📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Domácí Baileys

Domácí Baileys

  , , ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Domácí Baileys
0.0 0

Dáte si občas rádi skleničku hebkého čokoládového likéru? Připravte si snadno doma svůj vlastní 🙂 Vylaďte jeho chuť voňavou vanilkou a nechte vychladit. Pak nalijte na led, hoďte nohy nahoru a v klidu vychutnejte každý lahodný doušek.

  • Příprava: 5 hodin
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 5 hodin

    10 minut

    5 hodin 10 minut

  • Množství: 20 skleniček (1 sklenička cca 50 ml)
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

800 g smetany ke šlehání/vaření nebo kokosového mléka

40 g hořké vysokoprocentní čokolády

1 vanilkový lusk nebo pár kapek vanilkového extraktu

100 ml uvařené silné kávy

cca 60 g sladidla * (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

2 g želatiny bez příchuti

8 žloutků

200 ml rumu nebo koňaku

  • Příprava: 5 hodin
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 5 hodin

    10 minut

    5 hodin 10 minut

  • Množství: 20 skleniček (1 sklenička cca 50 ml)

Postup

Smetanu či kokosové mléko zahřejte.

Přimíchejte do něj čokoládu, zrníčka z vanilkového lusku (případně pár kapek extraktu), scezenou uvařenou kávu a sladidlo podle chuti.

Čokoládu nechte rozpustit.

Přidejte podle návodu připravenou želatinu a přes jemné sítko propasírované žloutky (tak je zbavíte poutek s bílky).

Směs za stálého míchání zahřejte na přibližně 85 °C, kdy vám začne jemně houstnout. Smetana se ale nesmí vařit, jinak se žloutky srazí.

Podle chuti přidejte rum nebo koňak (případně vynechejte, pokud se striktně vyhýbáte alkoholu).

Pokud chcete extra hladkou konzistenci likéru, hotovou směs ještě přeceďte přes jemné sítko.

Dejte vychladit na několik hodin a před podáváním protřepejte.

Podávejte na ledu.

* Výživové hodnoty platí při použití smetany ke šlehání a erythritolu (s nulovou kalorickou hodnotou) nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 sklenička (cca 50 ml)
Energetická hodnota190 kcal / 790 kJ
Sacharidy4 g *
Tuky16 g
Bílkoviny3 g

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

6 Recenzí / komentářů

Zdena

17 prosince, 2020

Miluji tento likér

Lucka

17 prosince, 2020

Mám velkou radost, že chutná ❤️

Hana

7 ledna, 2021

Je prosim možné jej udělat bez želatiny? Děkuji

Lucka

7 ledna, 2021

Ano, jen bude výsledek o něco málo řidší. Na chuti to ale nijak neubere 🙂

Petra

26 listopadu, 2021

Prosím jak dlouho tento likér vydrží v ledničce? Děkuji za odpověď

Lucka

27 listopadu, 2021

Bez přidání alkoholu kratší dobu, cca 1-2 týdny. Záleží na čerstvosti použitých dílčích surovin.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.