Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Hlavní jídla, Snacky Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Keto, Low Carb, Primal, Vegetariánské česnek, cibule
2020-06-14
Ohodnotit receptMáte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já ji často pro někoho dělám i jako jedlý dárek. Příprava je velmi jednoduchá. Jediným problémem je delší doba potřebná pro správné rozležení. Což je pro mě jako Berana, který neumí čekat, občas pěkný oříšek 😀
- Příprava: 20 hodin
-
20 hodin
20 hodin
- Množství: 3 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
2 stroužky česneku
1 lžička grilovacího koření
sůl podle potřeby
40 g nakládaných feferonek (ve slano-kyselém nálevu)
120 g cibule
cca 250 ml lehkého olivového oleje (případně kvalitního slunečnicového) *
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 20 hodin
-
20 hodin
20 hodin
- Množství: 3 porce
Postup
Jeden hermelín nakrájejte na malé kostičky, případně nastrouhejte nahrubo.
Smíchejte ho s utřeným česnekem a grilovacím kořením. Podle chuti případně osolte (záleží na množství soli v grilovacím koření).
Zbylé sýry rozkrojte naplocho na půlky. Jednu polovinu každého sýru na řezu pomažte okořeněnou směsí, přiklopte druhou půlkou a přitiskněte k sobě.
Do vhodné sklenice postupně naskládejte připravené sýry (ty můžete případně rozkrojit na klínky), feferonky, na tenké proužky nakrájenou cibuli a koření.
Vše zalijte olejem, tak aby byly sýry kompletně ponořené a nikde nebyly vzduchové bublinky.
Nádobu uzavřete a nechte stát v pokojové teplotě 1-2 dny. Pak ji uložte do lednice na dalších několik dní, dokud se hermelín krásně nerozleží.
Pro nejlepší chuť je dobré před podáváním nechat sýr chvíli stát v pokojové teplotě a neservírovat ho přímo z lednice.
TIP
Abyste zabránili zkvašení sýru, udržujte při přípravě čistotu použitých pomůcek i všech surovin. Pečlivě si umyjte ruce, sklenici vypláchněte vroucí vodou a dobře vysušte. Dbejte také na to, aby ve sklenici nezůstaly žádné vzduchové bublinky.
* Výživového hodnoty rozpočítány pro hermelíny o váze 100 g a při reálné konzumaci oleje v množství 30 ml (2 lžic) na 1 porci.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..