pred chvíľou som dopiekol a nemohol som neskúsiť. Je dokonalý!
Ďakujem za recept.

Lucie

Únor 22, 2016

Miloši, já moc díky za zprávu. Jsem ráda, že chutnalo a že jste mi tenhle recept připomněl 🙂 Brzy ho asi taky znovu udělám.

Alena

Únor 22, 2016

recept sa mi paci ale rozmyslam ci je nutne piect dynu dvakrat… nestacilo by raz?

Lucie

Únor 22, 2016

Podle mého to stačit nebude, pyré z neupečené dýně bude příliš tekuté. Ale nezkoušela jsem.

Milan

Září 16, 2016

Jsem kuchař amatér, ale mám nápad… Neodhadnu, zda realizovatelný… Kdybych použil pyré jako spodní, boční i vrchní vrstvu, tak by mohl vzniknout něco jako australský pie, který by se dal snadno přenášet a případně rozpéci. Vyvedete mne z omylu, nebo mi to potvrdíte? Jam moc se případně bude pyré připékat ke stěnám?

LG

Lucie

Září 16, 2016

To dle mého fungovat nebude. Pyré není těsto, je příliš řídké, aby udrželo masovou náplň a výsledek se dal snadno přenášet klasický koláče. Osobně ale nevidím důvod, proč by se ve vhodné nádobě nedal přenášet tento pastýřský koláč a pak si ho v případě potřeby ohřát.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation