Paleo Jambalaya
Paleo Jambalaya
Hlavní jídla, Maso, Polévky Bez lepku, Bez vajec, Paleo, Primal, Whole30 bylinky, drůbeží, zelenina
2014-11-23
Ohodnotit receptUrčitě jste už jedli paellu (nebo o ní alespoň slyšeli). A co jambalayu, její americkou variantu? Znáte? Pokud ne, rozhodně ji vyzkoušejte. Je to skvělé jídlo „z jednoho hrnce“, pikantní a plné chutí, pocházející z oblasti New Orleans v Louisianě.
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
-
15 minut
1 hodina 20 minut
1 hodina 35 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště
Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.
Suroviny
8 kuřecích paliček (spodních stehen)
200 g klobásy chorizo (snažte se sehnat co nejkvalitnější, bez nepovolených aditiv)
1 velká červená cibule
3 stroužky česneku
1 větší květák
2 lžíce uzené papriky
1 lžička drceného římského kmínu
1/2 lžičky drcených semínek fenyklu
špetka chilli
sůlolivový olej nebo ghee
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
-
15 minut
1 hodina 20 minut
1 hodina 35 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Ve větším hrnci osmahněte na tuku ze všech stran kuřecí paličky.
Jakmile jsou dozlatova opečené, vyndejte je a dejte zatím stranou.
Pokud je potřeba, přidejte do hrnce trošku tuku a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli.
Pak přidejte řapíkatý celer nakrájený na kousky a opékejte cca 5minut.
Další ingrediencí budou papriky nakrájené na proužky, opět restujte cca 5 minut.
Nakonec do hrnce přijde česnek nakrájený na tenké plátky a kolečka choriza.
Přisypte koření (uzenou papriky, římský kmín, tymián a fenykl), za stálého míchání nechte koření rozvonět a pak vše zalijte konzervovanými rajčaty.
Do zeleninové směsi vraťte opečená kuřata, přilijte vývar, osolte, opeřete, přidejte chilli podle chuti a nechte zakryté vařit cca 40 minut.
Mezitím si v mixéru rozdrťte růžičky květáku na zrníčka velikosti rýže, popřípadě květák můžete nakrájet na opravdu malé kousíčky.
Vzniklou květákovou „rýži“ přisypte k zeleninové směsi a vařte odkryté dalších cca 15-20 minut.
Podávejte posypané čerstvými bylinkami, například koriandrem nebo petrželkou.
PS1: Pokud vám vadí vařené kuřecí maso, můžete paličky upéct do měkka v troubě a před podáváním přidat ke směsi.
PS2: Častou ingrediencí v originální jambalaye jsou i krevety. Proto, pokud je milujete, nebojte se je do směsi také přidat. Stačí cca 3 minuty před koncem vaření.
Sdílejte recept s přáteli
Už nikdy vám žádný nový recept neuteče
Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..