Recept na pečené karbanátky se špenátem a žampióny
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

spenatove-zamp-karb

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

spenatove-zamp-karb

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

  , , ,   , , , , ,   , , , , , ,

Leden 27, 2016

Hodnotit recept
Pečené karbanátky se špenátem a žampióny
0.0 0

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Karbanátky se dají i skvěle zamrazit a pak je kdykoliv v případě potřeby stačí vyndat, rozmrazit a ohřát. Variant ochucení je nespočet. Tahle využívá šťavnatosti, kterou masu dodá použité houby a čerstvý špenát. Proto se dá použít případně i drůbeží maso, které jinak bývá suché.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové, drůbeží nebo mix vepřového s hovězím)

100 g cibule

100 g žampiónů

50 g čerstvého špenátu

2 stroužky česneku

1/2 lžičky soli

špetka pepře

Postup

Cibuli a žampióny nakrájejte na malé kostičky, listy špenátu nasekejte nadrobno, česnek rozdrťte.

Vše smíchejte pečlivě s masem, solí a pepřem. Dobře propracujte v kompaktní hmotu.

Ze směsi vypracujte cca 10 karbanátků a ty vložte v pekáčku do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte cca 20-25 minut, dokud karbanátky nezezlátnou.

Maso, žampióny a špenát během pečení pustí šťávu. Tu je škoda vylévat. Proto ji na konci z pekáčku slijte a nechte ji redukovat (zhoustnout) vařením na pánvičce (stačí pár minut na vyšší teplotu). Štávu použijte na polití zeleninového pyré, které můžete ke karbanátkům podávat. Skvěle se ale také jako příloha hodí třeba pečená zelenina – na fotce pečené plátky batátů (stačí je jemně omaštěné na samostatném plechu péct v troubě spolu s karbanátky), doplněné domácí majonézou.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation