📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lněné krekry s parmazánem

Lněné krekry s parmazánem

  , , ,   , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Lněné krekry s parmazánem
5.0 6

Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

40 g lněného semínka

40 g jemně strouhaného sýru parmazánového typu (parmazán, grana padano, gran moravia aj.)

50 ml vody

pár kapek olivového oleje

5 g sezamových semínek

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Lněná semínka umelte v elektrickém mlýnku na kávu co nejvíc najemno.

Umletá semínka smíchejte s jemně nastrouhaným sýrem parmazánového typu (parmazán, grana padano, gran moravia aj.). Pokud má sýr hrubší strukturu, můžete ho umlít spolu s lněnými semínky. Krekry pak budou mnohem jemnější.

Do semínkovo-sýrové směsi přilijte vodu a vše vypracujte do středně tuhého lepivého těsta. Nechte pár minut odležet.

Odpočinuté těsto jemně pokapejte olivovým olejem (opravdu stačí jen pár kapek) a mezi dvěma pečicími papíry vyválejte do co nejtenčí placky. Čím tenčí bude, tím více budou hotové krekry křupat.

Vrchní pečicí papír opatrně z placky stáhněte a tu posypejte sezamovým semínkem (lze ho případně vynechat či nahradit jinými drobnými semínky - mák, len aj.).

Těsto nakrájejte na požadované tvary a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C.

Pečte přibližně půl hodiny. Pak krekry rozlámejte podle řezů a na plechu otočte.

Krekry vraťte ještě asi na 10 minut do trouby, dokud nebudou krásně křehké a křupavé. Dobře je v posledních minutách hlídejte, snadno se díky sýru spálí a zhořknou.

Hotové krekry podávejte samotné jako malý snack, nebo je doplňte nějakou oblíbenou pomazánkou.

Lze je uchovávat v suchu v uzavřené nádobě. Při pozdějším podávání je pro obnovení křupavosti doporučuji krátce prohřát v troubě.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota150 kcal / 628 kJ
Sacharidy2 g
Tuky11 g
Bílkoviny7 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

18 Recenzí / komentářů

Petra Tomicová

14 srpna, 2020

Pochutnala jsem si, Lucie, děkuji moc! To křupnutí mi už chybělo. 🙂

Lucka

15 srpna, 2020

Petro, to mám radost, že recept přišel vhod a chutnalo podle něj. Děkuju za komentář ❤️

Simona

29 září, 2020

Som prekvapená príjemnou chuťou, skúšala som viaceré ketopeciva a skončili v koši, ale toto je fakt super

Lucka

30 září, 2020

Moc ráda čtu, že lněné krekry v koši neskončily 🙂 Děkuji za milý komentář ❤️

Dana

29 ledna, 2021

Luxusní, tak s tímhle rozhodně dokážu nahradit slané mlsání dlouhodobě … moc děkuji za recept, určitě vyzkouším i některé další

Lucka

30 ledna, 2021

To já děkuju. Dělá mi radost číst, že si někdo pochutnal a udělal si trošku radost ❤️
Doufám, že i nějaký další recept podobně potěší 🙂

Monika

21 dubna, 2021

Mam doma lnenou mouku a chtela bych ji pouzit v tomto receptu. Zajima mne, jestli 40g lneneho seminka odpovida 40g lnene mouky? Predpokladam, ze je to ten samy pomer. Je to tak? Diky, Monika

Lucka

21 dubna, 2021

Ano, 40 g mouky odpovídá 40 g semínek. Jen pozor na složení (do lněné mouky se často přidávají i další složky) a také na žluknutí (lněná mouka patří k těm, které se kazí nejrychleji).

Petra

18 srpna, 2021

Stahla jsem si tu hudbu, je bozi! A recept taky nekdy vyzkousim 😀

Lucka

18 srpna, 2021

To jsem ráda, že jsem inspirovala aspoň v hudbě 😀 ❤️

Lucia Jurcakova

2 dubna, 2022

Dobrý deň, vedela by ste mi povedať, aký mlynček používate? Používate ho tu dosť často. Dakujem

Lucka

2 dubna, 2022

Dobrý den, jedná se elektrický mlýnek na kávu Bosch
https://paleosnadno.cz/elektricky-mlynek-na-kavu-koreni-a-seminka/
Jeho pořízení vřele doporučuji 🙂

Lucie

21 ledna, 2023

Zkusila jsem, ale po 15 min pečení na 160°C jsem měla krekry hořké. Vyválela jsem těsto hodně na tenko. Tak asi zkusím dát troubu na míň.

Lucka

21 ledna, 2023

To mě mrzí, že se krekry nepovedly 🙁 Ona každá trouba peče bohužel úplně jinak a zrovna tady je znát každý stupeň, tak zkuste snížit teplotu. Krekry by se měly spíše sušit a po 15 minutách by ještě neměly být upečené. Hořkost způsobuje spálený sýr při dlouhé době pečení nebo příliš vysoké teplotě, nebo občas také žluklá koupená lněná mouka.

Majka

2 února, 2023

Zrovna včera jsem si koupila parmazán,tak ty krekry co nejdříve vyzkouším, určitě to bude mňamka už se těším

Lucka

2 února, 2023

Majko, doufám, že si hooodně pochutnáte ❤️

Mirka

12 září, 2023

Krekry jsou vynikající , děkuji za recept. Dnes zkusím přidat nasekaný rozmarýn.

Lucka

13 září, 2023

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Rozmarýn je super nápad! I troška sušeného česneku k tomu, mňam!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky