Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kuřecí salát

Kuřecí salát

  , , , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Kuřecí salát
0.0 0

Jak jsem slíbila, tak plním – recept na využití masa, které vám zbylo po uvaření kuřecí polévky. Ingrediencí je na první pohled málo, ale výsledek příjemně překvapí. Jen pozor na „velké oči“ – salát je hodně sytý 😉

  • Příprava: 2 hodin 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 2 hodin 15 minut

    10 minut

    2 hodin 25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

obrané maso z 1 většího uvařeného kuřete

200 g čerstvých žampiónů nebo 400g řezů ve slaném nálevu

250 g domácí majonézy

1 lžíce ghee

sůl

pepř

šťáva z 1 citrónu

  • Příprava: 2 hodin 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 2 hodin 15 minut

    10 minut

    2 hodin 25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nejdříve si připravte žampióny. Pokud používáte ty v plechovce, tak si je slijte, mírně vymačkejte a pokračujte rovnou přípravou salátu.

Čerstvé žampióny nakrájejte na cca 5 mm plátky.

Rozehřejte si na široké pánvi ghee a na něm na střední teplotu osmahněte nakrájené žampióny.

Nejdříve do sebe hodně nasáknou veškerý tuk. Odolejte nutkání je podlít, naopak je jen mírně osolte a počkejte, až samy pustí vodu.

Pak za častého míchání nechte veškerou tekutinu vyvařit.

Jakmile je tekutina pryč, žampióny shrňte z pánve na talířek a nechte vychladnout.

Uvařené vychladlé kuřecí maso nakrájejte na větší kostičky.

Slité konzervované nebo vychladlé orestované žampióny smíchejte s pokrájeným kuřecím masem a majonézou.

Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citrónu.

Nechte pár hodin uležet. Před podáváním ještě znovu zkontrolujte ochucení a případně dochuťte (kyselost a slanost se během uležení trošku zmírní).

Salát podávejte chlazený, třeba s paleo pečivem, ale klidně i samotný.

Pokud použijete konzervované žampióny, sežeňte si takové, které neobsahují žádná další aditiva, pouze sůl a kyselinu citrónovou. Není to kupodivu až tak složité.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.