Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pikantní játrová směs

Pikantní játrová směs

  , ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Pikantní játrová směs
5.0 8

Játra mi nikdy příliš nechutnala. V paštice mi jejich typická chuť nevadí, ba přímo naopak. Ale játra jen tak samotná, třeba na cibulce, to není úplně moje parketa. Ovšem drůbeží játra připravená se zeleninou a špetkou skořice, to je jiná, to můžu ❤️ Schválně vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

400 g kuřecích nebo krůtích jater

280 g čerstvé papriky

200 g cibule

280 g cuketa

3 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

1/2 lžičky mleté skořice

1/2 lžičky sušeného rozmarýnu

1 lžička sladké papriky

100 g rajčatového protlaku

špetka chilli

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Játra očistěte a nakrájejte na nudličky.

Na slabé proužky si nakrájejte papriku a cibuli, česnek na tenké plátky, cuketu (bez loupání, pouze omytou) na tenčí půlkolečka.

Ve velké pánvi za vyšší teploty osmahněte v tuku cibuli. Osolte ji, ať rychleji pustí šťávu a opeče se.

Až cibule začne hnědnout, přidejte papriku a cuketu, po pár minutách i česnek.

Za častého promíchání zeleninu orestujte. Měla by příjemně změknout, ale stále zůstat trošku křupavá.

Osmahnutou zeleninu přesypte stranou.

Do pánve po zelenině přidejte nakrájená játra a za stálého míchání je zprudka opečte ze všech stran.

Teplotu plotýnky trošku stáhněte, přisypte koření a za stálého míchání ho nechte rozvonět.

Přidejte rajčatový protlak a chvilku orestujte.

Do pánve vraťte zeleninu, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Již jen krátce prohřejte.

Servírujte s květákovou rýží, celerovými hranolky nebo klidně i samotné.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota310 kcal / 1310 kJ
Sacharidy15 g
Tuky19 g
Bílkoviny20 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




21 Recenzí / komentářů

Martina Kasalova

16 února, 2016

Játra mám moc ráda, udělám si je klidně i jako minutku jen tak 🙂
Právě jsem se nacpala, recept je výborný! Nemám teda cuketu ani protlak, místo toho jsem nechala podusit několik cherry rajčat, a i tak je to opravdu skvělé 🙂 Skořice a chilli je skvělá volba.

Nikol

28 června, 2016

Vynikající

Lucie

28 června, 2016

Díky za vyzkoušení receptu a pochvalu 🙂

Hana Koplíková

1 června, 2017

Výborné opět nemám slov :))))

Lucie

1 června, 2017

To mám radost, že chutná 🙂

Jiřina

6 listopadu, 2017

Opět super recept. Chyběla mi cuketa, ale i bez ní jsou játra mňamka

Lucie

7 listopadu, 2017

Mám radost, že chutnalo. Já játra moc nemusím, ale v téhle směsi si je dám moc ráda.

Olga

7 listopadu, 2018

Recept jsem vyzkoušela a s květákovou kaší to nemělo chybu! Chutnalo to i manželovi . Díky za inspiraci.

Lucie

8 listopadu, 2018

Moc díky za komentář. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Alena

11 prosince, 2018

Lucie, dík za jednoduchý recept. Miluji játra, moc jsem si pochutnala, budu si je dělat mnohem častěji, moc Vám fandím a děkuji za báječné recepty.

Lucie

12 prosince, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Já játra moc nemusím, ale v téhle úpravě je mám ráda.
Díky moc za pochvalu receptů a za přízeň <3

Daniela

14 ledna, 2019

Poprve jsem varila pri W30 v zari a recept je super!!! Akorat jsem se ted zarazila, pri hledani vyzivovych hodnot, proc tento recept nepatri do LowCarb???

Lucie

16 ledna, 2019

To mám radost, že játrová směs chutnala. Recept rozhodně do Low carb patří, jdu to opravit. Díky za upozornění 🙂

Marie Horňáková

20 ledna, 2019

Za mě nejlepší recept na játra =)

Lucie

20 ledna, 2019

Tak to moc děkuju, to beru jako mega pochvalu <3

Evik

22 října, 2019

Luci, vy máte prostě talent. Játra jsou úplně famózní. Děkuji za recept!

Lucka

22 října, 2019

Evi, no jak já? 🙂 Vy jste vařila, sebe pochvalte, vám se játra povedla 🙂 Každopádně mám velkou radost, že chutnalo <3

Luci.e.n

7 srpna, 2020

Já jsem teda pravý játromilec, ale tento recept mi doslova vyrazil dech!! Že v puse zažiju takovou slast, to jsem vážně nečekala!! Naprostá bomba a za mě snad v říši receptů nejvýraznější objev posledních měsíců. Opravdu děkuju.
(A to jsem dělala upravenou verzi, kdy jsem neměla cuketu ani žluté a červené papriky, jen jednu světle zelenou. A cibuli jen červenou. Jo a bez chilli, protože pálivé já nerada.)
Díky!

Lucka

8 srpna, 2020

Taková krásná pochvala! Děkuju ❤️ Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Úpravy jsou občas nutné. Hlavní je, že jste si pochutnala 🙂 Moc děkuju za komentář ❤️

Zuzka

23 září, 2020

Připojuji se ke chvále receptu, už jsem ho v různých obměnách vařila několikrát, vlastně když nedělám játra jen na cibulce, tak vždy podle něj (nebo volně na jeho motivy) dneska například bez cukety, zato s řapíkatým celerem. Nejvíc mi ale chutná, že díky kombinaci paprik a rajského protlaku je to vlastně takové lečo a játra “dva v jednom”. Díky za recept, Lucko!

Lucka

24 září, 2020

Zuzko, moc ráda čtu, že recept inspiroval k různým obměnám a že se k němu opakovaně vracíte. Protože větší pochvala pro recept neexistuje ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0