🚚 Dopravci slibují doručení do 🎄Vánoc u objednávek dokončených do 20.12., 📦 Česká pošta do 16.12.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Oopsie roláda

Oopsie roláda

  , , , ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Oopsie roláda
5.0 11

Tenhle recept je možná trošku pracnější, ale stojí za to. Vznikl vlastně úplně náhodou, když mě honila mlsná něco „pizzoidního“ 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

TĚSTO

150 g krémového smetanového sýru (např. Goldessa, Philadelphia nebo Lučina), případně tvarohu

4 vejce

sůl

NÁPLŇ

150 g tvrdého sýra

další suroviny podle vaší volby, např. šunka, obrané upečené kuřecí maso, losos, špenát, domácí kečup, bylinky (suroviny nejsou započítané do výživových hodnot)

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 3 porce

Postup

Základem je těsto na oopsie chleba. Ten lze opravdu použít jako „náhražku“ za chleba, tady je ale použit jako základ rolády.

Předem si nahřejte troubu na 150 °C.

Krémový sýr či tvaroh smíchejte se 4 žloutky a solí.

Ze 4 bílků připravte pevný sníh a opatrně ho po částech vmíchejte do žloutkové směsi.

Nadýchané řídké těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do vyhřáté trouby.

Pečte cca 30 minut na 150 °C. Povrch by měl zezlátnout, ale těsto se nesmí příliš vysušit, aby se při rolování nelámalo.

Během pečení neotvírejte troubu, jinak vám těsto zbytečně spadne.

Upečený plát vyjměte z trouby, položte na kuchyňskou linku papírem nahoru a ten z něj opatrně stáhněte.

Upečené těsto poklaďte nastrouhaným nebo plátkovým tvrdým sýrem a případně doplňte náplní dle vašeho výběru.

Opatrně po délce smotejte pevně do rolády a dejte péct na dalších cca 20 minut, než se sýr rozpustí a náplň krásně propojí.

Po alespoň částečném vychladnutí roládu nakrájejte.

Lze podávat teplé i za studena, plátky rolády se skvěle hodí jako jídlo zabalené s sebou na cesty.

Na talíři můžete plátky doplnit třeba domácím kečupem smíchaným s nadrobno nakrájenými rajčaty a šalotkou, případně se zakysanou smetanou ochucenou bylinkami a česnekem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota410 kcal / 1700 kJ
Sacharidy3 g
Tuky33 g
Bílkoviny24 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




22 Recenzí / komentářů

Miroslav

10 srpna, 2016

Vynikající.

Lucie

10 srpna, 2016

To ráda slyším (čtu) 🙂

Ivana

16 srpna, 2017

Dnes jsem pekla… bezvadná, moc chutnala všem :). Určitě upeču i na oslavu narozenin… Díky.

Lucie

17 srpna, 2017

U nás je také oblíbená 🙂 Mám radost, že chutnala.

Jarmila Galusová

7 prosince, 2017

Úžasné, luxusní. Nic lepšího jsem opravdu nejedla 🙂

Lucie

8 prosince, 2017

Já vždycky tak ráda čtu, že někomu chutná. Děkuju 🙂

Zdena

10 prosince, 2017

Musí to být určitě dobrota

Lucie

10 prosince, 2017

Je 🙂

Leona

3 dubna, 2018

Moc děkuji za skvělý recept, zkusila jsem jednou a již musím péct často , všem chutná. Nikdy není pozdě na změnu 🙂

Lucie

4 dubna, 2018

Mám radost, že roláda chutná. A ano, přesně jak píšete, na změnu není nikdy pozdě 🙂

Timea

6 dubna, 2018

Tak teraz neviem, co robim stale zle :/ Oopsie som uz piekla niekolkokrat aj ako placicky a teraz prvykrat ako roladu a vzdy sa mi to hrozne prilepi o papier… myslim si, ze mam kvalitny papier, s nicim inym pri peceni nikdy problem nebol… minule som skusala papier potriet olejom, to mi sice pomohlo, ale zaroven boli placicky dost mastne… Nemate overenu znacku papiera?

Lucie

6 dubna, 2018

Na dálku se strašně špatně odhaduje, v čem je zádrhel. Ale nemyslím, že by to bylo v papíru. Osobně používám obyčejný z Lidlu. Vyhýbám se těm hnědým, ty mě občas zlobily. Ale jinak zkuste spíše prodloužit trošku dobu pečení. To většinou pomůže. Držím palce, ať se povede 🙂

Leona

7 dubna, 2018

Lucie, moc díky za recept! Rolád už jsem upekla cca 10 Dovolila jsem si použit těsto jako základ na pizzu a co myslíte ? Skvělé!

Lucie

9 dubna, 2018

To já děkuju. Za opakovanou přípravu receptu, zajímavou obměnu použití a komentář 🙂 Takováhle chvála se vždycky příjemně čte.

Tereza

16 září, 2018

Výborná! miluju šneky a toto je něco podobného, ale 100x lepší!

Lucie

16 září, 2018

To mám velkou radost, že chutná. Děkuji za komentář 🙂

Iveta

18 října, 2018

Tuto roládu jsem pekla již několikrát, ale dnes jsem naplnila dušenými jablíčky se skořicí( bez dalšího pečení), a teda také veliká dobrota. Univerzální těsto na cokoliv.

Lucie

19 října, 2018

Skvělý nápad! Díky za sdílení tipu na obměnu receptu.

Daša Chmelová

1 března, 2019

Konečně můžu jíst „šneky“, roláda oopsie je úžasná, děkuji :-).

Lucie

2 března, 2019

Musím říct, že jí také mám hodně v oblibě. Jsem ráda, že chutná! 🙂

Iva

16 března, 2019

Zdravím Lucie, vyzkoušela jsem dnes vaší roládu a byla tak dobrá, že se po ní jen zaprášilo. Super recept, určitě zkusím znova s jinou náplní.

Lucie

18 března, 2019

Dobrý den Ivo, to hrozně moc ráda slyším. 🙂 Doufám, že jiné náplně nadchnou taky tak 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0