Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová pečeně na zelí

Vepřová pečeně na zelí

    , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová pečeně na zelí
5.0 2

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 8 hodin 30 minut
  • 10 minut

    8 hodin 30 minut

    8 hodin 40 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg vepřového masa (plecko, ocásek, krkovička, bůček)

1/2 hlávky zelí

1 červená řepa

1 větší cibule

1 jablko

1 lžička kmínu

3 lžíce jablečného octa

3 bobkové listy

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 8 hodin 30 minut
  • 10 minut

    8 hodin 30 minut

    8 hodin 40 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

Maso osolte a opepřete.

Vložte ho do pekáčku na předem připravenou zelnou směs (nakrouhané hlávkové zelí, nakrájená cibule, nahrubo nastrouhaná řepa a jablko), kterou jste dochutili pepřem, solí, kmínem a jablečným octem.

Přidejte bobkový list, pekáček přikryjte a na 6-8 hodin (ideálně přes noc) vložte do trouby vyhřáté na 100 °C (případně použijte pomalý hrnec).

Nakonec dopečte odkryté přibližně 30 minut na 180 °C.

Maso bude krásně měkké, půjde krájet i lžící. Zeleninová směs do sebe natáhne šťávu z masa a bude mít skvělou výraznou chuť.

Ať chutná <3

PS: Mimochodem, takhle se dá upéct i kachna nebo husa, kdyby se vám nechtělo do vepřového.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




5 Recenzí / komentářů

Marie

Květen 9, 2016

To vypadá dobře, v sobotu vyzkouším 🙂

Zuzana

Duben 8, 2017

Naprosto dokonalé 🙂

Lucie

Duben 8, 2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Mac

Září 21, 2019

Dobrý den, ničím nepodlévat?

Lucka

Září 22, 2019

Dobrý den, ne, není potřeba. Při takto nízké teplotě se maso nespálí, naopak všechny suroviny pustí dostatek potřebné vláhy samy.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Top
0