📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená segedínská krkovička

Pečená segedínská krkovička

  ,   , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečená segedínská krkovička
5.0 29

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

60 g cibule

400 g vepřové krkovičky bez kosti

250 g kysaného zelí

300 g dýně

200 g smetany ke šlehání

200 g zakysané smetany

200 ml vývaru nebo vody

10 g sladké papriky

1 bobkový list

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Na dno pekáčku rozprostřete na nudličky nakrájenou cibuli. Na ni položte naklepané plátky krkovice, které jste osolili a opepřili.

Dýni zbavte semínek, hokaido pouze omyjte, máslovou dýni oloupejte. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky a ty nasypte na maso.

Z kysaného zelí jemně vymačkejte přebytečný nálev a zelí trošku nakrájejte. Posypte jím dýni, přihoďte bobkový list a vše zalijte smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, vývarem, paprikou, solí a pepřem. Kdo chce, může přidat i trošku pálivé papriky.

Pekáček zakryjte a vše nechte péct 40 minut na 200 °C. Pak kryt odstraňte a vše dopečte 20 minut, dokud nezačne povrch zlátnout.

Podávejte samotné, přílohu tvoří dýně použitá v receptu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota630 kcal / 2 636 kJ
Sacharidy15 g
Tuky49 g
Bílkoviny32 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

66 Recenzí / komentářů

Marenka

18 ledna, 2018

Nejlepší segeďák ever! Chutná všem členům rodiny i ne LC a hlavně – chuťově skvěle vyvážený, minimální práce. Občas ještě trošku přikmínujeme, očesnekujeme maso a přidáme chili. Doporučuji všem a Lucce z celého srdce DĚKUJEME!

Lucie

18 ledna, 2018

To já děkuju! Boží recenze <3 Mám velkou radost, že chutná!

Iva Pilíková

19 ledna, 2018

Velevážená Lucie Grusová, segedínská krkovička dle Vašeho receptu, to je.. božská mana! Jediná chybná složka je, že způsobuje “rozežranost” omlouvám se, že nebudu nadále vypisovat superlativy, ale musím si ještě trochu vzít.. jen trochu, slibuju ❤️

Lucie

19 ledna, 2018

Evi, boží recenze! Moc děkuju <3

Pavla

19 ledna, 2018

Segedyn mám rada, ale vždy ho vařila jenom Mamka nebo babička. Tenhle byl můj první a definitivně ne poslední!! Tak jednoduchý recept a tak bozska chut!!! Dělala jsem bez dýně protože nám nepasuje do LC jídelníčku a zvyšuje glykemie. Myslím, ze na chuti to neubralo. Absolutně vynikající!!! Další recept z paleosnadno do me sbírky!! ( cuketove makovnicky a dynovy “bramb” salát , a kokosovou panna cottou) tet už ale fakt musím zkusit ten cibulovy koláč…

Lucie

20 ledna, 2018

Pavlo, mám velkou radost, že se recept setkal s takovým nadšením a že vám doma chutnalo. Umístění v osobní sbírce receptů je mega pochvala, moc díky <3

Zlatuse Bajgarova

20 ledna, 2018

Miluji segedín……tohle je mnohem jednodušší a ta dýně 🙂 …..úžasné, děkuji za inspiraci.

Lucie

21 ledna, 2018

Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂

Petra

3 února, 2018

Dobrý den Lucie, také se přidávám s velikanánskou chválou a to nejen na tento recept 🙂 krkovička alá segedín je prostě luxusní, nedávala jsem plátky, ale rovnou jsem krájela na kostičky přidala trošku více smetany a olizovaly se v práci i neLCHF kolegyńky 🙂 děkuji moc za insipraci, elán a lásku, které do vašich receptů vkládáte :-*

Lucie

4 února, 2018

Dobrý den, Petro, mám velkou radost, že chutnalo a že děláte tak skvělou propagaci Low carb i mimo neLCHF jedlíky. Díky moc za ocenění mojí práce <3 Takovéhle zprávy mě ohromně motivují pokračovat. Díky!

Saňula

4 února, 2018

Ahojky Luci, prosím prosím, chtěla bych recept vyzkoušet, ale nejím zakysku, jogurt, tvaroh atd..
Můžu ti nahradit třeba obyč smetanou nebo kokosovým mlékem?
Nebo napadá tě, čím by to šlo?
Předem díky

Lucie

4 února, 2018

Ahoj, koko mléko určitě ne, na tohle jídlo má moc specifickou chuť. Tak tu zakysku prostě vynech, jen malinko přidej té smetany ke šlehání. Zakysané zelí to okyselí dostatečně.

Václavková Aneta

26 února, 2018

Dobrý den, dnes odzkoušeno a jsme nadšení. Určitě budu tento recept vařit často 🙂 přítel je milovník segedinu a Vaše varianta u něj prošla na výbornou. Díky za recept!

Lucie

27 února, 2018

Dobrý den, pokud se nějaký můj recept dostane na něčí stálý jídelníček, beru to jako tu největší možnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že chutná.

lucie

31 března, 2018

nic lepšího jsem snad nikdy nejedla mooc děkuji super

Lucie

2 dubna, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.

Eva

5 dubna, 2018

Lucko, další vynikající recept. Moc nám chutnalo. Kombinace zelí, dýně a masa…mňam.

Lucie

6 dubna, 2018

Evi, můj oblíbený. Taky tuhle kombinaci miluju. Nezklame nikdy 🙂

Markéta

7 dubna, 2018

Dnes jsem také udělala a můžu říct výborný.Fakt dobrota…:-)

Lucie

9 dubna, 2018

To moc ráda čtu. Díky za komentář 🙂

Jana Adamczyk Vicherová

28 dubna, 2018

Dobrý den,
tak jsem jej vyzkoušela, byl báječný. Manžel a dcera sice brbrali něco o dýni, že už nikdy. Ale pro mě výýýýborné.

Lucie

29 dubna, 2018

Dobrý den, ona dýně ne každému chutná, celkem to chápu 🙂 Pro někoho jsou to příliš jiné chutě. Mám radost, že ale chutnalo vám. Moc díky za komentář.

Romca

9 května, 2018

Úžasný rececept a výborné jídlo….
Pochutnali si všichni….

Lucie

10 května, 2018

Když dostanu zprávu, že si někdo opravdu pochutnal, je to pro mě ta nejlepší odměna. Moc děkuju 🙂

Marianna

21 června, 2018

Dnes jsem vyzkoušela a moooooc mi chutnalo dokonce i dceři děkuji

Lucie

22 června, 2018

Mně neděkujte. Vy jste vařila, vám patří poděkování 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

Eva

6 září, 2018

Tak tohle bylo jedno z nejlepších jídel co jsem za poslední dobu jedla. Moc děkuji za recept a jdu hledat další 🙂

Lucie

6 září, 2018

To mám radost, že chutnalo 🙂 Šťastnou ruku při výběru dalšího receptu 🙂

Jana

2 října, 2018

Mila a skvela Lucie, podle vasich receptu uz sem tam varim…nikdy jsem ale nepsala, zadne komentare, ale!!!! vcera byla polivka s Brie a dneska tato bomba a nemuzu jinak, nez vam napsat a podekovat. Toto je to nejskvelejsi jidlo na svete a opet bych nejradeji snedla vsechno naraz. Letosni podzim a zima budou krasny, stavnaty a plny chuti a vuni. Ty vase recepty jsou top!!!!!!!! Tohle je nejlepsi segedin vsech dob. Amen!

Lucie

2 října, 2018

Jani, úplně se tu červenám 😀 Neexistuje pro mě lepší odměna, než když někomu chutná <3 Moc děkuju za komentář. Mějte krásný, voňavý a šťavnatý podzim i zimu 🙂

Jana

8 října, 2018

Dobrý den, Luci,
rychlé, jednoduché a hlavně vynikající! Moc nám chutnalo. Určitě ráda opět brzy uvařím.

Lucie

8 října, 2018

Dobrý den, Jani, mám radost, že chutná 🙂 Moc díky za komentář.

Andrea

9 října, 2018

Dobrý den Luci, čím můžu prosím nahradit dýní u LC ? Děkuji

Lucie

9 října, 2018

Dobrý den, Andreo, proč nahrazovat? Do LC se dýně hodí. 15 g sacharidů na porci není nijak moc 🙂

Martin

9 prosince, 2018

Dobrý den,
můžu použít místo obou smetan pouze bílý jogurt?

Lucie

10 prosince, 2018

Tak to bohužel neporadím, nezkoušela jsem. Dle mého to ale bude mít méně typickou chuť.

Monika

5 ledna, 2019

Naprosto úžasné jídlo, dělala jsem dnes a i manželovi moc chutnalo! Děkujeme za recept 🙂

Lucie

6 ledna, 2019

To já děkuji – za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Vždy moc ráda čtu, že někomu chutnalo. Díky 🙂

Iveta

18 ledna, 2019

Výtečná záležitost! Vařila jsem včera večer, dnes odpoledne jsem podle Vás dělala švestkový koláč a momentálně se chystám strčit do trouby gratinovat květák 😉 s přítelem děkujeme za skvělé recepty.

Lucie

19 ledna, 2019

To já děkuju <3 Za milý komentář a za to, že podle mě vaříte. Mám velkou radost, že chutná 🙂

Iveta

22 ledna, 2019

VÝTEČNÉ!!! Strašně jsme si pochutnali. Tento recept byl před pár dny první z vašeho blogu.. a od té doby jsem již dělala švestkový koláč, mexické masové kuličky, gratinovaný květák a cibulový koláč – ten byl teda také nejvíc luxusní 🙂 dnes to vidím buď na panenku v krémových žampionech nebo pečené kuřecí kousky na zelenině a cukeťáky. DÍKY MOC LUCIE

Lucie

22 ledna, 2019

Iveto, to já moc děkuju 🙂 Dělá mi velkou radost, když někomu chutná. Takže moc moc díky za komentář a za zkoušení receptů <3

Naďa

9 února, 2019

Dnes jsme měli k obědu a lahůdka :). Jen ta dýně mi nezměkla…

Lucie

9 února, 2019

To mám radost, že i tak chutnalo 🙂 Občas to zelenina udělá, když se nedostatečně propláchne zelí – kyselé prostředí brzdí její změknutí.

Pavla

12 února, 2019

jsem velký milovník babičina segedínu…Promiň babi ale tenhle je lepší 🙂 už ho nebudu vařit jinak

Lucie

13 února, 2019

Chudák babička 😀 Ale já mám velkou radost, že chutnalo <3

Petra

7 května, 2019

Dobrý večer, co to dát do pomalého hrnce ? Dnes jsem zakoupila. A ještě – musím Vám moc poděkovat. Žiju Vaším stylem cca měsíc Low C a jsem nadšená. Kila jdou dolú, nálada výborná stres zmizel – asi Vás nikdy nepřestanu chválit a propagovat. Moc moc díky

Lucie

8 května, 2019

Dobrý den, obecně se používání mléčných výrobků v pomalém hrnci nedoporučuje (mají se přidávat až cca půl hodiny před koncem vaření), ale asi bych se toho nebála a zkusila to.
To já vám moc děkuju za tak pozitivní zprávu. Je úžasné číst, že někomu moje stránky a recepty pomáhají na cestě za lepším zdravím a pocitem sám ze sebe. Mám z vás radost a držím palce i do dalších měsíců a shozených kil. Ať se daří <3

Nikola

1 července, 2019

Milá a báječná Lucie,

dlouho jsem s receptem váhala, protože prostě dýně a zelí nemohlo jít dle mého dohromady a navíc manžel segedin nesnáší. Ale teď, v těhotenství, jsem co se týče chutí více ,,povolná,, a tak jsem do toho šla. Manželovi jsem nic o segedinu neřekla, prostě maso s dýni a zelím a jen tiše sledovala jeho reakci. Snědl celou porci se slovy opravdu výborné.

Moc díky za Vaši stránku a recepty, mám za sebou tak 20 receptů, které vařím pravidelně a každý se setkal s úspěchem. Nyní i segedin.

Lucie

1 července, 2019

Nikolo, vy jste úžasná! Moc děkuju <3 Ani nevíte, jakou mi váš komentář udělal radost.
Neexistuje větší a lepší pochvala, než to, že někdo i přes počáteční nedůvěru vyzkouší recept a chutná mu. A jestli se více receptů probojuje do kategorie oblíbených, tak je to mega pocta!
Moc děkuju za vložení komentáře. Mám hned hezčí den 🙂
Ať se dobře daří a i dál chutná <3

Bora

4 března, 2020

vše už bylo řečeno. Exkluzívní pokrm, a to i když v něm jednou není dýně, po druhé šlehačka, po třetí vývar. Je vždycky tak dobrý, jak kdyby ho vařil někdo jiný než já, patlal 1. kategorie. Díky. B.

Lucka

5 března, 2020

Díky za vložení komentáře. Mám velkou radost, že chutná ❤️

Vlasta Szőkeová

18 září, 2020

Ještě jsem nedělala, ale chystám se.

Lucka

19 září, 2020

Tak to moc doufám, že se povede a bude chutnat ❤️

Janča

18 října, 2020

výborný a jednoduchý pokrm

Lucka

19 října, 2020

Díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Těší mě, že chutnalo ❤️

Segedín

28 prosince, 2020

Výborný! Dělala jsem v pomalém hrnci a je super!

Lucka

28 prosince, 2020

To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ A díky za potvrzení, že krkovička lze připravit i v PH 🙂

Miroslav

31 prosince, 2020

Výborné!!! Toto je má první recenze na jídlo. Jsem typ člověka, který napíše recenzi pouze pokud se jedná o TOP zážitek. A to se u tohoto receptu opravdu podařilo. Skvěle skloubené chuti a vše se na jazyku jenom rozpadá. Jediné mínus které to má, tak je to strašně žravé. Děkuji za krásný oběd a všem co váhají, vřele doporučuji. Dobrou chuť přeje Mirek

Lucka

31 prosince, 2020

Teda, tak tenhle komentář mě MOOOOC potěšil! ❤️ Nejen, že je od muže (kteří se u mě na stránkách moc neobjevují, nebo možná jen neprojevují), ale je i plný chvály a slov o tom, že chutnalo. Což mi dělá úplně tu největší radost. Takže moc děkuju za vyzkoušení receptu a čas věnovaný milému komentář. Mějte krásný nový rok a ať chutná ❤️ Lucka

Maruška

10 února, 2021

LUXUS!!! Jak říká pan režisér Troška – hotové “nebe v hubě”… Jen jsem plátky masa předem orestovala na chilli oleji, jinak jsem jela podle receptu. M*

Lucka

10 února, 2021

Mám velkou radost, že chutnalo, a moc děkuji za tip na úpravu masa. Zní to úžasně ❤️

Aneta

8 února, 2022

Když jsem viděla výsledek, tak jsem si řikala no potěš…. Ale chuť je naprosto vynikající, takže i přes ten v mém podání ne zrovna přívětivý vzhled ( mírně řečeno 😀 ) určitě zařazuju mezi oblíbené recepty.

Lucka

9 února, 2022

To není o vašem podání! 😀 Tahle jídla z jednoho hrnce či pekáče vypadají vždy tak trochu “divně” 😀 Ale jejich chuť je vždy natolik skvělá, že člověk nad estetikou přimhouří oko.
Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️

Lusesita

6 prosince, 2023

Tohle je stálice u mě v kuchyni. Jakmile jednou vyzkoušíte (a zjistíte, že lehčí a lepší už to být nemůže), tak nebude moct přestat!

Lucka

7 prosince, 2023

Lucko, moc děkuju za váš komentář ❤️ Mám velkou radost, že vám chutná a k receptu se ráda vracíte 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0