Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lněné krekry s parmazánem

Lněné krekry s parmazánem

  , , ,   , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Lněné krekry s parmazánem
5.0 1

Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

40 g lněného semínka

40 g jemně strouhaného sýru parmazánového typu (parmazán, grana padano, gran moravia aj.)

50 ml vody

pár kapek olivového oleje

5 g sezamových semínek

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Lněná semínka umelte v elektrickém mlýnku co nejvíc najemno.

Umletá semínka smíchejte s jemně nastrouhaným sýrem parmazánového typu (parmazán, grana padano, gran moravia aj.). Pokud má sýr hrubší strukturu, můžete ho umlít spolu s lněnými semínky. Krekry pak budou mnohem jemnější.

Do semínkovo-sýrové směsi přilijte vodu a vše vypracujte do středně tuhého lepivého těsta. Nechte pár minut odležet.

Odpočinuté těsto jemně pokapejte olivovým olejem (opravdu stačí jen pár kapek) a mezi dvěma pečicími papíry vyválejte do co nejtenčí placky. Čím tenčí bude, tím více budou hotové krekry křupat.

Vrchní pečicí papír opatrně z placky stáhněte a tu posypejte sezamovým semínkem (lze ho případně vynechat či nahradit jinými drobnými semínky - mák, len aj.).

Těsto nakrájejte na požadované tvary a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C.

Pečte přibližně 30 minut. Pak krekry rozlámejte podle řezů a na plechu otočte.

Krekry vraťte ještě asi na 10 minut do trouby, dokud nebudou krásně křehké a křupavé. Dobře je v posledních minutách hlídejte, snadno se díky sýru spálí a zhořknou.

Hotové krekry podávejte samotné jako malý snack, nebo je doplňte nějakou oblíbenou pomazánkou.

Lze je uchovávat v suchu v uzavřené nádobě. Při pozdějším podávání je pro obnovení křupavosti doporučuji krátce prohřát v troubě.

Ať chutná ❤️

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota150 kcal / 628 kJ
Sacharidy2 g
Tuky11 g
Bílkoviny7 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Petra Tomicová

14 srpna, 2020

Pochutnala jsem si, Lucie, děkuji moc! To křupnutí mi už chybělo. 🙂

Lucka

15 srpna, 2020

Petro, to mám radost, že recept přišel vhod a chutnalo podle něj. Děkuju za komentář ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0