Recept na rychlé masové kuličky se zeleninou » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

masove-kulicky-zelenina

Rychlé masové kuličky se zeleninou

masove-kulicky-zelenina

Rychlé masové kuličky se zeleninou

  , ,   , , , , ,   , ,

Květen 4, 2015

Hodnotit recept
Rychlé masové kuličky se zeleninou
5.0 1

Ne vždy je čas nebo chuť trávit u plotny delší dobu. V takových chvílích se hodí mít v záloze recepty, které vám zaberou minimum času a přesto si na výsledném jídle pochutnáte. Do této kategorie lze zařadit i následující recept – jeho přípravou i samotnou konzumací nestrávíte víc jak 30 minut. A to i když si jídlo budete pomaličku vychutnávat 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g mletého masa (vepřového nebo mix s hovězím)

1 cuketa

1 červená paprika

10 žampiónů

2 jarní cibulky

sůl

pepř

ghee nebo sádlo (podle potřeby)

Postup

Mleté maso osolte, opepřete a dobře propracujte, aby se koření dostalo do každého kousku.

Ze směsi vytvořte malé kuličky (na 1 kuličku cca 10 g masa, množství odpovídá přibližně 1 vrchovaté lžičce). Dobře je koulením mezi dlaněmi vypracujte, aby vám při pečení nepraskaly.

Na plotnu dejte na vysokou teplotu nahřát co největší nepřilnavou pánev. Jakmile bude rozpálená, stáhněte teplotu cca o čtvrtinu, na pánev dejte rozehřát tuk (u tučnějšího masa stačí malé množství, tuk se z masa i vypeče) a vysypte do něj všechny masové kuličky.

Nechte je opéct ze všech stran. Nepromíchávejte je (zbytečně by popraskaly), pouze občas pánví zatřeste, aby se kuličky otočily.

Jakmile jsou kuličky opečené ze všech stran, přihoďte do pánve papriku nakrájenou na proužky a za občasného protřesení pánve ji pečte cca 2 minuty.

Pak přidejte cuketu nakrájenou na půl kolečka (klidně včetně slupky, jen dobře omytou) a opět pečte cca 2 minuty.

Na závěr do pánve nasypte žampióny nakrájené na silnější plátky a kolečka jarní cibulky. Opět pečte cca 2 minuty.

Nakonec směs osolte, opepřete (můžete trošku pokapat olivovým olejem) a podávejte – klidně samotnou nebo doplněnou o zeleninový salát či trošku domácí majonézy.

Syrové masové kuličky si můžete připravit předem a dát zamrazit. Pak je stačí jen chvíli před vařením nechat povolit. Počítejte pouze s tím, že pustí více šťávy a zelenina se bude spíše dusit než opkékat (pokud ji nepřipravíte na jiné pánvi 😉 ).

Pokud vám hotové kuličky se zeleninou zbydou, můžete je druhý den zamíchat do našlehaných vajec a udělat si frittatu, nebo směsí naplnit jednoduchou vaječnou omeletu.

00:00

7 Recenzí / komentářů

cuprumov

Únor 15, 2016

Vypadá perfektně. Jen by mě zajímalo, zdali se udělají dostatečně i vevnitř?
Vzhledem k mým krátkým zkušenostem s vařením a co se týká masa skoro minimálním, tak mám strach.

Ale vyzkouším!

Lucie

Únor 15, 2016

Udělají. Pokud dodržíte druh masa a velikost kuliček, určitě se propečou při udávaných časech tak akorát 🙂

cuprumov

Únor 15, 2016

Díky!

Jan Pevny

Únor 15, 2016

Díky moc za tip. Dělal jsem z dvohnasobku surovin, a příprava mi trvala 2 hodiny, ale bylo to vynikající 🙂

Lucie

Únor 15, 2016

2 hodiny? jste si s tím pějně pohrál 🙂 Důležité je, že chutnalo.

ZS_L_1024_ořez

Zuzka

Květen 19, 2016

Opravdu rychlá večeře! Kuličky jsou výborné a šťavnaté, jako dip jsme použili česnekovou majonézu, jidlo mělo velký úspěch 🙂

LG

Lucie

Květen 19, 2016

Zuzko, díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že se povedl a chutnalo. Česneková majonéza je skvělá volba 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation