Recept na vepřovou panenku s růžičkovou kapustou » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0632b1

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

dscn0632b1

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

  , ,   , , , , ,   , , ,

Listopad 11, 2014

Hodnotit recept
Vepřová panenka s růžičkovou kapustou
0.0 0

Některé druhy zeleniny jsou v Čechách neprávem opomíjené. Anebo bývají připravované tak, že se nenechá vyniknout jejich přirozená chuť. Typickým příkladem je růžičková kapusta. Většinou se s ní setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Zkuste si ji ale připravit samotnou, hezky čerstvou, třeba jako přílohu k masu, a možná objevíte novou oblíbenou surovinu. A co k říci k panence? Asi nic, ta reklamu nepotřebuje 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g vepřové panenky (2-3 kusy bez "palce", tzn. užšího konce)

150 g plátkové slaniny (u Whole30 podle vašeho uvážení a možností sehnat slaninu vyhovující pravidlům)

1 lžíce hořčice

1 lžička olivového oleje

500 g čerstvé růžičkové kapusty

1 lžíce sádla

sůl

pepř

2 lžíce domácí majonézy

Postup

V osolené vodě vařte cca 15 minut růžičky kapusty pokrájené na půlky.

Pak je slijte a nechte dobře okapat.

Špalíčky panenky si nakrájejte na kousky, které budou cca 4 cm tlusté.

Na 4 cm široké proužky si nakrájejte i slaninu.

Rozmíchejte hořčici s olivovým olejem. Touto směsí namažte plátek slaniny a do ní po obvodu zabalte kousek vepřové panenky.

Připravenou „rolku“ napíchněte na špejli tak, abyste propíchli konce slaniny a tím jim zabránili se rozbalovat.

Na jednu špejli takto napíchněte 3 kousky masa. Netlačte je příliš k sobě, nechte mezi nimi pár milimetrů místa.

Na rozpálené pánvičce rozpusťte sádlo a na něm pak ze všech stran naprudko osmahněte masové špízy (každá strana cca 1-2 minuty).

Takto připravené maso pak vložte do rozpálené trouby (na cca 150°C) a pečte ještě 5-7 minut.

Mezitím si na pánvi, kde jste osmahli maso, opečte zbytek na kostičky nakrájené slaniny.

Pak přihoďte předvařené kapustičky a opečte je do zlatova.

Maso vyndejte z trouby, osolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout.

Podávejte s opečenou kapustou a troškou domácí majonézy.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Danwe

Únor 16, 2016

Tento recept jsem už zkoušela,ale teprve až dnes včetně kapusty. Její premiéra v naší kuchyni dopadla dobře a tímto se kapustě veřejně omlouvám za to,že jsem se jí celé dlouhé roky obloukem vyhýbala 😀 😀
Zároveň díky za úvodní slova k receptům, která mě dost často přinutí k akci 😉

Lucie

Únor 16, 2016

To ráda „slyším“, že ta moje písmenka někoho rozhoupou k akci 😀 Ještě je tolik potravin, které jsou nespravedlivě přehlížené 😉

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation