Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Houbová polévka se sýrem Brie

Houbová polévka se sýrem Brie

    , , , , , ,   , ,

Listopad 11, 2017

Hodnotit recept
Houbová polévka se sýrem Brie
5.0 14

Máte rádi rozpečené plísňové sýry, jejichž vnitřek se krásně táhne? A co je pro jednou nepéct, ale uvařit? V kombinaci s houbami a troškou zeleniny se z takového sýru totiž stane božská mana 🙂 Schválně vyzkoušejte a dejte vědět, jestli jste si tuhle polévku zamilovali stejně jako já.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

50 g másla

75 g cibule

50 g pórku

50 g řapíkatého celeru

50 g mrkve

250 g čerstvých hub (žampióny, hlíva)

1 dcl suchého bílého vína (případně 2 lžičky octa)

150 g sýru Brie (případně Camembert či uleželý Hermelín)

500 ml vývaru nebo vody

sůl

pepř

čerstvá petrželka

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod

Postup

V širším hrnci si na střední teplotu orestujte do růžova na malé kostičky nakrájenou a jemně osolenou cibuli.

Přidejte drobounce nakrájenou zeleninu (pórek, celer, mrkev) a také ji osmahněte, dokud nezačne jemně zlátnout. K orestované zelenině přisypte na větší kousky nakrájené houby a nechte je za občasného promíchání opéct.

Obsah hrnce zalijte suchým bílým vínem a to nechte za stálého míchání vyvařit. Pokud si ke směsi hub a zeleniny přivoníte, víno by z ní nemělo být cítit.

Zeleninovou směs zalijte vývarem a přiveďte k varu. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte mírně teplotu plotýnky, do hrnce nasypte na malé kostičky nakrájený sýr (počítejte s tím, že se rozpustí jen částečně) a vše nechte 10 minut povařit.

Část polévky odeberte stranou, dohladka rozmixujte a nalijte zpátky do hrnce:

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte ji horkou, posypanou čerstvou petrželkou.

Ať chutná <3

Pokud chcete z téhle polévky udělat opravdu "majstrštyk", do polévky dejte vařit jen vydlabaný vnitřek sýru. Jeho kůrku nakrájejte na kousky, ty nasypte na plátek jogurtového chleba, který jste jemně pomazali máslem smíchaným s troškou rozdrceného česneku, soli a čerstvých bylinek, dali zapéct do trouby do křupava a pak ještě jednou zprudka zapekli s okrájeným sýrem.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie540 kcal
Bílkoviny21 g
Tuky42 g
Sacharidy13 g

30 Recenzí / komentářů

Nina

Listopad 11, 2017

Nejlepší polévka!!!

Lucie

Listopad 12, 2017

Ty jsi nejlepší :-*

Jindra Horáčková

Listopad 13, 2017

Lucie, zase další vynikající recept, díky 🙂

Lucie

Listopad 14, 2017

To já děkuju! <3

Hana Kittnerová

Prosinec 31, 2017

Zdravím, Lucko. Po Vaší luxusní verzi celerové polévky jsem dnes uvařila houbovou polévku. Opět výborná….!!!!. Děkuji za Vaši osvětu a úžasnou práci nejen na Vašich stránkách, ale i ve skupině Nízkosacharidové……Do nadcházejícího roku Vám přeji hodně zdraví, spoustu energie a dalších úžasných receptů :-).

Lucie

Leden 1, 2018

Hani, moc děkuju za pochvalu. Já mám vždycky tak ohromnou radost, když podle mého receptu někdo uvaří a chutná mu <3
Mějte se v novém roce nádherně a moc díky za přízeň 🙂

Jana

Leden 8, 2018

Výborné, Lucí, víno nebylo, mrkev nebyla, tak jsem tam nasypala kurkumu a na závěr trochu šlehačky a teď se přemlouvám, ať si uvědomím, že to jsou DVĚ porce… 🙂

Lucie

Leden 17, 2018

Skvělá obměna, mám radost, že chutnalo. S těmi porcemi mám občas také problém 😀

Barbora

Leden 22, 2018

Najlepšia polievku akú som mohla kedy urobiť a jesť. Skvelý recept ako aj ostatné a tie nádherné fotky a zdravá kuchyňa. ďakujeme

Lucie

Leden 22, 2018

Barboro, moc děkuju za zprávu a pochvalu stránek. Mám velkou radost, že polévka chutnala. Zrovna tahle patří k mým nejoblíbenějším.

Irena

Březen 18, 2018

Na tuhle polivku se chystam, vypada naprosto luxusne. Okukuju i dalsi recepty, akorad spoustu veci tady na malem mestecku proste nesezenu 🙁

Lucie

Březen 18, 2018

Tak to moc doufám, že se povede a bude chutnat <3 Dejte vědět 🙂

Irena

Březen 27, 2018

Bozka mana …mnam dekuji za recept. Akorad barva nebyla jako u vas na obrazku,ale to bylo asi tim ze jsem zapomnela dat mrkev 😀

Lucie

Březen 28, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂 Rozdílná barva bude určitě způsobená tou absencí mrkve.

Renata

Květen 11, 2018

Výborná polévka. Musela jsem sice sýr nahradit jiným podobného typu, protože na vesnici takový výběr není, přesto je moc dobrá. Děkuji za recept.

Lucie

Květen 11, 2018

To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu i za komentář. Mám radost, že chutnalo.

Šárka

Květen 22, 2018

Dobrý den Lucko, Vaše recepty jsou úžasné. Již několik jsem jich vyzkoušela a musím říct, luxusní. Dnes vařím polévku a již se na ní těším. Krásně voní. Místo petrželky jsem posypala libečkem. Těším se na další nové recepty, které budu zkoušet.

Lucie

Květen 22, 2018

Dobrý den, Šárko, takovéhle komentáře bych si nejraději zarámečkovala a někam vyvěsila. Protože vědět, že někomu chutná, je ta největší odměna. Moc díky za komentář 🙂

Dita Štěchová

Červenec 6, 2018

Paní Lucie, tak tato polévka je opravdu vyborná. Děkuji Vám za recept i za tuto fantastickou stránku. Jste jednička

Lucie

Červenec 6, 2018

Dobrý den, Dito, no já ne, já u vás doma tu polévku nevařila 🙂 Takže jestli chutnala, je to vaše zásluha <3 Mám z toho ale velkou radost 🙂

Martina

Červenec 8, 2018

Děkuji za inspiraci. Trochu jsem obměnila, i tak byla skvělá.

Lucie

Červenec 9, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂

Ljubica

Srpen 11, 2018

Moc dobrá polévka! Já příště určitě přidám i sýr s modrou plísní,pro pikantnější chuť . Štěstí, že jsem se nedržela předepsaných množství ingrediencí, dvě porce by byly málo .

Lucie

Srpen 12, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo. Máte pravdu, že u polévek je 2 porce naprosto zbytečné dělat, nejlépe rovnou celý kotel 🙂 Já jsem polévková, takže vždycky vařím alespoň litr.

Jana

Září 18, 2018

Fakt je luxusní

Lucie

Září 19, 2018

Mám velkou radost, že chutná <3

Jana

Říjen 2, 2018

Mila Lucie, vcera jsem tuhle polivku udelala k veceri a nejradsi bych snedla celej kastrol, delala jsem rovnou vetsi mnozstvi. Ja jsem taky polivkova a vim,co letosni podzim, zima povede u nas v kuchyni…a ted jsem dodelala segedinskou krovicku..to musim jit napsat pod ni!!!Takovej luxus luxusni.

Lucie

Říjen 2, 2018

Jani, moc děkuju za milý komentář <3 Mám upřímnou radost z toho, že vám polévka chutnala. Takové nadšení se čte obzvlášť hezky 🙂

Andrea

Říjen 28, 2018

Vaše recepty jsou super, zkouším další a další.Šlo by u polevky použít sušené houby?a v jakém množství?ďěkuji

Lucie

Říjen 28, 2018

Moc díky za pochvalu receptů 🙂 Sušené houby by určitě použít šly. Odhadem tipuju tak 20 g.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation