Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem

Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem

  , ,   , , , ,   ,

Hodnotit recept
Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem
5.0 2

Určitě jste si už všimli, jak moc miluji pomalé pečení. Maso je díky této úpravě krásně měkoučké a zůstane šťavnaté, i když si „hoví“ v troubě několik hodin. U bůčku má tento způsob pečení ještě jednu velkou výhodu – sádlo se krásně vypeče a zůstane tak jen libovoučké masíčko, které se dá krájet lžící. A pokud ho doplníte jednoduchým dýňovým salátem, strávníci se budou oblizovat až za ušima 🙂

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 30 minut

    4 hodin

    4 hodin 30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1-1,5 kg libovějšího bůčku

2 máslové dýně (případně hokkaido)

4 jarní cibulky

3 lžíce kvalitní hořčice (bez éček a cukru)

sůl

pepř

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 30 minut

    4 hodin

    4 hodin 30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Bůček zbavte kůže, do vrchní části sádla udělejte nožem zářezy do tvaru mřížky (nezajíždějte nožem příliš hluboko až do masa).

Bůček osušte a pak ho ze všech stran osolte (vrchní nakrájenou část sádla osolte trošku víc).

Vložte ho sádlem nahoru do pekáčku a dejte péct zakrytý do trouby na 100°C na cca 3-4 hodiny (dobu upravte podle velikosti pečeného masa).

Na posledních cca 30-40 minut zvědněte teplotu na 200°C a pekáček odkryjte, aby se bůček vypekl dokřupava.

Maso není nutné během pečení podlévat, vypeče se z něj dostatek tuku.

Mezitím, co se maso peče, oloupejte dýně, vydlabejte měkkou část se semínky a očištěnou dužinu nakrájejte na kostky cca 1×1 cm.

Nakrájenou dýni vložte do vody a dejte vařit do změknutí (cca 10-15 minut).

Dýňové kostky slijte, nechte dobře okapat, promíchejte s drobně pokrájenou jarní cibulkou, hořčicí, solí a pepřem.

Podávejte s plátky bůčku a okurkovým salátem.

PS: Pokud vám zůstane hodně výpeku a alespoň kousek masa, udělejte si bůčkovou pomazánku. Je skvělá 🙂

00:00

6 Recenzí / komentářů

Eva

Únor 16, 2016

Dobrý den, prosím o tip na hořčici bez éček a cukru a kde se taková dá sehnat?

Děkuji 🙂

BTW úžasný by byl článek se souhrnem tipů na „neškodlivá“ dochucovadla. Držím palce tomu, co děláte, Vaše recepty jsou velmi inspirující.

Lucie

Únor 16, 2016

Dobrý den, Evo. Hořčici kupuji v DM drogerii. Uvedený článek s tipy na nákupy plánuji. Moc díky za přání 🙂

Marcela

Září 23, 2016

S ochazením už začínám mít chuť na pořádný maso, takže jsem včera dělala bůček dle toho receptu, bála jsem se absence koření a podlévání, ale dopadlo to na výbornou. Bůčky z toho blogu vyzkouším určitě postupně všechny 🙂 děkuji!

Lucie

Září 24, 2016

Já děkuju! Za vyzkoušení receptu i pochvalu.

Klara

Leden 20, 2019

Zdravim pani Lucie, sel by bucek upect v pomalem hrnci? Diky moc

Lucie

Leden 20, 2019

Zdravím, Kláro 🙂 Určitě ano, výsledek bude skvělý <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.