Recept na oopsie roládu » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

oopsie

Oopsie roláda

oopsie

Oopsie roláda

  , , ,   , ,   , ,

Srpen 21, 2014

Hodnotit recept
Oopsie roláda
5.0 1

Tenhle recept je možná trošku pracnější, ale stojí za to. Vznikl vlastně úplně náhodou, když mě honila mlsná něco „pizzoidního“ 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 15 minut

    50 minut

    1 hodina 5 minut

  • Množství: 2-3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Těsto

150 g lučiny

4 vejce

sůl

Náplň

150 g tvrdého sýra

další suroviny podle vaší volby

Postup

Základem je těsto na oopsie chleba. Ten lze opravdu použít jako „náhražku“ za chleba, tady je ale použit jako základ rolády.

Lučinu, nebo podobný termizovaný sýr či tvaroh smíchejte se 4 žloutky a solí.

Ze zbylých 4 bílků udělejte pevný sníh, do něj pak opatrně vmíchejte žloutkovo-sýrovou směs.

Řídké těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, dejte do předem vyhřáté trouby a pečte cca 30 minut na 150°C.

Během pečení neotvírejte troubu, jinak vám těsto spadne!

Po upečení těsto poklaďte náplní dle vašeho výběru (šunka, žampiony, losos, špenát, kousky masa z pečeného kuřete atd.) + plátky tvrdého sýra, opatrně po délce smotejte do rolády a dejte péct na dalších 20 minut, než se sýr rozpustí a náplň vám krásně propojí.

Po vychladnutí krájejte na plátky.

Lze podávat teplé i za studena, skvěle se hodí jako svačinka na cesty.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Miroslav

Srpen 10, 2016

Vynikající.

LG

Lucie

Srpen 10, 2016

To ráda slyším (čtu) 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation