🗓 Nový kalendář pro rok 2023 je tu. Pozor, omezený počet kusů! Prolistovat kalendář
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krémová míchaná vejce

Krémová míchaná vejce

  ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Krémová míchaná vejce
5.0 1

Přiznám se, že jsem míchaná vejce nikdy moc nemusela. Přišla mi hrozně nudná a často moc vysušená. To ale platilo jen do té doby, než jsem objevila jednoduchou fintu, která z obyčejných míchaných vajec udělá božskou manu ❤️ Stačí přidat kostičku másla a začít na studené plotně.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

    10 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

6 vajec

1 lžíce mléka

20 g másla

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

    10 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Vejce vyklepněte do misky a spolu s mlékem a solí našlehejte vidličkou.

Nalijte je do širší nepřilnavé pánve a přidejte kostičku studeného másla.

Teprve potom pod pánví zahřejte plotýnku na nižší střední až střední výkon.

Za pomalého prohrnování pomocí silikonové stěrky prohřejte po dobu několika minut.

Vejce by měla mít krásně krémovou konzistenci, nesmí se příliš vysušit. Počítejte s působením zbytkového tepla, proto pánev sundejte z plotýnky o něco dříve, než budou mít vejce požadovanou hustotu.

Připravená míchaná vejce hned podávejte a na talíři ochuťte čerstvě umletým pepřem.

TIPY

Na prošlehání vajec nepoužívejte metlu. Příliš rozbíjí strukturu vajec.

Mléko můžete případně nahradit smetanou na vaření.

Každá plotýnka reaguje trošku jinak, proto její teplotu nastavte podle sebe. Nicméně nespěchejte a nezvyšujte příliš její výkon. Vejce by neměla tuhnout moc rychle. Cílem je dosáhnout opravdu krásně hebké krémové konzistence, a ne směsi odspodu vysušených a svrchu tekutých vajec. Možná jste jinak zvyklí připravit míchaná vejce naprudko během 1-2 minut. Ale při dodržení uvedeného postupu dosáhnete díky jemnému zahřívání vajec a postupnému vmíchávání pomalu se rozpouštějícího másla úplně jiné, krásně hebké struktury.

Na promíchávání vajec je ideální silikonová stěrka, nikoliv běžně používaná dřevěná vařečka. Stěrka lépe kopíruje dno a nezanechává na pánvi vrstvu přesušených vajec.

Pro plnější barvu, chuť i strukturu můžete do vaječné směsi přidat 1 žloutek na porci navíc.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota310 kcal / 1310 kJ
Sacharidy2 g
Tuky24 g
Bílkoviny19 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Vláďa

7 července, 2022

Doporučuji na konci přidat lžíci Philadelphie a o krémovost je postaráno. Když mám čas a náladu, dělám míchaná vejce po francouzsku – ve vodní lázni 🙂

Lucka

7 července, 2022

Díky za tipy 🙂

Hana

19 srpna, 2022

Dnesk ke snídani vyzkoušeno, ochutnáno, pochváleno. Děkuji za nový tip na ranní vajíčka❤️

Lucka

19 srpna, 2022

Hani, díky za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky