Recept na asijský bůček » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-09-26-15-06-20

Asijský bůček

2014-09-26-15-06-20

Asijský bůček

Září 28, 2014

Hodnotit recept
Asijský bůček
0.0 0

Suroviny v tomto receptu budou pro mnohé hodně exotické a může se zdát, že se k přípravě masa ani nehodí. Jakmile ale recept vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Výsledek je nad očekávání velmi „jedlý“ 😉

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg libového bůčku

2 pomeranče

1 celá skořice

2 cm čerstvého zázvoru

3 badyány

1 lžíce soli

5 lžic coconut aminos (paleo náhrada sojové omáčky)

Postup

Bůček bez kůže nakrájejte na tenké plátky (méně než 1 cm). Vymačkejte šťávu z pomerančů, nastrouhejte zázvor a smíchejte je s ostatními ingrediencemi. Do vzniklé marinády vložte nakrájený bůček a nechte přes noc uležet v lednici. Druhý den maso včetně marinády rozložte v jedné vrstvě na hlubší plech a pečte zakryté 2 hodiny na 120°C. Pak maso odkryjte a pečte další hodinu na 180°C. Občas maso zkontrolujte a otočte, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran. V případě potřeby trošku podlejte vodou. Zatím jsem to ale nikdy dělat nemusela, šťávy je vždy dostatek. Podávejte se studenou omáčkou či dipem (česneková majonéza, v primal verzi jogurtová omáčka s mátou a limetkou apod.).

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation