Recept na coleslaw » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

coleslaw

Coleslaw

coleslaw

Coleslaw

  ,   , , , , ,   ,

Květen 24, 2015

Hodnotit recept
Coleslaw
0.0 0

V obchodech se během pozdního jara začíná objevovat rané zelí. Nezmeškejte jeho období a určitě si pár hlávek kupte. Nadchne vás svojí šťavnatostí a příjemnou jemnou chutí. A co z něj? Nejlepší je určitě čerstvé do salátů. Krásně v nich vynikne jeho křehkost. Pokud k tomu ještě přičteme jeho vysoký obsah vitamínu C a léčebné vlastnosti (třeba na žaludeční vředy a žlučníkové kameny), je to určitě důvod, abyste ho v obchodě neminuli bez povšimnutí 😉

  • Příprava: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 malá hlávka ranného zelí

2 mrkve

1 jablko

1 cibule

domácí majonéza ze 2 vajec

citrónová šťáva

sůl

pepř

Postup

Zelí zbavte vrchních listů a nejtvdrších částí košťálu.

Nastrouhejte ho na tenké nudličky pomocí robotu, nebo nakrouhejte nožem.

Zelí mírně osolte a pomocí čistých rukou důkladně promačkejte. Tím zelí ještě víc zkřehne a pustí šťávu.

Zkřehlé zelí promíchejte s drobounce pokrájeným jablkem a cibulí a s najemno nastrouhanou mrkví.

Vše smíchejte s majonézou ze 2 vajec (udělejte si ji co nejvíce hustou, šťáva ze zelí ji hodně naředí).

Salát dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Salát podávejte vychlazený k opečenému masu, nebo jako přílohu ke karbanátkům.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation