Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

  , ,   , , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Vepřová panenka s růžičkovou kapustou
5.0 1

Některé druhy zeleniny jsou v Čechách neprávem opomíjené. Anebo bývají připravované tak, že se nenechá vyniknout jejich přirozená chuť. Typickým příkladem je růžičková kapusta. Většinou se s ní setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Zkuste si ji ale připravit samotnou, hezky čerstvou, třeba jako přílohu k masu, a možná objevíte novou oblíbenou surovinu. A co k říci k panence? Asi nic, ta reklamu nepotřebuje 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g vepřové panenky (2-3 kusy bez "palce", tzn. užšího konce)

150 g plátkové slaniny (u Whole30 podle vašeho uvážení a možností sehnat slaninu vyhovující pravidlům)

1 lžíce hořčice

1 lžička olivového oleje

500 g čerstvé růžičkové kapusty

1 lžíce sádla

sůl

pepř

2 lžíce domácí majonézy

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

V osolené vodě vařte cca 15 minut růžičky kapusty pokrájené na půlky.

Pak je slijte a nechte dobře okapat.

Špalíčky panenky si nakrájejte na kousky, které budou cca 4 cm tlusté.

Na 4 cm široké proužky si nakrájejte i slaninu.

Rozmíchejte hořčici s olivovým olejem. Touto směsí namažte plátek slaniny a do ní po obvodu zabalte kousek vepřové panenky.

Připravenou „rolku“ napíchněte na špejli tak, abyste propíchli konce slaniny a tím jim zabránili se rozbalovat.

Na jednu špejli takto napíchněte 3 kousky masa. Netlačte je příliš k sobě, nechte mezi nimi pár milimetrů místa.

Na rozpálené pánvičce rozpusťte sádlo a na něm pak ze všech stran naprudko osmahněte masové špízy (každá strana cca 1-2 minuty).

Takto připravené maso pak vložte do rozpálené trouby (na cca 150°C) a pečte ještě 5-7 minut.

Mezitím si na pánvi, kde jste osmahli maso, opečte zbytek na kostičky nakrájené slaniny.

Pak přihoďte předvařené kapustičky a opečte je do zlatova.

Maso vyndejte z trouby, osolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout.

Podávejte s opečenou kapustou a troškou domácí majonézy.

00:00

6 Recenzí / komentářů

Danwe

Únor 16, 2016

Tento recept jsem už zkoušela,ale teprve až dnes včetně kapusty. Její premiéra v naší kuchyni dopadla dobře a tímto se kapustě veřejně omlouvám za to,že jsem se jí celé dlouhé roky obloukem vyhýbala 😀 😀
Zároveň díky za úvodní slova k receptům, která mě dost často přinutí k akci 😉

Lucie

Únor 16, 2016

To ráda „slyším“, že ta moje písmenka někoho rozhoupou k akci 😀 Ještě je tolik potravin, které jsou nespravedlivě přehlížené 😉

Iva Lozanová Malířová

Prosinec 6, 2017

My moc děkujeme za inspiraci! Měli jsme doma kapustu a já hledala právě něco jiného než do polívky. Udělali jsme ji jen tak bez masa, na sádle, s trochou koření a česneku. A teď se synkem (5 let) smlouvám, kolik kousků mi nechá. 🙂

Lucie

Prosinec 7, 2017

Kombinace kapustiček a česneku je skvělá. Někdy vážně stačí hrozně málo a pochoutka je na stole. Mám velkou radost, že vás můj recept inspiroval a že chutnalo 🙂

Bohumila Mészáros

Září 27, 2018

Zdravím, Paní Lucie, nebo jen Lucie, musím říci, že Vaše stránky jsou pro mne ta největší pecka, a díky Vám teď jedu 4 den Whole 30, inspirace kde jinde než tady. Takže tento týden dojde i na kapustičky….odvádíte skvělou práci, klobouk dolů… a díky

Lucie

Září 28, 2018

Zdravím, Bohumilo, moc děkuji za pochvalu stránek. Mám radost, že se Vám líbí a že Vám pomáhají s Whole30 🙂 S programem držím palce!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.