Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová pečeně na zelí

Vepřová pečeně na zelí

    , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Vepřová pečeně na zelí
5.0 1

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😉

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 9 hodin
  • 30 minut

    9 hodin

    9 hodin 30 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg vepřového masa (plecko, ocásek, krkovička, bůček)

1/2 hlávky zelí

1 červená řepa

1 větší cibule

1 jablko

sůl

pepř

kmín

3 bobkové listy

3 lžíce jablečného octa

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 9 hodin
  • 30 minut

    9 hodin

    9 hodin 30 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Maso omyjte, osolte a opepřete. Vložte ho do pekáče na předem připravenou zelnou směs (nakrouhané hlávkové zelí, nakrájená cibule, nahrubo nastrouhaná řepa a jablko), kterou jste dochutili pepřem, solí, kmínem a 3 lžícemi jablečného octa. Přidejte bobkový list, pekáček přikrejte a pečte v troubě 6-8 hodin (ideálně přes noc) na 100°C. Nakonec dopečte odkryté přibližně 30 minut na 180°C. Maso bude krásně měkké, půjde krájet i lžící. Dobrou chuť 😉

PS: Mimochodem, takhle se dá upéct i kachna nebo husa, kdyby se vám nechtělo do vepřového.

00:00

3 Recenzí / komentářů

Marie

Květen 9, 2016

To vypadá dobře, v sobotu vyzkouším 🙂

Zuzana

Duben 8, 2017

Naprosto dokonalé 🙂

Lucie

Duben 8, 2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.