Slavíme 5 let vaření #podlegrusovky ❤ Narozeninová sleva 15 % na kuchařky s kódem: NAROZENINY
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Plněné masové taštičky z dýně a květáku

Plněné masové taštičky z dýně a květáku

  , ,   , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Plněné masové taštičky z dýně a květáku
5.0 9

Občas dostanu "skvělý" nápad na nový recept, ale výsledek značně pokulhává za původní představou. Jindy se mi mihne hlavou něco, čemu ani sama moc nevěřím, že by mohlo fungovat, a ejhle! Vznikne z toho jedno z nejlepších jídel <3 Taštičky velmi dobře drží pohromadě, chutnají skvěle teplé i studené. Proto se hodí nejen jako hlavní jídlo, ale třeba i jako předem připravená snídaně či jídlo zabalené s sebou na cesty.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g dýně hokkaido nebo máslové

500 g květáku

sůl

15 g ghí, sádla nebo olivového oleje

50 g cibule

50 g čerstvé papriky

300 g mletého hovězího masa

5 g česneku

5 g mletého římského kmínu

5 g uzené papriky

pepř

50 g rajčatového protlaku

50 g krémového sýru

2 vejce

100 g + 50 g strouhaného čedaru

volitelně rajčata, šalotka, avokádo, majonéza nebo zakysaná smetana, jalapeňo, čerstvý koriandr

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 15 minut

    40 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Dýni zbavenou semínek (hokkaido jen omyjte, máslovou oloupejte) nastrouhejte najemno.

Květák rozdrťte na malá zrníčka (menší než u květákové rýže).

Zeleninu smíchejte se solí a nechte odpočinout.

Mezitím si v pánvi na tuku opečte dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na malinké kostičky nakrájenou papriku a nechte za častého míchání pár minut restovat.

Do pánve přisypte maso a pomocí vařečky ho rozdrobte nadrobno, aby se nespeklo do hrudek. Maso osolte a nechte pustit šťávu. Tu vypečte.

Přidejte rozdrcený česnek a nechte ho chvíli rozvonět. Směs zasypte kořením a za stálého míchání ho krátce osmahněte.

Přidejte rajčatový protlak a vše dobře promíchejte. Vypněte plotýnku a do masové směsi vmíchejte krémový sýr.

Odpočinutou zeleninu opravdu pečlivě (a tady myslím opravdu hooooodně) vymačkejte v čisté bavlněné utěrce či netkané textilii. Z původního kila by vám mělo zbýt cca 500 g sušší směsi. Tu promíchejte s 2 vejci a 100 g najemno nastrouhaného čedaru.

Z pečícího papíru si odstřihněte menší obdélník. Ze 70 g zeleninové směsi na něm pomocí rukou vytvořte oválnou tenčí placku. Na jednu její polovinu umístěte cca 40 g masové směsi a pomocí ohnutí papíru přes ní překlopte druhou polovinu placky. Vznikne vám taštička, kterou po okrajích spojte prsty. Opatrně ji přesuňte na plech vyložený pečícím papírem. Takto vytvořte 10 plněných taštiček.

Vložte je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 30 minut. Pak je posypte 50 g nastrouhaného čedaru a pečte ještě dalších 10 minut.

Upečené taštičky můžete podávat teplé i studené.

Chutnají skvěle i samotné, ale já je doplnila rajčatovým salátem (nadrobno nakrájená rajčata jsem osolila, vymačkala z nich přebytečnou šťávu, přidala pepř, trošku citrónové šťávy a nadrobno nakrájenou šalotku), avokádovou salsou (avokádo rozmačkané s troškou majonézy nebo zakysané smetany, solí, pepřem a troškou vody), nakrájenými jalapeňo papričkami a lístky čerstvého koriandru.

Ať chutná <3

Kdo nemá rád římský kmín, může masovou směs ochutit třeba oreganem či bazalkou a vynechat uzenou papriku. Čedar bych pak zkusila nahradit menším množstvím parmazánu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Kalorie530 kcal
Bílkoviny37 g
Tuky34 g
Sacharidy17 g

24 Recenzí / komentářů

Andrea

Říjen 13, 2018

To je trochu jako Cornish pasties, jen v té masové směsi je tuřín 🙂

Lucie

Říjen 13, 2018

Přiznám se, že cornish pasties jsem neznala, takže jsem hledala, o co jde, a máte pravdu, že je to podobné 🙂

Honza

Říjen 31, 2018

Šel by případně čedar nahradit jiným sýrem?

Lucie

Říjen 31, 2018

Nezkoušela jsem, ale fungovat by to mělo.

Karla

Listopad 4, 2018

Dnes jsem dělala k obědu a moc dobré, jen jsem neměla ml.maso, tak jsem to naplnila směsí z šunky, hříbků a druhé tuňákem. Mňamina, jste bohyně, tato kombinace by mě nenapadla a měla jsem trochu strach, jak to bude držet, ale v pohodě. Díky, že jste.

Lucie

Listopad 4, 2018

Varianty s šunkou a hříbky a druhá s tuňákem zní naprosto úžasně. Až se mi sbíhají sliny 🙂
Díky za vyzkoušení receptu, i když jste mu na začátku ne úplně věřila. Mám radost, že se taštičky povedly a že chutnaly <3

Veronika

Listopad 5, 2018

Můžu se zeptat, nemůžu mléčné výrobky, myslíte, že to půjde i bez sýrů?

Lucie

Listopad 5, 2018

To si bohužel nemyslím, sýr má v tomto receptu zásadní funkci – taštičky díky němu lépe drží pohromadě.

Kateřina

Prosinec 2, 2018

Recept vynikající, ale příprava mi rozhodně netrvala 15 minut, nýbrž minimálně hodinu, protože strouhat tu potvoru dýni je vážně zážitek na dlouhou dobu a myslím, že moje levačka si připadá jako po maratonu 🙂 Ale jinak moc dobré

Lucie

Prosinec 3, 2018

Chápu, že bez použití krouhacího robota musí být příprava náročná 🙁
Ale mám radost, že chutnalo <3

Petra

Leden 29, 2019

Vynikajici, a se salatem a avokadovou salsou to bylo moc chutne. Detem to strasne chutnalo. Diky za recept

Lucie

Leden 29, 2019

To mám velkou radost, že doma chutnalo. Pokud to prošlo u dětí, obstálo to před nejpřísnějšími food kritiky 😀 Moc díky za komentář 🙂

Dana čížková Horáková

Leden 29, 2019

Dobrý den prosím neví co je krémový sýr děkuji

Lucie

Leden 30, 2019

Dobrý den, jedná se o měkký smetanový sýr, něco jako Lučina. Například Philadelphia (najdete ji ve všech větších obchodech), nebo Goldessa z Lidlu.

Jana

Únor 4, 2019

Dobrý den Lucko,
do tohoto receptu jsem šla s tím, že jej zkusím, hodně mi pomohly recenze. Já totiž dýni nemusím, ale vyzkoušela jsem už od Vás několik receptů a všechny mi natolik chutnaly, že jsem tomuto nedala nic jiného než důvěru :-). A dojem? Nevím, co mám napsat dříve. Už když jsem si připravovala masovou směs, jsem si říkala, že bych ji snědla na posezení a určitě ji někdy v budoucnu použiju na nějakou “topinku”. “Těsto” z dýně a květáku vůbec není cítit po dýni a květáku, což by pro některé mohlo být dopředu odpudivé, je mile prolnuto chutí masové směsi a sýru, za mě opravdu palec nahoru. Toto jídlo považuji za top recept, který připravím, až budu hostit návštěvu či na nějakou návštěvu půjdu. A škoda, že je manžel na několikadenní služební cestě, hned by dostal jako člověk závislý na průmyslově zpracovaných potravinách povinně ochutnat a jsem si jistá, že toto by mu chutnalo :-). Děkuji moc za úžasný recept.

Lucie

Únor 5, 2019

Dobrý den, Jani,
musím přiznat, že komentáře, kdy někdo překoná počáteční obavy a nakonec mu chutná, mě neskutečně těší <3 Protože to je mega pochvala receptu! Moc díky za jeho vyzkoušení a za milý komentář 🙂

Kathi

Únor 8, 2019

Ahoj, musela jsem si recept trošku přizpůsobit (nebyl Čedar, takže Gouda, nebyl římský kmín, tak jiné koření). Nicméně je to fakt super. Manželovi to tak chutnalo, že se prý do přípravy příště zapojí, aby mě motivoval taštičky brzy udělat znovu. Tak děkujeme

Lucie

Únor 9, 2019

To já děkuji za vyzkoušení receptu a sdílení jeho obměny. Mám velkou radost, že chutnalo <3

Jitka Nováková

Duben 23, 2019

Dobrý den Lucie,
Váš recept jsme si trochu upravili. Tedy, chtěli jsme udělat řízky, ale nechtěli jsme je obalovat klasicky v trojobalu, ale vyzkoušeli jsme obalovat v máslové dýni. Musím říct, že něco tak dobrého jsem snad v životě nejedla. Je sice pravda, nebylo to tak křupavé, jako klasické řízky, ale právě ta chuť dýně, to nahradí. Jinak děkujeme (s manželem) za inspiraci Vašimi recepty. Neuměla jsem si představit vařit bez mouky. Ale jak je vidět, dle Vašich, receptů, to lze. Ještě jednou děkujeme.
Přeji Vám pěkný den

Lucie

Duben 25, 2019

Dobrý den, Jitko, to je super nápad s tím obalením řízků! ❤️ Moc děkuju za jeho sdílení. Mám velkou radost, že moje recepty jsou pro Vás inspirací a že podle nich chutná. Mějte se krásně a ještě jednou děkuji.

Anna Suchánková

Září 7, 2019

Dobrý den paní Lucko, chtěla bych se zeptat kolik stojí kuchařka s těmito recepty. Děkuji za odpověď.

Lucie

Září 7, 2019

Dobrý den, Anno, přímo tento recept v žádné kuchařce není. Ale spoustu jiných najdete v mých e-kuchařkách https://paleosnadno.cz/kucharka/ nebo tištěné kuchařce https://paleosnadno.cz/vonava-kucharka/
Cena je závislá na tom, kterou konkrétně zvolíte. Vše najdete na uvedených odkazech.
Děkuji za komentář a zájem o kuchařku 🙂

haf

Říjen 12, 2019

Recept je vynikající, jen se mi nechtělo dělat taštičky – tak jsem dala na vyšší plech půlku zeleninové směsi, pak maso a zakryla druhou půlkou zeleniny. Skvělá variace na lasagně. A e-kuchařky už mám doma, díky.

Lucka

Říjen 12, 2019

Zajímavý tip na obměnu. Moc děkuju za jeho sdílení 🙂
Děkuji za objednávku e-kuchařek. Doufám, že podle nich bude chutnat <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Marek Mladá Boleslav před 3 hodinami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Andrea před 3 hodinami
 
e-kniha Voňavá kuchařka (PDF verze)
zakoupil/a: Jitka před 3 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Daniela Přerov před 3 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Táňa Konice před 3 hodinami