Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

  , ,   , , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Ředkvičková pomazánka
5.0 2

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí se do nich zakousnout ❤️ Ale až dostanete chuť i na něco jiného, zkuste si z nich připravit rychlou a přitom chuťově úžasnou pomazánku. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • 10 minut

    10 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

150 g ředkviček

150 g smetanového krémového sýru (Goldessa, Philadelphia, žervé aj.)

50 g modrého sýru (nivy, gorgonzoly, rokfóru aj.)

1 stroužek česneku

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • 10 minut

    10 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Z ředkviček odřízněte listy a kořínek. Omyjte je a osušte.

Očištěné ředkvičky nastrouhejte najemno a vymačkejte od přebytečné tekutiny (aby pomazánka nebyla příliš řídká).

Smíchejte je s krémovým sýrem, rozdrobeným modrým sýrem a rozdrceným česnekem.

Ochuťte solí a pepřem.

Pomazánku podávejte vychlazenou, s kousky čerstvé zeleniny (skvělý je třeba řapíkatý celer, pokud máte rádi) nebo plátky oblíbeného pečiva (třeba jogurtovým či semínkovým chlebem).

Zakrytá, uložená v lednici vydrží několik dní.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota290 kcal / 1200 kJ
Sacharidy4 g
Tuky25 g
Bílkoviny10 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

Vláďa

7 dubna, 2021

Nepřišel jsem na jediný důvod, proč vyhazovat lístky z ředkviček (kromě starých, zvadlých…). Jsou příjemně štiplavé a na tuhle pomazánku skvělé

Lucka

7 dubna, 2021

Máte pravdu, že když má člověk domácí ředkvičky, je škoda lístky vyhazovat. U těch kupovaných ta svěžest už většinou chybí a s chemickým ošetřením to asi taky nebude úplná sláva.
I když bych je přímo do této pomazánky nepoužila (proto je radím odříznout), hodí se skvěle třeba do salátů, na přípravu pesta, dokonce se z nich dá udělat i polévka 🙂

Eva

7 dubna, 2021

Mňam

Lucka

7 dubna, 2021

❤️

Zuzana

8 dubna, 2021

Vždycky se Pm co je jedna porce ?

Lucka

8 dubna, 2021

V tomto případě je 1 porce polovina pomazánky připravené přesně podle receptu (je to uvedené u výživových hodnot).
Připravíte pomazánku z množství surovin uvedených v rozpise, rozdělíte ji na poloviny a každá bude mít dané výživové hodnoty.
Uvádění výživových hodnot na 100 g se bráním – protože ne každému výsledná gramáž vyjde stejně (je to různé u různých receptů, ale tady třeba stačí víc či méně vymačkat ředkvičky a už to na gramy nebude vycházet).

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0