
Paleo Jambalaya

Paleo Jambalaya
Hlavní jídla, Maso, Polévky Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 bylinky, česnek, cibule, drůbeží, kuře, květák, paprika, rajčata, řapíkatý celer, uzeniny
2014-11-23
Ohodnotit receptUrčitě jste už jedli paellu (nebo o ní alespoň slyšeli). A co jambalayu, její americkou variantu? Znáte? Pokud ne, rozhodně ji vyzkoušejte. Je to skvělé jídlo „z jednoho hrnce“, pikantní a plné chutí, pocházející z oblasti New Orleans v Louisianě.
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
-
15 minut
1 hodina 20 minut
1 hodina 35 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
8 kuřecích paliček (spodních stehen)
200 g klobásy chorizo (snažte se sehnat co nejkvalitnější, bez nepovolených aditiv)
1 velká červená cibule
3 stroužky česneku
1 větší květák
2 lžíce uzené papriky
1 lžička drceného římského kmínu
1/2 lžičky drcených semínek fenyklu
špetka chilli
sůlolivový olej nebo ghee
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
-
15 minut
1 hodina 20 minut
1 hodina 35 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Ve větším hrnci osmahněte na tuku ze všech stran kuřecí paličky.
Jakmile jsou dozlatova opečené, vyndejte je a dejte zatím stranou.
Pokud je potřeba, přidejte do hrnce trošku tuku a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli.
Pak přidejte řapíkatý celer nakrájený na kousky a opékejte cca 5minut.
Další ingrediencí budou papriky nakrájené na proužky, opět restujte cca 5 minut.
Nakonec do hrnce přijde česnek nakrájený na tenké plátky a kolečka choriza.
Přisypte koření (uzenou papriky, římský kmín, tymián a fenykl), za stálého míchání nechte koření rozvonět a pak vše zalijte konzervovanými rajčaty.
Do zeleninové směsi vraťte opečená kuřata, přilijte vývar, osolte, opeřete, přidejte chilli podle chuti a nechte zakryté vařit cca 40 minut.
Mezitím si v mixéru rozdrťte růžičky květáku na zrníčka velikosti rýže, popřípadě květák můžete nakrájet na opravdu malé kousíčky.
Vzniklou květákovou „rýži“ přisypte k zeleninové směsi a vařte odkryté dalších cca 15-20 minut.
Podávejte posypané čerstvými bylinkami, například koriandrem nebo petrželkou.
PS1: Pokud vám vadí vařené kuřecí maso, můžete paličky upéct do měkka v troubě a před podáváním přidat ke směsi.
PS2: Častou ingrediencí v originální jambalaye jsou i krevety. Proto, pokud je milujete, nebojte se je do směsi také přidat. Stačí cca 3 minuty před koncem vaření.

Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 970+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..