Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krkovička s kapustičkami

Krkovička s kapustičkami

    , , , , ,   , , ,

Únor 25, 2018

Hodnotit recept
Krkovička s kapustičkami
5.0 11

Růžičková kapusta nemá úplně tu nejlepší pověst. Spousta lidí si ji spojuje se vzpomínkami na rozbředlé našedlé kuličky ve vývaru, s nepříjemnou pachutí. I já osobně s touhle představou dlouho bojovala. Pokud to máte podobně jako já, zkuste ještě dát téhle skvělé zelenině novou šanci. Když se opeče dozlatova a spojí s měkounkým masem a houbami, věřím, že si ji zamilujete.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g vepřové krkovice (bez kosti)

80 g sádla

8 g česneku

300 g cibule

600 g růžičkové kapusty

500 g krémových žampiónů

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Krkovici nakrájejte na kostky. V menším kastrůlku si rozpalte polovinu sádla a na něm nechte maso zprudka zatáhnout. Pak teplotu plotýnky stáhněte na minimum, maso osolte, opepřete a přidejte k němu rozdrcený česnek. Nechte vše chvíli orestovat, pak maso zalijte malým množstvím vody. Kastrůlek zakryjte pokličkou a maso nechte dusit tak 30 minut, dokud krásně nezměkne.

Na velké pánvi si rozehřejte druhou půlku sádla. Na ní orestujte cibuli nakrájenou na tenké klínky. Osolte ji, aby brzy pustila šťávu a rychleji se opekla dohněda. To nějaký čas zabere, počítejte s tím. Rozhodně tenhle krok neuspěchejte. Jinak budete mít směs plnou nedovařené cibule.

Jakmile je cibulka opečená do světle hnědé barvy, přidejte do pánve kapustičky nakrájené na půlky. Pánev by měla být dostatečně široká, aby v ní zelenina ležela v jedné vrstvě a opékala se, ne dusila.

Kapustičky opečte ze všech stran. Jakmile začnou zlátnout, přisypte do pánve žampióny nakrájené na silnější plátky. Směs osolte a opepřete. Nechte houby pustit šťávu a tu za častého promíchání vyvařte.

Do pánve k zelenině a houbám přisypte podušené maso a vše ještě chvíli společně prohřejte. Pak hned podávejte. Směs ale chutná skvěle i druhý či třetí den, lze ji případně i zamrazit.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Kalorie560 kcal
Bílkoviny37 g
Tuky36 g
Sacharidy17 g

26 Recenzí / komentářů

Barbora

Únor 25, 2018

Ahoj Lucko,novy recept,nove chute…opet vyborne ☺️ diky moc za receptiky ☺️ Uz se tesim na aplikaci a dalsi novinky

Lucie

Únor 27, 2018

Ahoj, Barboro. Moc děkuju za milou zprávu 🙂 Ani nevíš, jak se těším já <3 Věřím, že se nová aplikace bude líbit. Dávám do ní celé svoje srdce, tak to snad bude znát 🙂

Petra Brodecká

Únor 27, 2018

Lucie bylo to jako vždy skvělé! Jen jsem přidala chilli 🙂

Lucie

Únor 28, 2018

Petro, chilli není nikdy dost 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

Dáša

Březen 10, 2018

čau Luci, uvařila jsem, kdybych nebyla líná, tak ti to vyfotím, jak to mám pěkný….Díky, moc, asi začnu podle Tebe vařit.
Pozdravuj v Andalu a Adios…..Dáša:-)

Lucie

Březen 10, 2018

Ahojky, do Prahy! To mám radost, že se podařilo a chutnalo <3 Jsem zvědavá, co za recept vyzkoušíš jako další 🙂 Dej vědět.

Kristína Szabóová

Březen 28, 2018

Dobrý deň, netreba kapustičky trochu predtým spariť? Nebudú moc tvrdé? (mám väčšie kúsky). Ďakujem! Kristína

Lucie

Březen 28, 2018

Dobrý den, není nutné je předem vařit, jen je nakrájejte třeba na čtvrtky, pokud jsou větší.

Eva

Duben 4, 2018

Chutnalo nám, ostatně jako všechny dosud vyzkoušené recepty. Přeji krásné jarní dny a další skvělé nápady! Dáváme si tipy na recepty navzájem se snachou a pak si posíláme obrázky našich výtvorů :-). Lucko, Vy a Vaše recepty jste velmi inspirativní.

Lucie

Duben 5, 2018

Evi,moc děkuju za milý komentář. Pokud vás moje recepty takto inspirují, splnily svůj účel, protože přesně proto je píšu 🙂 Moc díky. Ať nadále chutná <3

Veronika

Květen 3, 2018

Výborné! Děkuji za recept! Chutná i mužovi a 1,5 letému synkovi, měl nesolenou verzi a snědl celý talířek sám lžičkou:)

Lucie

Květen 3, 2018

To mám radost! Protože když něco chutná malým dětem, je to pro recept ta nejlepší pochvala. Přes malé vytříbené jazýčky jen tak něco neprojde 🙂

Anna

Listopad 4, 2018

Jedním slovem … vynikající! 🙂

Lucie

Listopad 4, 2018

Moc děkuji za vyzkoušení receptu a pozitivní komentář 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

David V.

Listopad 11, 2018

Dobrý den. Možná to je směšné ale na tyhle stránky mně zavedla náhoda…pracuji v Praze jako výškový jeřábník. Práce sedavá bez možnosti pohybu někdy denně i 12 hodin od pondělí do neděle…bohužel za dva roky se můj zdravotní stav zhoršil natolik že plíce nestíhají a váha je ze 78 na 110 🙁 obrovský skok který mně zasáhl…dlouho jsem hledal různé diety…postupy..nakonec jsem omylem narazil na jakousi zázračnou “paleo-dietu” něco málo jsem pročetl. Asi Víte jak vypadal můj den..ráno kafe..honem do práce..po cestě do sebe hodit kus pizzy a na jeřábu zapít colou…na sváču dva rohlíky s klobásou. po cestě z práce někde bageta a Latte…večeře třeba u Turků gyros a šlo to samo. dlouho jsem měl problém udržet si chutě na uzdě…co jsem ráno z Palea dodržel jsem hned odpoledne pohřbil..byl to boj a práce mi nenahrávala…věčne v práci osobní volno 0…čas vařit -500%…před týdnem jsem udělal tlustou čáru..skončil jsem s prací a našel si novou kde jsem méně času…k nelibosti své přítelkyně letěla půlka potravin doma. po týdnu je už znát že se zažívání vrací do normálu a líp spím. jsou mi dokonce volnější kalhoty.. A ted se dostávám k tomu proč jsem tady…nejtěžší bylo vymyslet jídla..ono kuře a salát se brzy přejí..a louskat knihy o paleu kvůli 5 receptům se mi nechtělo..tady mám vše…stravuju se čistým Primalem…bohužel miluju mléčné výrobky…ale už do sebe necpu po ránu lirt mlíka…vyzkoušel jsem Váš camembert..a luxus…ted zrovna mám na stole kapustičky s krkovičkou a snad lepší jídlo jsem zatim nejedl…bohužel stejně jako píšete Vy mám s kapustou hrozné zkušenosti..zelená kaše rozvařená,bez chuti..ale tohle je ůžasný 🙂 vynikající recept…je sezona a kapustu jsem kupoval na farmářských trzích za 32 kč za kg…je to ůžasné jídlo a musím říct že asi brzo bude na stole znova….hlavně je to šíleně ryhlé a jednoduché 🙂

Děkuji paní Grusová…zvažuji koupi Vaší kuchařky…nemám totiž žádnou 🙁

Lucie

Listopad 17, 2018

Dobrý den, Davide, děkuji za tak milý komentář. Je vidět, že když se chce, tak to jde. A nakonec člověk zjistí, že s po prvotním šoku “že nic nemůže” přijde nadšení z nových surovin či dříve opomíjených kombinací. Že je mu najednou lépe, cítí se mnohem lépe, lépe spí, má lepší zažívání.
Držím palce do dalších týdnů, ale myslím, že máte skvěle našlápnuto 🙂

Martina

Leden 3, 2019

Naprosto výborný recept!!! Směs je šťavnatá,pestrá a velice chutná. Dokonce jsem dala i zamrazit několik porcí a po vyndání stále tak výborné jako čerstvé! Za mě určitě na výbornou 🙂

Lucie

Leden 3, 2019

To mám velkou radost, že chutná a moc díky za pochvalu receptu <3

Michal

Leden 9, 2019

Úžasné jídlo chtěl jsem i zmrazit, ale děti jsou rychlejší bylo víc masa tak jsem přidal ještě zelené fazolky luxus moc děkujeme za úžasné recepty.

Lucie

Leden 9, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo! Moc díky za komentář 🙂

Jana

Leden 26, 2019

Skvělý recept ! Dělala jsem již několikrát a určitě zůstane v mých TOP ! Moc děkuji 🙂

Lucie

Leden 27, 2019

To beru jako mega pochvalu <3 Pokud se někdo k receptu opakovaně vrací a chutná, mám z toho velkou radost. Moc díky 🙂

Jana Duštírová

Březen 4, 2019

Vynikající – místo kapustiček jsem tedy použila kadeřávek a přidala trochu chilli. Na talíř trochu kysaného zelí a whole30 večeře byla na stole (ani nám tam nechyběla příloha). Manžel, který kapustu a podobné věci vůbec nejí, si chtěl jít dokonce přidat. Děkuji za recept.

Lucie

Březen 5, 2019

Já moc děkuji za krásný komentář. Musím říct, že Vaše verze receptu zní velice lákavě. 🙂 Jsem ráda, že moc chutnalo!

Terez

Březen 11, 2019

Taktéž děkuju za výborný recep a musím také přispět drobnou obměnou. Doma jsem neměla kapustičky ale batáty tak jsem místo kapustiček použila ty, na začátku vaření jsem je oloupala, nakrájela na drobné kostičky a s trochou sádla a soli je dala péct do horkovzdušné trouby. Než jsem stihla podle receptu dojít na konec (přidání kapustiček a opéct do zlatova) byly batáty upečené do zlatova tak jsem je přidala a musím říct že perfektní.

Lucie

Březen 11, 2019

Musím uznat, že v kombinaci s batáty to muselo být velice dobré. Už se těším, až tohle brzo vykouzlím v kuchyni. Mnohokrát děkuji za komentář se skvělým tipem. 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation