Recept na paleo Jambalaya » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-11-21-18-33-16

Paleo Jambalaya

2014-11-21-18-33-16

Paleo Jambalaya

  , ,   , , , ,   , ,

Listopad 23, 2014

Hodnotit recept
Paleo Jambalaya
0.0 0

Určitě jste už jedli paellu (nebo o ní alespoň slyšeli). A co jambalayu, její americkou variantu? Znáte? Pokud ne, rozhodně ji vyzkoušejte. Je to skvělé jídlo „z jednoho hrnce“, pikantní a plné chutí, pocházející z oblasti New Orleans v Louisianě.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 20 minut
  • 15 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

8 kuřecích paliček (spodních stehen)

200 g klobásy chorizo (snažte se sehnat co nejkvalitnější, bez nepovolených aditiv)

1 konzerva loupaných celých rajčat

1 velká červená cibule

4 řapíky celeru

1 červená paprika

1 žlutá paprika

3 stroužky česneku

1 větší květák

cca 2 dcl kuřecího vývaru

2 lžíce uzené papriky

1 lžička drceného římského kmínu

1 lžička tymiánu

1/2 lžičky drcených semínek fenyklu

špetka chilli

sůl

pepř

olivový olej nebo ghee

Postup

Ve větším hrnci osmahněte na tuku ze všech stran kuřecí paličky.

Jakmile jsou dozlatova opečené, vyndejte je a dejte zatím stranou.

Pokud je potřeba, přidejte do hrnce trošku tuku a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli.

Pak přidejte řapíkatý celer nakrájený na kousky a opékejte cca 5 minut.

Další ingrediencí budou papriky nakrájené na proužky, opět restujte cca 5 minut.

Nakonec do hrnce přijde česnek nakrájený na tenké plátky a kolečka choriza.

Krátce vše prohřejte.

Přisypte koření (uzenou papriky, římský kmín, tymián a fenykl), za stálého míchání nechte koření rozvonět a pak vše zalijte konzervovanými rajčaty.

Do zeleninové směsi vraťte opečená kuřata, přilijte vývar, osolte, opeřete, přidejte chilli podle chuti a nechte zakryté vařit cca 40 minut.

Mezitím si v mixéru rozdrťte růžičky květáku na zrníčka velikosti rýže, popřípadě květák můžete nakrájet na opravdu malé kousíčky.

Vzniklou květákovou „rýži“ přisypte k zeleninové směsi a vařte odkryté dalších cca 15-20 minut.

Podávejte posypané čerstvými bylinkami, například koriandrem nebo petrželkou.

PS1: Pokud vám vadí vařené kuřecí maso, můžete paličky upéct do měkka v troubě a před podáváním přidat ke směsi.

PS2: Častou ingrediencí v originální jambalaye jsou i krevety. Proto, pokud je milujete, nebojte se je do směsi také přidat. Stačí cca 3 minuty před koncem vaření.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation