Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová pečeně na zelí

Vepřová pečeně na zelí

  ,   , , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová pečeně na zelí
5.0 2

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😀

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 6 hodin 30 minut
  • 30 minut

    6 hodin 30 minut

    7 hodin

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg vepřového masa (plecko, ocásek, krkovička, bůček)

0,8 kg hlávkového zelí

120 g cibule

200 g červené řepy

120 g jablka

3 lžíce jablečného octa

1 lžička kmínu

3 bobkové listy

sůl

pepř

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 6 hodin 30 minut
  • 30 minut

    6 hodin 30 minut

    7 hodin

  • Množství: 5 porcí

Postup

Maso vcelku osolte a opepřete.

Hlávkové zelí nakrouhejte na nudličky (košťál a nejtužší části žebrování vyhoďte), cibuli nakrájejte na proužky, řepu a jablko nastrouhejte nahrubo.

Směs nasypte do pekáče, přilijte ocet a vše promněte s kmínem, solí a pepřem.

Vmíchejte bobkové listy a navrch položte maso.

Pekáč přikryjte a na 6-8 hodin vložte do trouby vyhřáté na 100 °C.

Až bude maso krásně měkké, že půjde krájet lžící, a zelná směs ochucená šťávou z něj, pekáč odkryjte a vše dopečte ještě cca 30 minut na 180 °C.

Podávejte samotné nebo na talíři doplňte nějakými oblíbenými zeleninovými plackami, například dýňovými] nebo celerovými.

TIP

Výsledná kalorická hodnota (zejména co se týká tuku) je hodně závislá na zvoleném druhu masa, proto výživové hodnoty berte jen jako orientační a platné pro libovější plecko (to ale bývá zase sušší oproti jiným druhům masa).

Podobně můžete upéct i kachnu nebo husu, kdyby se vám nechtělo do vepřového.

Na přípravu lze použít pomalý hrnec (6-8 hodin na Low).

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Energetická hodnota370 kcal / 1540 kJ
Sacharidy13 g
Tuky15 g
Bílkoviny42 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




5 Recenzí / komentářů

Marie

9 května, 2016

To vypadá dobře, v sobotu vyzkouším 🙂

Zuzana

8 dubna, 2017

Naprosto dokonalé 🙂

Lucie

8 dubna, 2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Mac

21 září, 2019

Dobrý den, ničím nepodlévat?

Lucka

22 září, 2019

Dobrý den, ne, není potřeba. Při takto nízké teplotě se maso nespálí, naopak všechny suroviny pustí dostatek potřebné vláhy samy.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0