Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

  , ,   , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví
5.0 6

Někdy dokáže i úplně obyčejná zelenina překvapit. Třeba taková mrkev. Stačí ji místo uvaření upéct, správně ochutit a skvělá příloha je na stole. Teda na talíři 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 15 minut

    50 minut

    1 hodina 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

800 g mletého masa (jehněčí, nebo mix vepřového a hovězího)

8 plátků slaniny (u Whole30 případně vynechat)

2 stroužky česneku

1 lžička tymiánu

1 lžička rozmarýnu

1 kg mrkve

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce balsamicového octa (pozor na výrobky s přidaným cukrem)

1 hrst loupaných dýňových semínek

2 hrsti čerstvé petrželky

sůl

pepř

8 špejlí

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 15 minut

    50 minut

    1 hodina 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Mrkev oloupejte a nakrájejte na špalíčky.

Vložte ji do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby na 180°C na 30 minut.

Mezitím si připravte maso. Dobře ho promíchejte s rozmarýnem, tymiánem, 1 hrstí nadrobno pokrájené petrželky, drceným česnekem, solí a pepřem.

Vypracujte z něj 8 válečků.

Na špejli napíchněte plátek slaniny, pak přidejte váleček masa, slaninu okolo něj obtočte a její konec propíchněte špičkou špejle, aby se slanina neodmotávala.

Takhle připravte všech 8 kusů masa.

Po 30 minutách pečení mrkev promíchejte, posypte ji dýňovými semínky, do trouby přidejte maso a pečte společně dalších 20 minut.

Před podáváním mrkev osolte, opepřete, dochuťte balsamicovým octem, posypte 1 hrstí nakrájené petrželky a promíchejte.

Maso na talíři můžete doplnit lžící domácí majonézy.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




13 Recenzí / komentářů

Gábina

28 ledna, 2018

Dobrý den 🙂 jídlo báječné, ale 20 minut na maso je dost málo.

Lucie

28 ledna, 2018

Dobrý den, mám radost, že chutnalo 🙂 Podle mého je 20 minut plně dostačující. Záleží samozřejmě na tloušťce masových válečků, ale moc času bych navíc nepřidávala, aby maso nebylo vysušené.

Jersie

29 dubna, 2018

Rychlé a jednoduché na přípravu a velmi chutné. 🙂

Lucie

30 dubna, 2018

Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂

Lenka

10 října, 2018

Moc jsem nevěřila tomu balsamiku na mrkvi, ale ta příloha tím dostala úplně jiný chuťový rozměr. Celé to bylo výborné, díky za recept.

Lucie

10 října, 2018

Balzamiko trošku srazí sladkost mrkve. Mám radost, že chutnalo 🙂

Andrea

2 listopadu, 2018

Mohla bych pouzit balsamico krem a nebo trochu hroznoveho octa?

Lucie

2 listopadu, 2018

To záleží, na jaký stravovací styl se ptáte. Hroznový ocet by měl být v pohodě, balsamico krémy bývají bohužel většinou doslazované a obsahují dodané disiřičitany.

Andrea

4 listopadu, 2018

Dobrý den,dneska jsem dělala toto luxusní jídlo a použila hroznový ocet.Nemělo to chybu a chutnalo i rodině a ke kávičce švestkový koláč,výborný.Zítra na sváču paleo houstičky,už se na ně těším.Všechny Vaše recepty rychlé a výborné.Díky za vaše stránky

Lucie

17 března, 2019

Opět další výborný recept!!

Lucie

18 března, 2019

Jé, mám radost že chutná! <3

Jitka Vojtková

25 dubna, 2020

Úplně perfektní, skvělý recept. Škoda, že toho bylo tak málo 🙂

Lucka

26 dubna, 2020

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0