Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Asijský bůček

Asijský bůček

    , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Asijský bůček
5.0 1

Suroviny v tomto receptu budou pro mnohé hodně exotické a může se zdát, že se k přípravě masa ani nehodí. Jakmile ale recept vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Výsledek je nad očekávání velmi „jedlý“ 😉

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 20 minut

    3 hodin

    3 hodin 20 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg libového bůčku

2 pomeranče

1 celá skořice

2 cm čerstvého zázvoru

3 badyány

1 lžíce soli

5 lžic coconut aminos (paleo náhrada sojové omáčky)

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 20 minut

    3 hodin

    3 hodin 20 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Bůček bez kůže nakrájejte na tenké plátky (méně než 1 cm). Vymačkejte šťávu z pomerančů, nastrouhejte zázvor a smíchejte je s ostatními ingrediencemi. Do vzniklé marinády vložte nakrájený bůček a nechte přes noc uležet v lednici. Druhý den maso včetně marinády rozložte v jedné vrstvě na hlubší plech a pečte zakryté 2 hodiny na 120°C. Pak maso odkryjte a pečte další hodinu na 180°C. Občas maso zkontrolujte a otočte, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran. V případě potřeby trošku podlejte vodou. Zatím jsem to ale nikdy dělat nemusela, šťávy je vždy dostatek. Podávejte se studenou omáčkou či dipem (česneková majonéza, v primal verzi jogurtová omáčka s mátou a limetkou apod.).

00:00

2 Recenzí / komentářů

Ptolemai

Únor 19, 2019

Mňam 🙂

Lucie

Únor 19, 2019

Také si to pokaždé říkám! 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.