Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

  , , , , ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Bůčková pomazánka
5.0 1

Pokud vám z upečeného bůčku zůstal výpek a kousek masa, ideální způsob jak ho spotřebovat je udělat si bůčkovou pomazánku. Jen to „namazání“ budete muset vychytat – v paleo či low carb variantě můžete použít oblíbené pečivo, ve Whole30 si ale krásně vystačíte i jen s nakrájenou zeleninou.

  • Příprava: 1 hodina 10 minut
  • 1 hodina 10 minut

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

200 g upečeného bůčku nebo vepřové pečeně

cca 50 g výpeku z bůčku včetně tuku

80 g cibule

20 g kvalitní hořčice

40 g corničonek (cornichons) nebo kvašených okurek (volitelně)

sůl

pepř

  • Příprava: 1 hodina 10 minut
  • 1 hodina 10 minut

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Upečené maso nakrájejte nadrobno (lépe vám to půjde, pokud bude alespoň trošku ohřáté).

Smíchejte ho s výpekem, nadrobno nakrájenou cibulí a hořčicí. Rozmačkejte vidličkou.

Corničonky (malé okurky naložené ve slano-kyselém nálevu) nebo kvašáky (zbavené vodnatého středu) nakrájejte na malinké kostičky a přimíchejte do pomazánky.

Ochutnejte, opepřete a případně i dosolte (většinou ale není potřeba, výpek bývá dost slaný).

Před podáváním nechte pomazánku ideálně alespoň 1 hodinu rozležet v lednici.

Podávejte ji buď s oblíbeným pečivem (třeba jako na fotce lněnými tousty, neplatí pro Whole30) nebo doplněnou o špalíčky čerstvé zeleniny (například z mrkve, kedlubny, ředkve, papriky).

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




5 Recenzí / komentářů

Vlasta Suprunová

23 července, 2016

Výborná pomazánka. Namazali jsme na chléb z kokosové mouky a je to naprostá delikatesa 🙂 Děkuji!

Lucie

23 července, 2016

To mám radost, že chutná. Výborná a přitom je tak jednoduchá, že? 🙂

Lucie

23 července, 2016

Až teď mi to došlo – chleba z kuchařky?

Hana Breburdová

1 dubna, 2018

Tak mě napadlo, při pohledu na zbytek sekaný, jestli by to taky nešlo?

Lucie

2 dubna, 2018

Hani, myslím, že to fungovat nebude.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0