Losos na černo s bylinkovými batáty » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

blackened-salmon

Losos na černo s bylinkovými batáty

blackened-salmon

Losos na černo s bylinkovými batáty

  , , ,   , , ,   , , ,

Březen 30, 2016

Hodnotit recept
Losos na černo s bylinkovými batáty
0.0 0

Tohle jídlo vypadá na talíři ohromně efektně. Tmavá barva upečeného lososa a křupavá krustička z voňavého koření skvěle kontrastuje s jemnou chutí rybího masa. Bylinkové batáty a svěží majonéza vše už jen chuťově podtrhne. A pokud vám slíbím, že se s přípravou vejdete pohodlně do 30 minut, vážně není co řešit. Co říkáte? 🙂

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Losos na černo

400 g lososa bez kůže

1 zarovnaná lžička uzené papriky (2 g)

1 zarovnaná lžička mletého římského kmínu (2 g)

1 zarovnaná lžička drceného koriandru (2 g)

1 lžička černého sezamu (5 g)

sůl

pepř

Bylinkové batáty

600 g batátů

10 g nasekaných lístků čerstvých bylinek (např. petrželka, libeček, pažitka, řeřicha atd.)

Ochucená majonéza

100 g domácí majonézy (cca 3 vrchovaté lžíce)

30 g šalotky

1 lžička citrónové šťávy

Postup

Nejdříve si smíchejte dohromady všechno koření se sezamem, solí a pepřem.

Ve směsi obalte ze všech stran filety lososa zbavené kůže. Nejlépe vám to půjde v mělkém talíři, kam vysypete kořenící směs a do ní vždy lososa z každé strany přitiskněte.

Obalené filety vložte do trouby předem vyhřáté na 200°C a pečte bez obracení 20 minut.

Mezitím, co se losos peče, si dejte vařit batáty.

Oloupejte je, nakrájejte na menší kostičky a dejte vařit do osolené vody na cca 5 minut. Přesná doba záleží na tom, na jak velké kousky jste batáty nakrájeli. Hlídejte je ale dobře, snadno se rozvaří. Mnohem rychleji než klasické brambory.

Další součástí receptu je ochucená majonéza. Stačí ji smíchat s troškou mletého pepře, citrónovou šťávou a drobounce pokrájenou šalotkou. Klasickou cibuli nepoužívejte, má příliš výraznou chuť. Pokud šalotku nemáte, raději ji nahraďte drobně pokrájenou lahůdkovou (jarní) cibulkou.

Ochucenou majonézu dejte vychladit do lednice.

Slijte si uvařené batáty, osolte je a pak smíchejte s drobně pokrájenými bylinkami.

Hotového lososa podávejte spolu s bylinkovými batáty a vychlazenou majonézou.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation