Krémová míchaná vejce
Krémová míchaná vejce
Rychlovky (do 30 minut), Snídaně Bez lepku, Bez masa, Keto, Low Carb, Primal, Vegetariánské máslo, vejce
2022-06-27
Ohodnotit receptPřiznám se, že jsem míchaná vejce nikdy moc nemusela. Přišla mi hrozně nudná a často moc vysušená. To ale platilo jen do té doby, než jsem objevila jednoduchou fintu, která z obyčejných míchaných vajec udělá božskou manu ❤️ Stačí přidat kostičku másla a začít na studené plotně.
- Příprava: 5 minut
- Vaření / pečení: 5 minut
-
5 minut
5 minut
10 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče
Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.
- Příprava: 5 minut
- Vaření / pečení: 5 minut
-
5 minut
5 minut
10 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Vejce vyklepněte do misky a spolu s mlékem a solí našlehejte vidličkou.
Nalijte je do širší nepřilnavé pánve a přidejte kostičku studeného másla.
Teprve potom pod pánví zahřejte plotýnku na nižší střední až střední výkon.
Za pomalého prohrnování pomocí silikonové stěrky prohřejte po dobu několika minut.
Vejce by měla mít krásně krémovou konzistenci, nesmí se příliš vysušit. Počítejte s působením zbytkového tepla, proto pánev sundejte z plotýnky o něco dříve, než budou mít vejce požadovanou hustotu.
Připravená míchaná vejce hned podávejte a na talíři ochuťte čerstvě umletým pepřem.
TIPY
Na prošlehání vajec nepoužívejte metlu. Příliš rozbíjí strukturu vajec.
Mléko můžete případně nahradit smetanou na vaření.
Každá plotýnka reaguje trošku jinak, proto její teplotu nastavte podle sebe. Nicméně nespěchejte a nezvyšujte příliš její výkon. Vejce by neměla tuhnout moc rychle. Cílem je dosáhnout opravdu krásně hebké krémové konzistence, a ne směsi odspodu vysušených a svrchu tekutých vajec. Možná jste jinak zvyklí připravit míchaná vejce naprudko během 1-2 minut. Ale při dodržení uvedeného postupu dosáhnete díky jemnému zahřívání vajec a postupnému vmíchávání pomalu se rozpouštějícího másla úplně jiné, krásně hebké struktury.
Na promíchávání vajec je ideální silikonová stěrka, nikoliv běžně používaná dřevěná vařečka. Stěrka lépe kopíruje dno a nezanechává na pánvi vrstvu přesušených vajec.
Pro plnější barvu, chuť i strukturu můžete do vaječné směsi přidat 1 žloutek na porci navíc.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
2 Recenzí / komentářů
Lucka
7 července, 2022
Díky za tipy 🙂
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Vláďa
7 července, 2022
Doporučuji na konci přidat lžíci Philadelphie a o krémovost je postaráno. Když mám čas a náladu, dělám míchaná vejce po francouzsku – ve vodní lázni 🙂