Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Indické kuře v kokosové omáčce

Indické kuře v kokosové omáčce

  ,   , , , , ,   , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Indické kuře v kokosové omáčce
0.0 0

Indická kuchyně je bohatá na chutě, vůně a barvy. Přímo jimi hýří! Každé sousto je jak ohňostroj vjemů. Někomu chvilku trvá, než si na to zvykne, ale když se tak stane, zamiluje se na celý život. Ať už patříte mezi její milovníky nebo si k ní cestu teprve hledáte, vyzkoušejte tento recept inspirovaný právě indickou kuchyní. Věřím, že si pochutnáte ❤️

  • Příprava: 2 hodin 10 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 2 hodin 10 minut

    35 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

500 g vykostěného kuřecího masa (nejlépe stehenní řízky)

4 cm čerstvého zázvoru

4 stroužky česneku

1 citrón

1/2 lžičky kurkumy

1 lžička garam masala *

4 lžíce ghee (popřípadě olivový olej)

2 cibule

1 lžička mletého koriandru

1 lžička uzené papriky

1/4 lžičky mletého hřebíčku

400 g loupaných rajčat

500 ml kokosového mléka

2 hrsti čerstvého koriandru

50 g kešu ořechů

chilli

sůl

  • Příprava: 2 hodin 10 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 2 hodin 10 minut

    35 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na kostky a naložte alespoň na 2 hodiny do marinády z nastrouhaného čerstvého zázvoru, drceného česneku, šťávy z citrónu, kurkumy a koření garam masala.

V hluboké pánvi na ghee nebo olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou na proužky.

Jakmile začne hnědnout, přidejte zbytek koření (mletý koriandr, papriku, mletý hřebíček) a za stálého míchání nechte chvíli koření krátce prohřát.

Přilijte rajčata a kokosové mléko. Jakmile směs začne vřít, přihoďte kuře včetně marinády, drobně pokrájené stonky čerstvého koriandru (lístky si ponechte na servírování) a najemno umleté kešu ořechy (drcené nestačí, musí být opravdu najemno umleté).

Vařte na mírném plameni 15-20 minut.

Na závěr dochuťte solí a špetkou chilli.

Podávejte například s květákovou rýží, posypané lístky čerstvého koriandru.

Kořenící směs garam masala koupíte přes internet nebo v prodejnách s kořením, asijskými potravinami či ve větších supermarketech. Můžete si ji ale také sami namíchat (1/2 lžíce římského kmínu, 1 lžička sušeného koriandru, 10 tobolek kardamomu, 1 lžička černého pepře, 1/2 lžičky mleté skořice, 10 hřebíčků, 1/4 lžičky muškátového říšku a 2 bobkové listy). Koření stačí prohřát na horké pánvi a pak najemno umlít v mlýnku na kávu či roztlouct v hmoždíři. Uchovávejte v uzavřené nádobě na tmavém místě. Používejte s rozmyslem, při použití většího množství jídlo zhořkne. Nicméně v menším množství naopak jídlu dodá nezapomenutelnou typickou chuť.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0