Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Asijský bůček

Asijský bůček

    , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Asijský bůček
5.0 1

Suroviny v tomto receptu budou pro mnohé hodně exotické a může se zdát, že se k přípravě masa ani nehodí. Jakmile ale recept vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Výsledek je nad očekávání velmi „jedlý“ 😉

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 20 minut

    3 hodin

    3 hodin 20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg libového bůčku

2 pomeranče

1 celá skořice

2 cm čerstvého zázvoru

3 badyány

1 lžíce soli

5 lžic coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 20 minut

    3 hodin

    3 hodin 20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Bůček bez kůže nakrájejte na tenké plátky (méně než 1 cm).

Vymačkejte šťávu z pomerančů, nastrouhejte zázvor a smíchejte je s ostatními ingrediencemi. Do vzniklé marinády vložte nakrájený bůček a nechte přes noc uležet v lednici.

Druhý den maso včetně marinády rozložte v jedné vrstvě na hlubší plech a pečte zakryté 2 hodiny na 120 °C.

Pak maso odkryjte a pečte další hodinu na 180 °C. Občas maso zkontrolujte a otočte, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran. V případě potřeby trošku podlijte vodou. Zatím jsem to ale nikdy dělat nemusela, šťávy je vždy dostatek.

Podávejte se studenou omáčkou či dipem (česneková majonéza, v primal verzi jogurtová omáčka s mátou a limetkou apod.).

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Ptolemai

Únor 19, 2019

Mňam 🙂

Lucie

Únor 19, 2019

Také si to pokaždé říkám! 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Top
0