Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
189 Recenzí / komentářů
Lucie
18 července, 2017
Evi, nezkoušela jsem. Možná by šel kokosový krém. Přímo z kokosové šlehačky, nebo z té tuhé části vychlazeného kokosového mléka v konzervě. Ale raději bych zkusila jiný nemléčný dezert tady u mě na stránkách 🙂 Přece jen, nahrazovat hlavní surovinu něčím úplně jiným bývá hodně ošemetné, s hodně nejistým výsledkem.
Šárka Zajíčková
19 července, 2017
Lucie, mohla bych poprosit rozměry pekáče?
Lucie
19 července, 2017
Pekáč není potřeba. Těsto se vylije na plech a rozetře do placky vysoké 1 cm. Ta nezabere celou plochu plechu. Odhadem vyjde na obdélník 20 x 30 cm. Ale neměřila jsem to přesně.
Renata
24 července, 2017
Myslíte, že by šla použít lučina místo toho krémového sýru? A za předpokladu, že těsto rozetřu do 1 cm vysoké placky, jak vysoké zhruba bude po upečení (myslím, jestli ještě nabude nebo se spíš zdrcne)? Přemýšlím, že bych použila jako korpus na dort, tak mě zajímá, kolik těch pater bych musela upéct… Děkuji!
Lucie
24 července, 2017
Lučina asi bude fungovat, ale má trošku jinou konzistenci a navíc je více slaná než Philadelphia či Goldessa. Těsto malilinko nabyde, ale nijak výrazně.
Zuzka
28 července, 2017
Luci, prosím je to tenhle sýr do základu na těsto? https://www.kupi.cz/sleva/syr-cerstvy-classic-goldessa
Děkuji 🙂
Lucie
28 července, 2017
Ano, je.
Simona
29 července, 2017
Tak teď jsem mléčné řezy dodělala chuťově jsou opravdu výborné..akorát z těsta se mi udělala docela nízká placka, takže to opravdu nešlo přepůlit. Musela jsem tedy udělat těsto na dvakrát. Můžete mi poradit co s tím? Děkuji
Lucie
29 července, 2017
Jako že se sama roztekla? To mě mrzí. Těsto by mělo být řídké, aby se dalo rozetřít, ale nemělo by vyloženě téct. Jaký jste prosím použila sýr?
Lucie
29 července, 2017
Ale teď mi došlo – vy myslíte rozříznout po délce? Plát se jen v půlce přeřízne 🙂 Prostě z jednoho obdélníku vysokého cca 1 cm uděláte překrojením 2 čtverce.
Veronika
31 července, 2017
Rychlé, jednoduché, luxusní … jako vše od Lucky 🙂 … Velmi děkuji za recept!!
Lucie
31 července, 2017
A já moc děkuju za milou zprávu 🙂 Mám velkou radost, že se povedly a chutnaly.
Zuzana
2 srpna, 2017
Dobrý den, Lucie, recept jsem vyzkoušela a musím, říct, že to byl jeden z nejlepších dezertů, které jsem kdy jedla! udělala jsem ho v dortové formě, vršek pomazala tvarohem s medem (nakyslá chuť to pěkně oživila), posypala strouhanou hořkou čokoládou a při podávání polila omáčkou z domácích ostružin. Rodina by ani nepoznala, že je to “zdravé” mlsání 🙂 tento recept je naší jedničkou mezi dezerty 🙂 přeji mnoho úspěchů a těším se na další recepty, váš blog nikdy nezklame 🙂
Lucie
2 srpna, 2017
Dobrý den, Zuzko, skvělé vylepšení receptu 🙂 Věřím, že si rodinka musela neuvěřitelně pochutnat. Určitě to bylo výborné. Úplně si tu chuť umím představit 🙂
Moc díky za pochvalu stránek. Doufám, že pro vás bude i nadále inspirací. Mějte se krásně.
Petra
11 srpna, 2017
Dobrý den, Lucie, prosím – myslíte, že lze těsto upéct i z mascarpone? S uváděnými sýry nemám zkušenost a nic takového jsem u nás po obchodech neviděla… Děkuji 🙂
Lucie
12 srpna, 2017
Dobrý den, Petro, mascarpone spíš ne, raději použijte nějaké žervé nebo tvaroh. Ten sýr ale seženete ve všech větších obchodech. Nejraději používám Goldessu z Lidlu, je i nejlevnější.
Pavla
13 srpna, 2017
Rychle, chutné a dětem bezva do ruky!! Chutnají všem i pra babi a dědovi 🙂
Petra Brodecká
13 srpna, 2017
Luci toto je neskutečně luxusní a jednoduché 🙂 moc děkuji za možnost vařit podle Vašich receptů!
Lucie
13 srpna, 2017
Mám velkou radost, že se povedlo a chutnalo. Já moc díky, že podle mě vaříte a zkoušíte nové recepty 🙂
Lucie
13 srpna, 2017
Neexistuje lepší pochvala, než když chutná celé rodině. Zejména dětem, protože ti bývají nejpřísnější kritici jídla 🙂
Pavla
23 srpna, 2017
Výborné a rychlé na přípravu, díky! 🙂
Bickova
23 srpna, 2017
Dobrý den, čím lze nahradit do kremu mascarpone? Děkuji.
Lucie
24 srpna, 2017
Já díky za vyzkoušení. Mám radost, že chutnaly 🙂
Lucie
24 srpna, 2017
Dobrý den, použila bych tvaroh rozmíchaný s troškou smetany.
Dagmar
3 září, 2017
V lednici tedy fakt 3 dny nevydržely :-D, jak byly výborné! Všichni se jen olizovali a já Vás velebila!
Lucie
3 září, 2017
Proč mě? Vy jste pekla, chvála patří vám 😉
Petra
7 září, 2017
Dobrý den, i já se přidávám s díky za super receptik… použila jsem Lučinu a funguje to s ní perfektně. právě vytaženo z trouby. VELKE DIKY
Lucie
7 září, 2017
Dobrý den, mám radost, že se řezy povedly a chutnaly 🙂
Martina Dvořáková
8 září, 2017
Tyhle rezy se s Milch-Schnitte nedaji vubec srovnavat. Schnitte mi nechutna, ale tohle nema chybu! (Jako vsechny recepty).
Dekuji za dalsi skvely dezert.
Lucie
8 září, 2017
A moc děkuji za milou zprávu 🙂
Jitka Jarmovka
16 září, 2017
Na téhle dobrotě bych mohla ujíždět pořád, neskutečná dobrota, jako spousta jiných věcí od Vás :-).
Lucie
17 září, 2017
Mám radost, že řezy chutnají, a moc děkuju za pochvalu <3
Iva
17 září, 2017
Mila Lucie, Vase mlecne rezy jsou dokonale a ze me dnes udelaly bohyni Zmizely do nekolika minut. Proto doporucuji pripravit je rovnou z dvojite davky. Rozhodne se dnes staly nasim top dezertem, ktery budeme delat velmi casto ❤️ Diky!!!
Lucie
17 září, 2017
Vy jste udělala bohyni sama ze sebe. Já jen dodala recept, to vy jste pekla 🙂 Mám radost, že měly řezy úspěch.
Jana
20 září, 2017
Luci chtela jsem se zeptat, zda pro konzistenci testa je nutne davat tolik kakaa. Na me je to moc cerne. 🙂 Tak jsem se chtela zeptat, zda by slo dat jen polovinu?
Dekuji moc za odpoved
Jana
Lucie
21 září, 2017
Není, klidně uberte 🙂
Alena
24 září, 2017
Dobrý den Lucie, od té doby, co se zajímám o nízkosacharidové stravování, stále přemýšlím, proč dělat nějaké náhražky něčeho – třeba chleba, nebo knedlíků, nebo těstovin, nebo kuskusu, nebo dortu. Proč prostě nejíst to jídlo takové jaké je. Ale chtěla jsem udělat dort k narozeninám, tak aby ho mohli malé děti i hosté diabetici i hosté, co nejedí lepek. Tak jsem použila Váš recept. Jsem nadšená. Podle mě nejde o žádnou náhražku, ale plnohodnotný dezert. Děkuji moc.
Lucie
24 září, 2017
Dobrý den, Aleno, já to neberu jako náhražky. Podobné recepty vidím naopak jako svobodu a možnost volby. Pokud mne přepadne chuť na nějaký dezert, nebo situace takové jídlo “vyžaduje” (narozeniny aj.), mám co připravit, na čem si pochutnám nejen já, ale i ostatní.
Jitka
5 října, 2017
Dobrý den, musím moc pochválit Vaše stránky, jsou přehlédne a rychle vše najdu, také recepty – jednoduche a vynikající. Konečně jsem našla recepty, které ji cela rodina. Mlecne rezy jsou bezkonkurenční. Děti se o ne perou. do těsta jsem pouzila ricottu a zbytek jsem i dala do kremu, kakaa stačilo 30g, syn si je ještě vylepšil boruvkami.
Lucie
5 října, 2017
Dobrý den, moc děkuji za pochvalu. Mám radost, že se vám stránky i recepty líbí. Pokud chutná dětem, je to ta největší pochvala <3
Lenka
8 října, 2017
Hezkou neděli 🙂 dnes jsem pekla poprvé a pecka. Krém jsem nastavila tvarohem a zamotala do rolády. I mí nežravci zdravého si moc pochutnali 🙂 děkuji moc
Lucie
9 října, 2017
Krásně pondělí 🙂 Mám radost, že chutnalo i “bezvěrcům” 😉 Pochvala patří vám, to vy jste pekla. A očividně skvěle 🙂
Jana
27 října, 2017
Tak já musím též pochválit tento recept. Stále přemýšlím, kde Lucie bere ty nápady? Máte můj obdiv. A Vy víte, že nejen můj. Tento recept teď dělám podruhé jen kvůli zmlsané rodině, protože já sama se snažím vyhýbat dezertům, abych zase nezabředla do starých časů, káva a zákusek. :))) Každopádně tento recept je velmi jednoduchý, vynikající a a u nás již velmi oblíbený. Dělám vždy z dvojité dávky a na větší pekáč. A je to fakt mňamka! No… tak já si jdu udělat to kafe a k tomu tento fantastický dezert. :)))) Lucko, díky!
Lucie
27 října, 2017
Jani, moc děkuju za pochvalu 🙂 Ani nevíte, jakou mi podobné zprávy dělají radost! Jestli moje snaha pomůže byť jen jedinému člověku, udělá mu život trošku příjemnější, nebo si pochutná nad nějakým receptem, má to všechno smysl. Takže díky moc!
Janina
6 listopadu, 2017
Vynikající!!!!. Včera jsme s dcerou udělaly tyto řezy a ……opravdu jednoduché a hlavně neskutečně dobré. Je pravda, že jsem velký odpůrce sladidel (a naštěstí ze zdravotních důvodů nemusím používat), takže jsem nahradila cukrem (příště zkusím med) a domnívám se, že občas si takto můžeme zahřešit. Manžel prohlásil, že jsou opravdu skvělé a chuťově vyvážené (“nejsou sladké”). Díky za recept.
Lucie
7 listopadu, 2017
To mám radost, že jste si doma pochutnali 🙂 Já děkuju, za vyzkoušení receptu i za milý komentář.
Katerina
9 listopadu, 2017
Dobrý den Lucie,
včera jsem se vrhla na tento recept, abych měla dnes snídani, ale bohužel se mi vůbec nepodařil 😀 těsto mi neztuhlo. Byla z toho taková ,,břečka,, přitom jsem šla stopu po stopě dle Vás.. nějak jsem to dotáhla, abych se nasnídala, ale nebylo to ono 😀
Ale takové karbanátky s brokolicí.. perfektní nápad! Zasytí při malém množství, není v nich nic, z čeho bych musela mít černé svědomí a jsou výborné!
Děkuji za Vaše recepty, velice mne inspirují jako jedni z mála 🙂 Jste opravdu šikovná.
Marta
12 listopadu, 2017
Včera jsem připravila, dnes ochutnala a dělají se mi za ušima boule ! I dětem ! děkuji 🙂 úžasný recept
Lucie
12 listopadu, 2017
Poděkování patří vám, vy jste pekla 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Lucie
14 listopadu, 2017
Dobrý den, Kateřino,
tak to mě moc mrzí, že se řezy nepovedly 🙁 Jaký jste prosím použila?
Víte, bez podpory vás čtenářů, kteří podle mých receptů vaříte, by to bylo jen psaní receptů do šuplíku. Takže – já díky 🙂
Jiří Sázel
20 prosince, 2017
Ahoj, pekl jsem po třetí v životě. Použil jsem kakao Tesco Finest holandského typu (tedy hořké nebo na vaření) a přilo mi že bylo potřeba dát dvojnásobek sladidla než je předepsané, aby to nebyo příliš hořké. Když jsem použil předepsané množství sladila tak to přišlo hořké i mě (děti to nejedli vůbec) když jsem použil dvojnásobek tak to děti stěží snědli. 😀
Jinak samozřejmě díky, za bezkonkurenční web a tvou práci Lucie
Lucie
20 prosince, 2017
Ahoj, kakaa je potřeba dávat podle své chuti. Na někoho je uvedené množství už moc, proto to receptu zmiňuji.
Jaké sladidlo jsi použil? Nemohlo hořkost způsobit i to? Některá sladila mají hořký ocas.
Moc díky za pochvalu. Mám radost, že se stránky líbí 🙂
Michele
7 ledna, 2018
Dobrý den Lucie,
tento týden jsme s přítelem začali dodržovat low carb stravu a Vaše stránky nám strašně pomáhají, aby ta změna byla co nejpříjemnější a hladká. Vyzkoušela jsem už mnoho receptů z různých stránek, ale poprvé se mi stalo, že jsem v jednom týdnu zkusila tři recepty z těch Vašich a všechny se mi povedly a co je nejdůležitější, že nám vše zatím chutnalo! Tyto řezy jsem udělala dneska k odpolednímu čaji a absolutně jsme si je zamilovali. Do těsta jsem místo Philadephia dala žervé a fungovalo to velice dobře a do krému jsem dala kapku vanilkového aroma – mňam! Dále jsem včera upekla jogurtové pečivo, co si budeme povídat, kmíňák to není, ale zaprášilo se po něm snad ještě rychleji (to je tak, když jste týden bez pečiva a máte na něj hroznou chuť). Nakonec jsem vyzkoušela i krupicovou kaši z kešu a náramně jsem si pochutnala a strašně mě to zasytilo, že jsem jedla až za několik hodin. Úžasná inspirace a pomoc! Děkujeme!
Lucie
17 ledna, 2018
Dobrý den, Michele, nebudu lhát, že mi podobné zprávy nedělají dobře. Dělají a jak! Moc děkuju, že jste věnovala čas a napsal mi tak krásný komentář. Vždycky, když si něco podobného přečtu, motivuje mě to pokračovat v tom, co dělám. A ještě líp! Moc děkuju <3 Mám velkou radost, že se ke mně na stránky vracíte a že vám chutná.
Jana Vojíková
20 ledna, 2018
Úžasný dezert, který chutná i těm, co se cukru nechtějí vzdát (návštěvy si k nelibosti mých dětí i přidávají). Do Mascarpone přídávám ještě mražené maliny, někdy zakysanou smetanu či tvaroh. Z jedné dávky to u nás ani nezkouším. Jo a ještě jedna poznámka. Když už se dezert povede i mě, není už možné by se někomu nepovedl 😀
Moc děkuji za tento web, mám i kuchařky a jsem nadšená. Krásný den 🙂
Lucie
21 ledna, 2018
Jani, moc děkuju za neuvěřitelně milou zprávu, pochvalu webu a kuchařek. Mám obrovskou radost, když nějaký recept takhle chutná, vrací se opakovaně do jídelníčku a inspiruje k dalším obměnám. Krásný den 🙂
Michal
4 února, 2018
Dobrý den, není 15 minut pečení málo? Korpus mi po vyndani slehl na milimetrovy plátek a byl nedopeceny. Vzhledem k tomu, že jsem tento recept pekl poprvé a důsledně dodržoval postup, nevím, kde nastala chyba. Nicméně vysledek je v koši.
Lucie
4 února, 2018
Dobrý den, Michale, to mě opravdu upřímně mrzí, že se korpus nepovedl. Na dálku se velmi těžko odhalí zakopaný pes neúspěchu. 15 minut je skutečně dostačující doba. Ale vzhledem k tomu, že každá trouba peče trošku jinak, zkuste možná trošku prodloužit dobu pečení nebo nepatrně zvednout teplotu. Přijde mi záhadou, že vám těsto tak spadlo 🙁 Měl jste dostatečně tuhý sníh? Zapracoval jste ho do těsta opravdu opatrně, tak aby zůstalo nadýchané?
Zuzana
4 února, 2018
Dobrý den, do těsta jsem použila přímo goldessu, smíchala se žloutky, dvěma lžičkami tuhého medu a vše bylo hrozně řídké, zahustila jsem ho tedy trochou kokos. mouky a až pak přidala sníh. Upeklo se parádně, ale vůbec netuším, čím to, že bylo předtím tak řídké.. :/
Lucie
4 února, 2018
Dobrý den, ono těsto skutečně je řidší, to je v pořádku. Není to klasické piškotové či dortové těsto.
Andrea
4 února, 2018
Dobrý den, Lucko, jdu si k Vám pro radu. Je možné sýr zaměnit za ricottu nebo domácí Lučina? Děkuji
Lucie
5 února, 2018
Dobrý den, Andreo, přiznám se, že jsem ani jedno nezkoušela, takže neumím na 100 % odpovědět, že to bude fungovat. Ale mělo by, pokud ani jedno nebude příliš slané.
Karolína
5 února, 2018
Dobrý večer, mám v plánu dnes poprvé udělat tyto řezy, ale mám doma špatná sladidla. Agávový sirup, aspartam nebo med. Je i tak možné něco z toho použít při low carb stravování?
Děkuji za odpověď,
Karolína
Lucie
5 února, 2018
Dobrý den, Karolíno,
ani jedno není Low carb. Velmi ale záleží na tom, jak kdo Low carb bere. Někdo si dá klidně i med, pokud ho bude málo a jeho porce nebude obsahovat příliš mnoho sacharidů. Jiný zase raději sáhne po “chemickém” aspartamu, protože udrží sacharidy velmi nízko. Další zase raději zvolí agávový sirup. Tohle záleží plně na vás. Pokud bych já osobně měla vybrat jeden z těchto 3, zvolím med a dám ho jen málo.
Jana
7 února, 2018
Výborné…myslím, že se do lednice ani nepodívá 😀 děkuji za vynikající zákusek 🙂
Veronika
7 února, 2018
Dnes jsem vyzkoušela s Lučinou a za mě SUPER … už se chladí zatočená venku – bude roládička
Lucie
8 února, 2018
Mám radost, že chutná! Ale díky patří vám – vy jste pekla 🙂
Lucie
8 února, 2018
Super! Mám radost, že se těsto povedlo. Roláda je super varianta 🙂
Martina
11 února, 2018
Naprosto luxusní záležitost!!! Víc není co dodat. Chutnalo i příteli a doufám, že bude úspěch i zítra v práci! Díky za tento skvělý recept! 🙂
Lucie
12 února, 2018
Super, to mám radost, že se řezy povedly a chutnaly 🙂 Díky za zprávu a držím palce do práce.
Lůcie
19 února, 2018
Děkuji Lucie za vaše recepty. Mléčné řezy jsme si doma oblíbili,jen se chci zeptat na těsto. Těsto se mi po upečení zdrcne, třeba o polovinu,horší ale je, že se mi těsto vždy přilepí k pečícímu papíru a při překlopení mi část těsta zůstává ještě na papíře. Nenapadá vás,jak na to? Pomazat pečící papír máslem před nalitim těsta? Děkuji.
Lucie
19 února, 2018
Mám radost, že řezy chutnají, ale zároveň mě mrzí, že nevychází tak, jak by měly. Někteří v komentářích uvádí, že jim těsto spadlo, ale mně se to nikdy nestalo, tak jen velmi těžko odhaluji příčinu. Postupovala jste přesně podle receptu? Byl sníh opravdu dostatečně pevný a nespadl při zapracování? Jaký sýr jste použila? I to lepení těsta na papír je mi záhadou. Používám obyčejný papír z Lidlu a nikdy se mi to nestalo. Možná bych zkusila trošku prodloužit dobu pečení a papír před odlepením zakryla na malou chvíli navlhčenou utěrkou.
Lůcie
23 února, 2018
Postupuji podle receptu až na sladidlo. To dávám jiný druh – tekuté. Může to být tím? Sníh pevný mívám, jemně ho vtírám do těsta stěrkou. Sýr používám Goldlessu (nebo jak se jmenuje) z Lidlu. Dobu pečení jsem musela trochu prodloužit, protože po 15minutách je v mé troubě těsto ještě skoro syrové (mám doma veterána =D ). Budu experimentovat s tím, co udělat s pečícím papírem, aby se těsto nelepilo. Dezert totiž opravdu ŽERU a nehodlám se vzdát =D. Děkuji a krásné dny.
Alena
24 února, 2018
Dobrý den, jsou suprové. Ubrala jsem trochu na sladidle a do krému dala borůvky a také moc dobré. Děkuji za recept
Lucie
24 února, 2018
Dobrý den, mám radost, že chutnalo 🙂 Borůvky jsou skvělá volba.
Lucie
24 února, 2018
Tak to tekuté sladidlo to možná udělat může. Záleží, kolik ho dáváte. Jestli pár kapek, vadit by to nemělo. Já ho nepoužívám, takže bohužel přesně neporadím.
Klára
14 března, 2018
Dobrý den,
tyto řezy jsou jedním slovem opravdu “božské” 🙂 božsky jednoduché a božsky chutnají! Určitě jsem je nepekla naposledy. Děkuji za skvělý recept.
Klára
Lucie
15 března, 2018
Dobrý den, Kláro, tohle je zase božský komentář 🙂 Superlativy se čtou moc dobře, děkuju za milý komentář.
Nicole
20 března, 2018
Dobry den,
mohla bych misto kakaa pouzit horkou cokoladu?
Lucie
20 března, 2018
Dobrý den, myslím, že čokoláda se bude chovat jinak než kakao.
Kristýna
3 dubna, 2018
Pekla jsem už po druhé a nemají chybu, jen jsem ubrala kakao, poprvé byly na mě hořké 🙂
Lucie
4 dubna, 2018
Mám radost, že chutnají 🙂 Ono hodně záleží na použitém kakau. Já mám doma nepražené, to nemá tak výraznou chuť.
Vendula
7 dubna, 2018
Vyborny recept.opakovane jsem testo pouzila jako korpus na dort.super a vsem moc chutna.jdu pect znovu
Lucie
7 dubna, 2018
Mám radost, že chutná. Moc díky za komentář 🙂
Zuzana Kolářová
26 dubna, 2018
Naprosto luxusní záležitost. Dělám jako roládu a i jako naprostý amatér v pečení jsem to zvládla. Jednoduché a rychlé. Chutnalo všem kdo ochutnal. Mohla bych to každý den.
Lucie
26 dubna, 2018
Mám mega radost, že chutná a že vás recept inspiroval k jeho obměně na roládu 🙂
Laďka Kocourková
1 května, 2018
Naprosto luxusní 3 dny v lednici nevydrží děkuji za recept
Lucie
1 května, 2018
To máte pravdu. Nevydrží! 😀 Mám radost, že chutnalo 🙂
Lucie
3 května, 2018
Právě jsem dopekla řezy. Na pohled nádhera a jak voněly z trouby. Bohužel se nedají jíst, jsou šíleně hořké 🙁 Nevím, čím to je, že by moc kakaa? Ale dávala jsem přesně podle receptu.
Lucie
3 května, 2018
V receptu uvádím, že je potřeba kakao přidávat postupně, protože některá kakaa jsou příliš výrazná a řezy z nich pak hořké. Další variantou může být použití stévie. Ta po tepelné úpravě také výrazně zhořkne, i některý erythritol.
Iva N.
18 května, 2018
Dobry dem, jde necim nahradit Goldessa nemzu ho sehnat. Slo by mascarpone? Recept se mi moc libi. Chtela bych ho zkusit.Dekuji Iva
Lucie
18 května, 2018
Dobrý den, Goldessu koupíte v každém Lidlu, Philadelphii pak ve větších supermarketech. Někdo místo nich používá Lučinu nebo tvaroh, ale já to osobně nezkoušela, takže to za sebe neumím potvrdit.
Veronika
6 června, 2018
Opět naprosto geniální, recept. Jednoduchý a vynikajici dezert. I kdyz nejsem kdovi jaká kuchařka, podle vašich receptu se mi vzdycky vsechno povede. 🙂 navíc to všem moc chutna.
Uz se tesim na vaši kuchařku, urcite si ji poridim.
Lucie
7 června, 2018
Recept je jen tak dobrý jako ten, který podle něj vaří 🙂 Takže to označení geniální bude patřit někomu jinému 😉
Kuchařka je ještě v nedohlednu, ale už se začíná rýsovat. Moc díky za komentář.
Katka
24 června, 2018
Velké zklamání, dodržela jsem přesný postup a z těsta zbyla jen tenoučká milimetrová placka která nešla ani sundat z pečícího papíru takže to letělo do koše. Nevím kde jsem mohla udělat chybu 🙁 Sníh si myslím že jsem vyšlehala dostatečně…
Tereza
24 června, 2018
Výborný recept. Přípravu zvládne každý a celá rodina si pochutnala.
Lucie
25 června, 2018
To mě moc mrzí 🙁 Jaký sýr jste prosím použila? A jaké sladidlo?
Někdy stačí vážně drobnost a recept nevyjde, jak má.
Lucie
25 června, 2018
Mám radost, že chutnalo. Moc díky za komentář 🙂
Jana
25 července, 2018
Manžel má dnu, tak jsem místo kakaa požila karob. A místo řezů udělala roládu s banánem uprostřed.
Je to nevídaná dobrota a nemusím se bát dát si ještě jeden kousek.
Lucie
26 července, 2018
Mám radost, že chutná. Děkuji za sdílení nápadu na obměnu 🙂
Sarka
7 srpna, 2018
Dobrý den, Lucie,
Omlouvám se za začátečnický dotaz. Prosím, mohla byste mi napsat doporučené množství kakaa a medu v čajových nebo polévkových lžících? Jsem začátečník, váhu mám jen osobní 😉 a na internetu se ty převodní hodnoty (g na lžičky) liší web od webu i o dvojnásobek. Děkuji!
Lucie
7 srpna, 2018
Dobrý den, Šárko,
ale to není začátečnický dotaz 🙂
Víte, ono je to u pečení s tímhle orientačním dávkováním těžké. Stačí pár gramů jinak a už to nemusí vyjít, každý má doma trošku jinou lžíci atd.
Ale když to vezmu od oka, tak 1 plná lžíce kakaa je cca 10 gramů, to samé váží 1 lžička medu. Ale v obojím případě dejte nejdříve méně a podle chuti případně přidejte.
Ať se řezy podaří 🙂
Karolína
3 září, 2018
Dobrý den, mám v plánu dělat tyhle řezy ala dort na narozeninovou oslavu. Jenze nikde nemůžu sehnat philadelphii myslíte že by byla vhodná rikota? Děkuji
Lucie
3 září, 2018
Dobrý den, to bohužel neumím potvrdit, nikdy jsem ji do tohoto receptu nepoužila. Nemáte někde blízko Lidl? Místo Philadelphie lze použít jejich neochucenou Goldessu.
Martina
25 září, 2018
Dobrý den Lucko, řezy jsou výborné. Do těsta jsem dala ricottu a trochu méně kakaa. Chutnají i ne lowcarb příteli. Děkuji za Vaše recepty. Rozhodně zařadíme tento recept do repertoáru.
Lucie
26 září, 2018
Dobrý den, Martino, u kakaa hodně záleží na druhu a osobní chuti. Pro někoho je uvedené množství opravdu až moc 🙂
Ricotta je skvělá volba, díky za tip.
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Romi
26 září, 2018
Není co dodat… naprosto luxusní záležitost. Sice jsem neudělala řezy a zatočila jsem to do rolády. Víc jsem asi rozetřela těsto na plechu a neměla jsem požadovanou výšku. Nicméně na chuti ani na kráse to neubralo. Měla jsem to na snídani… v 7 jsem snědla pět 1cm širokých kousků cca 2 porce. Blíží se 11 hodina a stále nepociťuji žádný hlad, což je super. Dřív bych za s sebou měla už i svačinu. Ještě jednou díky Luci 🙂
Lucie
27 září, 2018
Mám velkou radost, že chutnalo. Roláda je skvělá varianta 🙂
Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
Markéta
30 září, 2018
Krásný den, dnes jsem dělala, sice nebyl jiný sýr než lučina, ale byly luxusní i z ní 🙂 každopádně synovi moc chutnají a to je hlavní 🙂 Díky moc. Markéta
Lucie
1 října, 2018
Krásný den 🙂 Skvěle jste si poradila. Mám radost, že se povedly a chutnaly.
Pájička
12 října, 2018
dala jsem plnou davku kakaa,lučinu, do naplne polovicni davku xylitolu…a jako MNAM, krásně hořký piškot od kakaa a napln co hladi na jazyku, díky, tohle mohla vymyslet jedině bohyně
Lucie
12 října, 2018
Ale kdepak bohyně 😀 Jen mám ráda dobré jídlo a miluju, když někomu chutná <3 Mám velkou radost, že se řezy povedly a že chutnaly 🙂
Jiřina Kokešová
20 října, 2018
Prosím mám dotaz, mohla bych místo toho sýru použít sýr Palouček? Je to podobné jako lučina.
Lucie
20 října, 2018
Ano, Palouček bude fungovat.
Blanka P.
30 října, 2018
Super recept. Na těsto jsem použila žervé z Penny. Těsto trošku řídké, tak jsem přidala mandlovou mouku. Příště dám víc kakaa, ale výsledek i tak úžasný. Děkuji za recept. Blanka
Lucie
30 října, 2018
Mám velkou radost, že se povedlo a chutnalo 🙂 Díky za komentář.
Káča
11 listopadu, 2018
Skvělý recept! Do kremu jsem vmichala par malin susenych mrazem, mňam!
Lucie
11 listopadu, 2018
To zní úžasně <3 Díky za sdílení inspirace na obměnu receptu 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Věra
9 prosince, 2018
Milá Lucie, děkuji moc za práci, kterou pro nás děláte 🙂 Řezy jsou dobrota, ale to vše od Vás ! Díky, díky, díky !!! Přeji Vám hodně nápadů, spkojnost a to nejdůležitější – zdraví a spokojenost 🙂
Lucie
10 prosince, 2018
Milá Věro, moc děkuju za komentář a pochvalu <3 Ale pokud chutná, je to hlavně vaše zásluha 🙂 Mějte se krásně a ještě jednou moc díky <3
Nela
30 prosince, 2018
Dobrý den, technická poznámka pro ty, kterým se těsto srazilo: nepoužili jste horkovzdušnou troubu? Sníh v těstu se rád srazí, proto na tento typ těsta je lépe použít horní a dolní ohřev. Jinak recept je výborný, děkuji Lucii za inspiraci. Nela
Lucie
30 prosince, 2018
Dobrý den, díky za tip, jak předejít sražení těsta. Mám radost, že se recept líbí 🙂
Daniela
13 ledna, 2019
Luxusní, výborný, nevydržel chudák ani 5 minut. Krém z Mascarpone je opravdu skvělý. Kam se hrabe Kinder mléčný řez.
Lucie
13 ledna, 2019
Chudák 😀 Mám velkou radost, že chutnalo. Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
Járuška Grůůbinka
20 ledna, 2019
Dobrý den :-), Vaše stránky jsem objevila teprve minulý týden, tyto řezy jsou úžasné, moc děkuji , chutnalo naprosto všem. Těším se až vyzkouším další recepty 🙂
Lucie
20 ledna, 2019
Dobrý den, to mám radost, že se vám u mě líbí <3 Doufám, že bude stejně chutnat i podle dalších receptů <3
Jitka
15 února, 2019
Řezy jsou opravdu luxusní, rychlé, snadné. Peču je i kamarádkám, jedné je snědl manžel, což je velká pochvala pro Vás i pro mě .
Lucie
16 února, 2019
Velká pochvala hlavně pro vás! <3 Mám radost, že chutnají 🙂
MoNina
21 února, 2019
Moc dobré řezy. Děkuji za recept, škoda, že nejde vložit foto. 🙂
Lucie
21 února, 2019
Bohužel fotky vkládat nejdou, ale já moc děkuji za komentář. <3 Radost číst, že se recept líbí.
Iveta S.
13 března, 2019
Rychlé, jednoduché, vynikající, použit bezlaktozový tvaroh .
Lucie
18 března, 2019
Děkuji moc za povzbuzující komentář. 🙂
Monika
13 dubna, 2019
Lucko opět dobrota jako vždy, když sem přijdu na inspiraci DĚKUJI
Lucie
14 dubna, 2019
To já děkuju! Vážně moc Protože když někomu chutná, dělá mi to obrovskou radost a dodává inspiraci vymýšlet nové recepty ❤️
Blanka
28 dubna, 2019
Tento moučník jsem dělala opakovaně a vždy se mi těsto zdrclo, nevím, čím to je. Ale když už z toho je taková udušená placka, dám namažu těsto mascarpone, do kterého dám ještě čokoládové perličky a zabalím a la roláda – aby to nejen chutnalo, ale i trochu vypadalo. Je to VY NI KA JÍ CÍ. Moc Vám děkuji za recept a už jsem zvědavá, jak to dopadne příště!
Lucie
7 května, 2019
To mě mrzí, že se těsto nedaří 🙁 Většinou bývá zádrhel v nedostatečně vyšlehaném sněhu. Každopádně jste si poradila naprosto skvěle, úplně se mi sbíhají sliny, jak to čtu 🙂
Míša
15 května, 2019
Dobrý den.
Děkuju moc za tenhle recept.
Dokonce i já ho zvládla.
Je to vynikající.
Děkuju.
Lucie
15 května, 2019
Dobrý den, to mám radost, že se řezy povedly a chutnaly. Díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře 🙂
Lucie
16 května, 2019
Mohu misto masscarpone pouzit neco jineho? Treba pomazankove maslo jestli se muze
Janulka
17 května, 2019
Opäť nebíčko v papuľke. Ešte aj otec si pýtal dupľu. On vôbec neje sladké, ale v tomto schnitte si našiel favorita 🙂 Nie je mascarpone moc tučné? Dalo by sa to nahradiť nejakým ľahším syrom? Ďakujem.
Lucie
17 května, 2019
Pomazánkové máslo, pokud bude mít kvalitní složení bez zbytečných přísad, použít asi můžete 🙂 Ale možná bych spíše zkusila třeba tvaroh s troškou vyšlehané smetany a špetkou vanilky.
Lucie
18 května, 2019
To mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Ano, mascarpone je hodně tučné. Osobně se tukům nevyhýbám, takže to příliš neřeším. Ale pokud ho chcete nahradit, zkusila bych utřený tvaroh.
Pavla
25 června, 2019
Krasny den Luci. Koupila jsem 500g mascarpone. Slo by prosim cast dat do testa a zbytek do naplne? Dekuji moc
Lucie
25 června, 2019
Dobrý den, Pavlo, to bohužel neporadím, nikdy jsem to nezkoušela. Nejsem si jistá, zda nebude těsto po přidání mascarpone už příliš tekuté.
Tereza
3 října, 2019
Výborné!!
Lucka
3 října, 2019
To mám velkou radost, že chutnalo <3
Johana
14 února, 2020
Naprosto luxusní. Mascarpone nahrazuju žervé značky Gervais – mascarpone se mi nepodaří vždycky sehnat. Není tak slané jako Lučina a konzistence je taky velmi podobná.
Konečně mám co mlsat s těhotenskou cukrovkou 🙂
Lucka
15 února, 2020
Děkuju za tip na použití žervé ❤️
Mám velkou radost, že chutná 🙂
Lucie
17 února, 2020
Tak dnes jsem udelala. Delala jsem 2x vetsi mnozstvi, na testou pouzila Gerve a do kremu mascarpone s tvarohem. Rezy jsem servirovala ale pouze s jednou vrstvou testa a na krem vyskladala jahody. A vynikajici! Dekuji
Lucka
18 února, 2020
To já moc děkuji za komentář a za sdílení nápadu na obměnu receptu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Veronika P
16 dubna, 2020
Hezky den, mate skvele recepty. Mam nicmene jeden problem. Kdyz testo vyndam z trouby, tak je krasne nadychane a i barvu ma jakoze by melo byt hotove. Ale behem chvilky po vyndani splaskne a splihne. Tzn napriklad u techto rezu nemam sanci ho rozpulit. Deje se mi to skoro u kazdeho receptu. Snih mam dokonale vyslehany a jemne ho zapracovavam se zbylou hmotou. Pecu v horkovzdusne troube. Netusite cim se to muze dit? Proc je korpus nadychany a vybehnuty pri vynadani a pak klesne na placicku? Moc dekuji
Lucka
17 dubna, 2020
Hezký den přeji 🙂 Moc děkuji za pochvalu receptů.
Mrzí mě, že se těsto nedaří. Většinou bývá problém právě v použití horkovzdušné trouby. Zkuste péct bez horkovzduchu, s ohřevem shora a zdola, a případně i mírně prodlužte dobu pečení. Napomoct může i přimíchání trošky mandlové mouky.
Každopádně i tak těsto není po upečení extra vysoké, max cca 1 cm. To ale ničemu nevadí – po upečení se plát neřeže po celé ploše jako u dortů, jen se překrojí placka a pak překlopí 🙂
Doufám, že se pečení příště povede ❤️ Dejte když tak vědět 🙂
Bara
4 května, 2020
Lucko dobry den,
Diky moc za recept! Je to naprosto dokonale! Mam strach, ze to vsechno snim behem 10 minut:)
Fakt skvely!
Lucka
5 května, 2020
Báro, dobrý den 🙂 Mám velkou radost, že řezy chutnají ❤️ Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
Jitka
9 května, 2020
Dobrý den Lucko, vyzkoušeno a moc dobré. Místo sýra jsem použila tvaroh a díky málo mascarpone doma jsem dala jen půl a půl vyšlehané smetany. Vše drží jak má. Jen mě zarazilo, že když jsem zadala do kalorických tabulek k vytvoření receptu, tak díky použití erythritolu mi sacharidy při jednom kousku vyskočili na 9 g a to jsem připravovala s menším množstvím jak vy (jen 40 g do celého zákusku) Jak cukr toto ovlivňuje? Myslela jsem, že budu na 4g, jak píšete v hvězdičkách 🙁
Lucka
9 května, 2020
Dobrý den, Jitko, mám radost, že se řezy povedly a chutnaly ❤️
U erythritolu se jedná o alkoholové cukry, které sice patří do skupiny sacharidů, ale jsou pro tělo nevyužitelné (mají nulovou kalorickou hodnotu). Proto erythritol při zadávání do KT vůbec nemusíte zohledňovat.
Petra
24 června, 2020
Dobrý večer Lucko,moc ráda bych vyzkoušela vaše řezy,ale dcera nemá ráda čokoládu. Myslíte, že by šel udělat korpus bez ní a nebo ji něčím nahradit. Moc diky
Lucka
25 června, 2020
Dobrý den, Petro, zřejmě došlo k nějakému omylu 🙂 V receptu čokoláda použitá není.
Pokud jste měla na mysli kakao, tak ho vynechejte a přidejte do těsta malinko (stačí opravdu pár gramů) kokosové mouky a náplň udělejte třeba s nějakým ovocem.
Gabriela
9 srpna, 2020
Vynikajici
Lucka
9 srpna, 2020
To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️
Ibina
5 listopadu, 2020
Něco úžasného. “Nebe v puse.”
Lucka
5 listopadu, 2020
❤️ Moc ráda čtu, že se řezy povedly a chutnaly. Chvála patří tomu, kdo pekl 🙂
Hana Rumpíková
5 listopadu, 2020
Tak tohle je pecka!:-) Ten kupovaný řez jsem nikdy neměla moc ráda (moc cukru a málo kakaa) ale tohle ja fakt výborný. Jako dopolední svačina skvělý!:-) Díky za recept. Nahradit mouku mléčnou sušinou je skvělý nápad.:-)
Lucka
6 listopadu, 2020
Moc ráda čtu, že se řezy povedly a chutnaly ❤️ Nic mi nedělá větší radost, než když si někdo pochutná a trochu si prosvětlí den 🙂 Mějte se hezky a opatrujte se.
Michaela
18 ledna, 2021
Výborné!
Lucka
19 ledna, 2021
Mám radost, že chutnalo ❤️
Sandra
31 ledna, 2021
Krem ok, ale testo na vyhození Nevim, co jsem udelala spatne, vse dle receptu, ale placku jsem mela totalne horkou Vyzkouseno znovu po vychladnuti a vubec se nedala jist, sla rovnou do kose. A to jsem mela obycejne kakao, zadne extra horke cokoladove. Skoda no, na tento recept jsem se hodne tesila. Zatim je to pro me zklamani.
Lucka
31 ledna, 2021
To mě moc mrzí, že se těsto nepovedlo 🙁
Přidávala jste kakao postupně a průběžně ochutnávala? Některé druhy mají hodně výraznou chuť (třeba holandské kakao je pro mě osobně hodně hořké a dala bych ho mnohem méně). Jaké jste použila sladidlo? I některé z nich přidávají hořkost.
Bohužel takhle na dálku se jen těžko určuje, v čem by mohl být zádrhel. Jedna jediná drobná změna dokáže pokazit výsledek.
Henrieta
5 února, 2021
dnes som skusila, je to zatial v chladnicke, trosku horkejsie cesto co som chutnala odrezane kraje – to tym kakaom, budem vediet nabuduce. Krem som spravila sladsi a to sa tym padom vybalansuje 🙂 Inak cesto celkom nadychane, aj ked, musim povedat ze som sa poistila a dala tam trochu PDP kedze sneh som slahala rucne a tak aj vyzeral 😀 Dakujem za recept 🙂
Lucka
6 února, 2021
Ano, kakao je v tomto receptu pro výslednou chuť zásadní. Už jsem to raději výrazněji do receptu dopsala 🙂
Mám radost, že se řezy povedly, a moc děkuji za komentář ❤️
Iveta
13 května, 2021
Tak jsem našla konečně něco “sladkého” ke snídani. Korpus paráda, použila jsem Lučinu, ale krém mi nevyšel. I přes to, že mascarpone (to mi teda moc nejede, zkusím příště pomazánkové máslo) bylo tuhé, po zašlehání se sypkým erithritolem se směs stala tekutá a nestuhla ani v lednici. Vůbec nevím co se stalo. Přistoupila jsem tedy k přidání želatiny ♀️, které jsem pro změnu dala příliš takže mohla klidně odkřáčet z pracovní desky sama Ale u nás se sní všechno. Příště už to bude na jedničku
Lucka
14 května, 2021
Mám velkou radost, že řezy chutnaly a beru jako mega pochvalu, že se do nich chcete (i přes neúspěch s krémem) pustit znovu ❤️
To mascarpone mě mrzí 🙁 Nejste první, kdo to zmiňuje. Absolutně netuším, v čem by mohl být zádrhel. Někdy je to vaření holt jak malá chemická laboratoř – stačí nepatrná drobnost a výsledek je úplně jiný. A občas tu drobnost odhalit dá pěknou fušku 😀
Moc doufám, že napodruhé už řezy vyjdou dokonale ❤️
Jana
27 května, 2021
Řezy jsem pekla minulý víkend – byly opravdu výborné.
Lucka
28 května, 2021
Děkuju za vložení komentáře. Mám velkou radost, že se řezy povedly a chutnaly ❤️
Mirka
30 července, 2021
Výborný recept Druhý den, po odležení, byl ještě lepší Zdobila jsem zakysanou smetanou a višňovou LC marmeládou – višně a čokoláda jsou dokonalá kombinace, vřele doporučuji
Lucka
30 července, 2021
Super varianta, moc díky za tip ❤️ Mám radost, že se řezy povedly a chutnaly 🙂
Jana
13 října, 2021
Prosím, lze jako sladidlo použít i čekankový sirup, prosím???
Děkuju za odpověď
Lucka
13 října, 2021
Jani, vy se mě na čekankový sirup ptáte již podruhé, u jiného receptu 🙂 Osobně ho příliš nepoužívám a v tomto konkrétním receptu jsem ho nevyzkoušela, takže za výsledek nemůžu ručit. Ale pokud ho nedáte moc (přeci jen je to tekuté sladidlo, tak aby se nenarušila hustota těsta), mohlo by to fungovat. To platí i pro další recepty. Ony jsou ty další alternativy slazení schované v tom “aj.” za sladidly. Ale všechny varianty vyzkoušené nemám 🙂
Kaja
29 října, 2021
Jednoduchý, rychlý a tááák dobrý recept, že zbytek, do rána v lednici asi nevydrží Moc děkuji!
Lucka
30 října, 2021
Já děkuju ❤️ Nic mě netěší víc, než když si někdo pochutná a trochu si prosvětlí den 🙂
Jana
4 listopadu, 2021
Luci, delam mlecny rez uz snad 5 let a vcera jsem zapomela slehat bilky a zloutky zvlast :)))) jako obcas nejak zmenim napln, ze pridam boruvky, maliny nebo tak (i kdyz original je asi nejlepsi), ale vcera jsem musela premyslet, co s testem, tak jsem do nej soupla par lzic arasidove mouky a suprcupr to vypalilo! Jako nadychanost jsem necekala stejne, ale uplne splaskly to nebylo taky, ale chutove to nebylo vubec spatny 🙂 tak chci podekovat za stalici, kterou lze zachranit, obmenovat a vzdy bude mnam!
Lucka
5 listopadu, 2021
Ale to věřím, že to vůůůůůbec nebylo špatný ❤️ Moc děkuju za tip na obměnu receptu 🙂
Mám velkou radost, že řezy chutnají ❤️
Tereza
1 prosince, 2021
Dobrý den, v komentářích jsem nenašla, je nutné to sladidlo, nebo mohu použít na osazení flavdrops? Děkuji
Lucka
1 prosince, 2021
Dobrý den, k oslazení použijte, co jste zvyklá. Pro konzistenci těsta to důležité není.
Romana Mikešová
9 března, 2022
luxus
Lucka
10 března, 2022
❤️
albína
18 března, 2023
docela jednoduché, ale těsto dost vlhké po upečení. ale podařilo se mi srolovat. Mám s toho roládu, estetický nic moc, ale chuťově výborná
Lucka
19 března, 2023
Těsto by nemělo být ve výsledku vlhké. To mě mrzí, že se řezy úplně nepovedly 🙁 Pokud je budete ještě někdy připravovat, zkuste těsto péct o malinko déle. Velmi důležitá je i pevnost bílkového sněhu.
Každopádně mám radost, že chuťově se roláda povedla a pochutnala jste si ❤️
Evka
17 července, 2017
Lucie,nemela byste i nejakou nemlecnou variantu? Krem by snad sel nejaky z kesu a kok.kremu…ale co do testa??