Recept na vepřovou pečeni na zelí » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-09-16-10-42-35

Vepřová pečeně na zelí

2014-09-16-10-42-35

Vepřová pečeně na zelí

Září 16, 2014

Hodnotit recept
Vepřová pečeně na zelí
0.0 0

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😉

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg vepřového masa (plecko, ocásek, krkovička, bůček)

1/2 hlávky zelí

1 červená řepa

1 větší cibule

1 jablko

sůl

pepř

kmín

3 bobkové listy

3 lžíce jablečného octa

Postup

Maso omyjte, osolte a opepřete. Vložte ho do pekáče na předem připravenou zelnou směs (nakrouhané hlávkové zelí, nakrájená cibule, nahrubo nastrouhaná řepa a jablko), kterou jste dochutili pepřem, solí, kmínem a 3 lžícemi jablečného octa. Přidejte bobkový list, pekáček přikrejte a pečte v troubě 6-8 hodin (ideálně přes noc) na 100°C. Nakonec dopečte odkryté přibližně 30 minutna 180°C. Maso bude krásně měkké, půjde krájet i lžící. Dobrou chuť 😉

PS: Mimochodem, takhle se dá upéct i kachna nebo husa, kdyby se vám nechtělo do vepřového.

00:00

1 Recenze / komentář

Marie

Květen 9, 2016

To vypadá dobře, v sobotu vyzkouším 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation