Pečená segedínská krkovička
Pečená segedínská krkovička
Hlavní jídla, Maso Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Primal cibule, dýně, kysaná smetana, kysané zelí, smetana, vepřové
2018-01-18
Ohodnotit receptJídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak.
- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
10 minut
1 hodina
1 hodina 10 minut
- Množství: 3 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
60 g cibule
400 g vepřové krkovičky bez kosti
200 g smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
10 g sladké papriky
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
10 minut
1 hodina
1 hodina 10 minut
- Množství: 3 porce
Postup
Na dno pekáčku rozprostřete na nudličky nakrájenou cibuli. Na ni položte naklepané plátky krkovice, které jste osolili a opepřili.
Dýni zbavte semínek, hokaido pouze omyjte, máslovou dýni oloupejte. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky a ty nasypte na maso.
Z kysaného zelí jemně vymačkejte přebytečný nálev a zelí trošku nakrájejte. Posypte jím dýni, přihoďte bobkový list a vše zalijte smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, vývarem, paprikou, solí a pepřem. Kdo chce, může přidat i trošku pálivé papriky.
Pekáček zakryjte a vše nechte péct 40 minut na 200 °C. Pak kryt odstraňte a vše dopečte 20 minut, dokud nezačne povrch zlátnout.
Podávejte samotné, přílohu tvoří dýně použitá v receptu.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
66 Recenzí / komentářů
Lucie
18 ledna, 2018
To já děkuju! Boží recenze <3 Mám velkou radost, že chutná!
Iva Pilíková
19 ledna, 2018
Velevážená Lucie Grusová, segedínská krkovička dle Vašeho receptu, to je.. božská mana! Jediná chybná složka je, že způsobuje “rozežranost” omlouvám se, že nebudu nadále vypisovat superlativy, ale musím si ještě trochu vzít.. jen trochu, slibuju ❤️
Lucie
19 ledna, 2018
Evi, boží recenze! Moc děkuju <3
Pavla
19 ledna, 2018
Segedyn mám rada, ale vždy ho vařila jenom Mamka nebo babička. Tenhle byl můj první a definitivně ne poslední!! Tak jednoduchý recept a tak bozska chut!!! Dělala jsem bez dýně protože nám nepasuje do LC jídelníčku a zvyšuje glykemie. Myslím, ze na chuti to neubralo. Absolutně vynikající!!! Další recept z paleosnadno do me sbírky!! ( cuketove makovnicky a dynovy “bramb” salát , a kokosovou panna cottou) tet už ale fakt musím zkusit ten cibulovy koláč…
Lucie
20 ledna, 2018
Pavlo, mám velkou radost, že se recept setkal s takovým nadšením a že vám doma chutnalo. Umístění v osobní sbírce receptů je mega pochvala, moc díky <3
Zlatuse Bajgarova
20 ledna, 2018
Miluji segedín……tohle je mnohem jednodušší a ta dýně 🙂 …..úžasné, děkuji za inspiraci.
Lucie
21 ledna, 2018
Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂
Petra
3 února, 2018
Dobrý den Lucie, také se přidávám s velikanánskou chválou a to nejen na tento recept 🙂 krkovička alá segedín je prostě luxusní, nedávala jsem plátky, ale rovnou jsem krájela na kostičky přidala trošku více smetany a olizovaly se v práci i neLCHF kolegyńky 🙂 děkuji moc za insipraci, elán a lásku, které do vašich receptů vkládáte :-*
Lucie
4 února, 2018
Dobrý den, Petro, mám velkou radost, že chutnalo a že děláte tak skvělou propagaci Low carb i mimo neLCHF jedlíky. Díky moc za ocenění mojí práce <3 Takovéhle zprávy mě ohromně motivují pokračovat. Díky!
Saňula
4 února, 2018
Ahojky Luci, prosím prosím, chtěla bych recept vyzkoušet, ale nejím zakysku, jogurt, tvaroh atd..
Můžu ti nahradit třeba obyč smetanou nebo kokosovým mlékem?
Nebo napadá tě, čím by to šlo?
Předem díky
Lucie
4 února, 2018
Ahoj, koko mléko určitě ne, na tohle jídlo má moc specifickou chuť. Tak tu zakysku prostě vynech, jen malinko přidej té smetany ke šlehání. Zakysané zelí to okyselí dostatečně.
Václavková Aneta
26 února, 2018
Dobrý den, dnes odzkoušeno a jsme nadšení. Určitě budu tento recept vařit často 🙂 přítel je milovník segedinu a Vaše varianta u něj prošla na výbornou. Díky za recept!
Lucie
27 února, 2018
Dobrý den, pokud se nějaký můj recept dostane na něčí stálý jídelníček, beru to jako tu největší možnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že chutná.
lucie
31 března, 2018
nic lepšího jsem snad nikdy nejedla mooc děkuji super
Lucie
2 dubna, 2018
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.
Eva
5 dubna, 2018
Lucko, další vynikající recept. Moc nám chutnalo. Kombinace zelí, dýně a masa…mňam.
Lucie
6 dubna, 2018
Evi, můj oblíbený. Taky tuhle kombinaci miluju. Nezklame nikdy 🙂
Markéta
7 dubna, 2018
Dnes jsem také udělala a můžu říct výborný.Fakt dobrota…:-)
Lucie
9 dubna, 2018
To moc ráda čtu. Díky za komentář 🙂
Jana Adamczyk Vicherová
28 dubna, 2018
Dobrý den,
tak jsem jej vyzkoušela, byl báječný. Manžel a dcera sice brbrali něco o dýni, že už nikdy. Ale pro mě výýýýborné.
Lucie
29 dubna, 2018
Dobrý den, ona dýně ne každému chutná, celkem to chápu 🙂 Pro někoho jsou to příliš jiné chutě. Mám radost, že ale chutnalo vám. Moc díky za komentář.
Romca
9 května, 2018
Úžasný rececept a výborné jídlo….
Pochutnali si všichni….
Lucie
10 května, 2018
Když dostanu zprávu, že si někdo opravdu pochutnal, je to pro mě ta nejlepší odměna. Moc děkuju 🙂
Marianna
21 června, 2018
Dnes jsem vyzkoušela a moooooc mi chutnalo dokonce i dceři děkuji
Lucie
22 června, 2018
Mně neděkujte. Vy jste vařila, vám patří poděkování 🙂 Mám radost, že chutnalo <3
Eva
6 září, 2018
Tak tohle bylo jedno z nejlepších jídel co jsem za poslední dobu jedla. Moc děkuji za recept a jdu hledat další 🙂
Lucie
6 září, 2018
To mám radost, že chutnalo 🙂 Šťastnou ruku při výběru dalšího receptu 🙂
Jana
2 října, 2018
Mila a skvela Lucie, podle vasich receptu uz sem tam varim…nikdy jsem ale nepsala, zadne komentare, ale!!!! vcera byla polivka s Brie a dneska tato bomba a nemuzu jinak, nez vam napsat a podekovat. Toto je to nejskvelejsi jidlo na svete a opet bych nejradeji snedla vsechno naraz. Letosni podzim a zima budou krasny, stavnaty a plny chuti a vuni. Ty vase recepty jsou top!!!!!!!! Tohle je nejlepsi segedin vsech dob. Amen!
Lucie
2 října, 2018
Jani, úplně se tu červenám 😀 Neexistuje pro mě lepší odměna, než když někomu chutná <3 Moc děkuju za komentář. Mějte krásný, voňavý a šťavnatý podzim i zimu 🙂
Jana
8 října, 2018
Dobrý den, Luci,
rychlé, jednoduché a hlavně vynikající! Moc nám chutnalo. Určitě ráda opět brzy uvařím.
Lucie
8 října, 2018
Dobrý den, Jani, mám radost, že chutná 🙂 Moc díky za komentář.
Andrea
9 října, 2018
Dobrý den Luci, čím můžu prosím nahradit dýní u LC ? Děkuji
Lucie
9 října, 2018
Dobrý den, Andreo, proč nahrazovat? Do LC se dýně hodí. 15 g sacharidů na porci není nijak moc 🙂
Martin
9 prosince, 2018
Dobrý den,
můžu použít místo obou smetan pouze bílý jogurt?
Lucie
10 prosince, 2018
Tak to bohužel neporadím, nezkoušela jsem. Dle mého to ale bude mít méně typickou chuť.
Monika
5 ledna, 2019
Naprosto úžasné jídlo, dělala jsem dnes a i manželovi moc chutnalo! Děkujeme za recept 🙂
Lucie
6 ledna, 2019
To já děkuji – za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Vždy moc ráda čtu, že někomu chutnalo. Díky 🙂
Iveta
18 ledna, 2019
Výtečná záležitost! Vařila jsem včera večer, dnes odpoledne jsem podle Vás dělala švestkový koláč a momentálně se chystám strčit do trouby gratinovat květák 😉 s přítelem děkujeme za skvělé recepty.
Lucie
19 ledna, 2019
To já děkuju <3 Za milý komentář a za to, že podle mě vaříte. Mám velkou radost, že chutná 🙂
Iveta
22 ledna, 2019
VÝTEČNÉ!!! Strašně jsme si pochutnali. Tento recept byl před pár dny první z vašeho blogu.. a od té doby jsem již dělala švestkový koláč, mexické masové kuličky, gratinovaný květák a cibulový koláč – ten byl teda také nejvíc luxusní 🙂 dnes to vidím buď na panenku v krémových žampionech nebo pečené kuřecí kousky na zelenině a cukeťáky. DÍKY MOC LUCIE
Lucie
22 ledna, 2019
Iveto, to já moc děkuju 🙂 Dělá mi velkou radost, když někomu chutná. Takže moc moc díky za komentář a za zkoušení receptů <3
Naďa
9 února, 2019
Dnes jsme měli k obědu a lahůdka :). Jen ta dýně mi nezměkla…
Lucie
9 února, 2019
To mám radost, že i tak chutnalo 🙂 Občas to zelenina udělá, když se nedostatečně propláchne zelí – kyselé prostředí brzdí její změknutí.
Pavla
12 února, 2019
jsem velký milovník babičina segedínu…Promiň babi ale tenhle je lepší 🙂 už ho nebudu vařit jinak
Lucie
13 února, 2019
Chudák babička 😀 Ale já mám velkou radost, že chutnalo <3
Petra
7 května, 2019
Dobrý večer, co to dát do pomalého hrnce ? Dnes jsem zakoupila. A ještě – musím Vám moc poděkovat. Žiju Vaším stylem cca měsíc Low C a jsem nadšená. Kila jdou dolú, nálada výborná stres zmizel – asi Vás nikdy nepřestanu chválit a propagovat. Moc moc díky
Lucie
8 května, 2019
Dobrý den, obecně se používání mléčných výrobků v pomalém hrnci nedoporučuje (mají se přidávat až cca půl hodiny před koncem vaření), ale asi bych se toho nebála a zkusila to.
To já vám moc děkuju za tak pozitivní zprávu. Je úžasné číst, že někomu moje stránky a recepty pomáhají na cestě za lepším zdravím a pocitem sám ze sebe. Mám z vás radost a držím palce i do dalších měsíců a shozených kil. Ať se daří <3
Nikola
1 července, 2019
Milá a báječná Lucie,
dlouho jsem s receptem váhala, protože prostě dýně a zelí nemohlo jít dle mého dohromady a navíc manžel segedin nesnáší. Ale teď, v těhotenství, jsem co se týče chutí více ,,povolná,, a tak jsem do toho šla. Manželovi jsem nic o segedinu neřekla, prostě maso s dýni a zelím a jen tiše sledovala jeho reakci. Snědl celou porci se slovy opravdu výborné.
Moc díky za Vaši stránku a recepty, mám za sebou tak 20 receptů, které vařím pravidelně a každý se setkal s úspěchem. Nyní i segedin.
Lucie
1 července, 2019
Nikolo, vy jste úžasná! Moc děkuju <3 Ani nevíte, jakou mi váš komentář udělal radost.
Neexistuje větší a lepší pochvala, než to, že někdo i přes počáteční nedůvěru vyzkouší recept a chutná mu. A jestli se více receptů probojuje do kategorie oblíbených, tak je to mega pocta!
Moc děkuju za vložení komentáře. Mám hned hezčí den 🙂
Ať se dobře daří a i dál chutná <3
Bora
4 března, 2020
vše už bylo řečeno. Exkluzívní pokrm, a to i když v něm jednou není dýně, po druhé šlehačka, po třetí vývar. Je vždycky tak dobrý, jak kdyby ho vařil někdo jiný než já, patlal 1. kategorie. Díky. B.
Lucka
5 března, 2020
Díky za vložení komentáře. Mám velkou radost, že chutná ❤️
Vlasta Szőkeová
18 září, 2020
Ještě jsem nedělala, ale chystám se.
Lucka
19 září, 2020
Tak to moc doufám, že se povede a bude chutnat ❤️
Janča
18 října, 2020
výborný a jednoduchý pokrm
Lucka
19 října, 2020
Díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Těší mě, že chutnalo ❤️
Segedín
28 prosince, 2020
Výborný! Dělala jsem v pomalém hrnci a je super!
Lucka
28 prosince, 2020
To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ A díky za potvrzení, že krkovička lze připravit i v PH 🙂
Miroslav
31 prosince, 2020
Výborné!!! Toto je má první recenze na jídlo. Jsem typ člověka, který napíše recenzi pouze pokud se jedná o TOP zážitek. A to se u tohoto receptu opravdu podařilo. Skvěle skloubené chuti a vše se na jazyku jenom rozpadá. Jediné mínus které to má, tak je to strašně žravé. Děkuji za krásný oběd a všem co váhají, vřele doporučuji. Dobrou chuť přeje Mirek
Lucka
31 prosince, 2020
Teda, tak tenhle komentář mě MOOOOC potěšil! ❤️ Nejen, že je od muže (kteří se u mě na stránkách moc neobjevují, nebo možná jen neprojevují), ale je i plný chvály a slov o tom, že chutnalo. Což mi dělá úplně tu největší radost. Takže moc děkuju za vyzkoušení receptu a čas věnovaný milému komentář. Mějte krásný nový rok a ať chutná ❤️ Lucka
Maruška
10 února, 2021
LUXUS!!! Jak říká pan režisér Troška – hotové “nebe v hubě”… Jen jsem plátky masa předem orestovala na chilli oleji, jinak jsem jela podle receptu. M*
Lucka
10 února, 2021
Mám velkou radost, že chutnalo, a moc děkuji za tip na úpravu masa. Zní to úžasně ❤️
Aneta
8 února, 2022
Když jsem viděla výsledek, tak jsem si řikala no potěš…. Ale chuť je naprosto vynikající, takže i přes ten v mém podání ne zrovna přívětivý vzhled ( mírně řečeno 😀 ) určitě zařazuju mezi oblíbené recepty.
Lucka
9 února, 2022
To není o vašem podání! 😀 Tahle jídla z jednoho hrnce či pekáče vypadají vždy tak trochu “divně” 😀 Ale jejich chuť je vždy natolik skvělá, že člověk nad estetikou přimhouří oko.
Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️
Lusesita
6 prosince, 2023
Tohle je stálice u mě v kuchyni. Jakmile jednou vyzkoušíte (a zjistíte, že lehčí a lepší už to být nemůže), tak nebude moct přestat!
Lucka
7 prosince, 2023
Lucko, moc děkuju za váš komentář ❤️ Mám velkou radost, že vám chutná a k receptu se ráda vracíte 🙂
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Marenka
18 ledna, 2018
Nejlepší segeďák ever! Chutná všem členům rodiny i ne LC a hlavně – chuťově skvěle vyvážený, minimální práce. Občas ještě trošku přikmínujeme, očesnekujeme maso a přidáme chili. Doporučuji všem a Lucce z celého srdce DĚKUJEME!