Recept na pomalu pečený bůček s dýňovým salátem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

15-03-22-02

Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem

15-03-22-02

Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem

  , ,   , , , ,   ,

Březen 26, 2015

Hodnotit recept
Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem
5.0 1

Určitě jste si už všimli, jak moc miluji pomalé pečení. Maso je díky této úpravě krásně měkoučké a zůstane šťavnaté, i když si „hoví“ v troubě několik hodin. U bůčku má tento způsob pečení ještě jednu velkou výhodu – sádlo se krásně vypeče a zůstane tak jen libovoučké masíčko, které se dá krájet lžící. A pokud ho doplníte jednoduchým dýňovým salátem, strávníci se budou oblizovat až za ušima 🙂

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 30 minut

    4 hodin

    4 hodin 30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1-1,5 kg libovějšího bůčku

2 máslové dýně (případně hokkaido)

4 jarní cibulky

3 lžíce kvalitní hořčice (bez éček a cukru)

sůl

pepř

Postup

Bůček zbavte kůže, do vrchní části sádla udělejte nožem zářezy do tvaru mřížky (nezajíždějte nožem příliš hluboko až do masa).

Bůček osušte a pak ho ze všech stran osolte (vrchní nakrájenou část sádla osolte trošku víc).

Vložte ho sádlem nahoru do pekáčku a dejte péct zakrytý do trouby na 100°C na cca 3-4 hodiny (dobu upravte podle velikosti pečeného masa).

Na posledních cca 30-40 minut zvědněte teplotu na 200°C a pekáček odkryjte, aby se bůček vypekl dokřupava.

Maso není nutné během pečení podlévat, vypeče se z něj dostatek tuku.

Mezitím, co se maso peče, oloupejte dýně, vydlabejte měkkou část se semínky a očištěnou dužinu nakrájejte na kostky cca 1×1 cm.

Nakrájenou dýni vložte do vody a dejte vařit do změknutí (cca 10-15 minut).

Dýňové kostky slijte, nechte dobře okapat, promíchejte s drobně pokrájenou jarní cibulkou, hořčicí, solí a pepřem.

Podávejte s plátky bůčku a okurkovým salátem.

PS: Pokud vám zůstane hodně výpeku a alespoň kousek masa, udělejte si bůčkovou pomazánku. Je skvělá 🙂

00:00

4 Recenzí / komentářů

Eva

Únor 16, 2016

Dobrý den, prosím o tip na hořčici bez éček a cukru a kde se taková dá sehnat?

Děkuji 🙂

BTW úžasný by byl článek se souhrnem tipů na „neškodlivá“ dochucovadla. Držím palce tomu, co děláte, Vaše recepty jsou velmi inspirující.

Lucie

Únor 16, 2016

Dobrý den, Evo. Hořčici kupuji v DM drogerii. Uvedený článek s tipy na nákupy plánuji. Moc díky za přání 🙂

Marcela

Září 23, 2016

S ochazením už začínám mít chuť na pořádný maso, takže jsem včera dělala bůček dle toho receptu, bála jsem se absence koření a podlévání, ale dopadlo to na výbornou. Bůčky z toho blogu vyzkouším určitě postupně všechny 🙂 děkuji!

LG

Lucie

Září 24, 2016

Já děkuju! Za vyzkoušení receptu i pochvalu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation