📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

  , , ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
5.0 4

Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami na přílohu. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to ❤️

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

200 g cuketa

200 g paprika (ideálně více barev)

120 g červené cibule

2 větší kuřecí stehna (à 250 g)

1 lžíce čerstvého rozmarýnu

20 g olivového oleje

40 g černých oliv bez pecky

1 lžička čerstvého tymiánu

5 g ghee nebo olivového oleje *

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny. Samotné vaření bude poměrně rychlé, tak ať máte vše po ruce.

Cuketu bez loupání opláchněte, papriky omyjte a očistěte, cibuli a česnek oloupejte.

Připravenou zeleninu nakrájejte – papriky na čtverečky, cuketu na kolečka, cibuli na tenké klínky nebo nudličky a česnek na plátky.

Pokračujte vykostěním stehen. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, není potřeba se bát – je to mnohem jednodušší, než se možná zdá. Na užším konci objeďte kost dokola nožem a přeřízněte připojené šlachy. Na spodní straně stehna nakrojte maso po celé délce kosti a pomocí špičky nože postupně kost oddělte tak, aby vám zůstal plátek masa s kůží.

Kosti nevyhazujte. Uložte je do mrazničky a později doplňte nějakým masitým kouskem (třeba stehnem, hřbetem nebo křídly) a uvařte z nich polévku nebo vývar.

Připravené plátky masa pomocí tlaku dlaně zploštěte na rovnoměrnou výšku přibližně 2–3 cm, případně použijte tupou stranu paličky na maso. Snažte se, aby kůže zůstala neporušená.

Stranu s kůží pouze osolte, druhou posypte solí, pepřem a nadrobno nasekaným čerstvým rozmarýnem.

Připravte si 2 pánve. Jedna by měla být co největší, aby v ní následně restovaná zelenina ležela v jedné vrstvě a opékala se, ne dusila ve vlastní šťávě.

Rozehřejte v ní na vysokou teplotu olivový olej a za velmi častého promíchání opečte připravenou zeleninu. Přidávejte ji do pánve postupně, v několikaminutových rozestupech – nejprve cibuli, pak papriku, následně cuketu a na závěr česnek s olivami a tymiánem.

Zelenina by měla být opečená jemně dohněda, ne však spálená, příjemně měkká, ale ne rozvařená. Hotovou zeleninovou směs osolte a opepřete podle chuti.

Souběžně s restováním zeleniny připravte i maso.

Druhou, menší pánev rozehřejte bez tuku na nejvyšší stupeň. Až bude rozpálená, přidejte na ni trošku ghee nebo olivového oleje a hned i kuřecí plátky, stranou s kůží dolů. Pomocí ploché naběračky je pár vteřin tiskněte ke dnu pánve, aby kůže zůstala narovnaná a pekla se rovnoměrně po celé ploše.

Plátky bez obracení restujte, dokud se na kůži nevytvoří zlatavá křupavá krusta a maso z vrchní strany nezačne bělat. Teprve pak plátky otočte a opečte i z druhé strany. Maso by mělo být ve výsledku krásně šťavnaté, s křupavou kůžičkou.

Po vyjmutí z pánve nechte kuřecí plátky minutu odpočinout a pak je hned podávejte s připravenou zeleninovou směsí.

TIPY

Pokud se chcete vyhnout vykosťování, můžete samozřejmě na přípravu použít zakoupené kuřecí plátky. Vyjde vás to ale cenově dráž a také se připravíte o cennou surovinu na přípravu vývaru.

Kuřecí maso by mělo být před okořeněním co nejlépe osušené. Proto ho případně otřete papírovým ubrouskem (zejména stranu s kůží) a ideálně se také vyhněte použití rozmrazeného masa.

Do zeleninové směsi použijte spíše menší mladé cukety, s jemnou slupkou a nevýraznými semínky.

S ochucením masa i zeleninové směsi si můžete hrát a použité bylinky obměnit podle vlastní chuti a fantazie.

* Surovinu zvolte podle svého stravovacího stylu

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota550 kcal / 2290 kJ
Sacharidy12 g
Tuky40 g
Bílkoviny34 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Kristýna

25 října, 2017

Perfektní a rychlý recept. Určitě se k němu budeme vracet. Těším se na další, který vyzkoušíme.

Lucie

26 října, 2017

Můj oblíbený recept 🙂 Mám radost, že chutnalo, a doufám, že budou i další vyzkoušené recepty.

Tatiana Hošťálková

10 února, 2018

Skvělé! Zeleninu jsem si upravila, co dům dal-papriku, pórek, lilek, cuketu, žampiony. Na maso jsem dala tymián. Bylo to prostě skvělé. Budu dělat častěji.

Lucie

11 února, 2018

To mám velkou radost, že chutnalo! Tenhle recept patří k mým osobním nejmilovanějším.

Lucia

22 června, 2019

Prosim ako dosiahnut krupavu kuzicku? Robila som uz dvakrat, ale ani raz sa mi to nepodarilo dosiahnut. Inak recept vyborny. Dakujem

Lucie

22 června, 2019

Lucia, chce to mít opravdu rozpálenou pánev, dát jen trošku tuku a vydržet 🙂 Pomůže, když kůži před nasolením osušíte a sůl přidáte až těsně před tím, než dáte maso na pánev. Pokud se kůže krabatí, je dobré si pomoct něčím plochým a shora maso trošku přitisknout k pánvi.
Mám radost, že chutnalo, i když se nepodařila křupavá kůrka. Ale věřím, že příště se to podaří <3

Jana

25 června, 2019

Vynikajúce! Všetko, čo som doposiaľ uvarila a upiekla podľa Vašich skvele a zrozumiteľne napísaných receptov, bolo naozaj výborné. Klobúk dole, pani Lucka! Tento recept to opäť potvrdzuje

Lucie

25 června, 2019

Jani, moc děkuji za milý komentář a úžasnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že se podle receptů dobře vaří a že chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0