Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

  ,   , , , , , ,   

Ohodnotit recept
Ledová káva s kokosovou šlehačkou
0.0 0

Horké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • 15 minut

    5 minut

    20 minut

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

zrnková či rozpustná káva na 4 šálky

3 dcl kokosového mléka

cca 15 kostek ledu

mletá skořice (nebo vanilka či 100% kakao)

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • 15 minut

    5 minut

    20 minut

  • Množství: 2 osoby

Postup

Předem si připravte 2 šálky extra silné kávy z dvojité dávky, než jak jste zvyklí. Dejte vychladit na několik desítek minut do lednice.

Stejně tak si nechte perfektně vychladit kokosové mléko.

Osobně používám značku AroyD. Neotevřené balení vložím na cca 2 hodiny do mrazáku.

Při manipulaci s krabicí příliš netřepu, aby se mléko nespojilo, ale naopak se držela oddělená vrchní hustší část a ta spodní řidší.

Po otevření krabice sliju potřebné množství vrchní hustší části (přelívám opatrně, jakmile proud mléka zřídne, nechám krabici chvilku odstát a opět pokračuji v odlévání).

Jakmile mám potřebné množství, rozdělím mléko na 2 části.

Jednu polovinu použiju na mixování kávy (viz níže), druhou vložím do uzavíratelné nádoby (ideálně s širokým hrdlem, aby šel obsah vyndat pomocí lžíce) a cca 2 minuty protřepávám, dokud se mléko nezmění na šlehačku (podmínkou je opravdu perfektně vychlazené mléko).

Pokud jste zvyklí používat kokosové mléko v konzervě, nechte ho přes noc vychladit v lednici.

Po otevření použijte pouze vrchní tuhou část. Vespodu zůstane téměř průhledná tekutina, tu využijte třeba do curry.

Odebrané kokosové mléko si rozdělte na 2 části. Jednu část vyšlehejte v misce pomocí metličky do konzistence šlehačky.

Druhou část přidejte spolu s vychlazenou kávou a cca 8 kostkami ledu (a případně i vanilkovými semínky) do mixéru a rozmixujte.

Obsah mixéru včetně pěny rozdělte do 2 sklenic, do každé přidejte cca 3 kostky ledu, navrch ozdobte kokosovou šlehačkou a jemně posypte skořicí nebo kakaem.

Ihned podávejte.

PS: Pro maximalizaci úspěchu je nutné mít všechny ingredience perfektně vychlazené!

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0