
Špenátová roláda s lososem

Špenátová roláda s lososem
Hlavní jídla, Snacky, Snídaně Bez lepku, Low Carb, Primal mléčné výrobky, ryby, vejce, zelenina
Říjen 16, 2014
Hodnotit receptPokud jíte primal, bude se vám tento recept hodit, až budete chtít připravit nějakou „mňamku“ pro návštěvu anebo klidně i sami pro sebe.
- Příprava: 45 minut
- Vaření: 45 minut
-
45 minut
45 minut
1 hodina 30 minut
- Množství: 15-20 kousků
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Co uvaříte příště?
Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit.
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.
- Příprava: 45 minut
- Vaření: 45 minut
-
45 minut
45 minut
1 hodina 30 minut
- Množství: 15-20 kousků
Postup
V hrnci si na mírném plameni bez podlévání rozmrazte špenát, nebo čerstvý nechte "zavadnout" na nepatrném množství vody.
Slitou smetanu ze sýru nalijte ke špenátu, přidejte 1 utřený stroužek česneku, osolte, opepřete a krátce povařte.
Pokud používáte listový špenát, pomocí mixéru ho na závěr trošku nasekejte.
Ze 4 bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
Do vychladlého špenátu zamíchejte 4 žloutky a pak postupně po částech opatrně zapracujte i sníh.
Vzniklou směs nalejte na hlubší plech vyložený pečícím papírem.
Vložte do trouby předem vyhřáté na 180˚C a pečte bez otvírání cca 15 minut (těsto by spadlo).
Zcezený cottage sýr smíchejte s 1 vejcem a lučinou.
Vzniklou směsí potřete částečně vychlazené špenátové těsto (1/3 nechte nepotřenou, při zamotávání se sýr trošku rozlije).
Na potřený konec rozprostřete kousky rozdrobeného upečeného lososa, nebo plátky uzeného.
Opatrně začněte roládu z tohoto konce zamotávat.
Stočenou roládu vložte do trouby a pečte na 180˚C dalších 20 minut.
Po vychlazení roládu nakrájejte na plátky a podávejte.
Při přípravě této rolády můžete experimentovat – cottage nahraďte nastrouhanou mozzarellou, místo lososa použijte parmskou šunku, anebo maso úplně vynechte a do středu rolády umístěte kousky uvařené brokolice nebo dušené žampiony.
3 Recenzí / komentářů

Lucie
Únor 16, 2016
Proč odvahu? 😉 Já jím právě naopak mnohem pestřeji, než předtím. Málokdy se stane, že mám jedno jídlo víckrát. Jenom ty obzvláště dobré 🙂

blongie007
Únor 16, 2016
Právě, nápady, odvahu kombinovat atak. To já nemám, su taková furt zaprdla, ale ráda se dívám….

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
blongie007
Únor 16, 2016
Tvoje nápady a odvahu bych chtěla mít, jim v podstatě porad to stejný 😉