Domácí Baileys
Domácí Baileys
Dezerty, Nápoje, Ostatní, Vánoce Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal alkohol, čokoláda, kokosové mléko, smetana, vejce, želatina
2020-12-01
Ohodnotit receptDáte si občas rádi skleničku hebkého čokoládového likéru? Připravte si snadno doma svůj vlastní 🙂 Vylaďte jeho chuť voňavou vanilkou a nechte vychladit. Pak nalijte na led, hoďte nohy nahoru a v klidu vychutnejte každý lahodný doušek.
- Příprava: 5 hodin
- Vaření / pečení: 10 minut
-
5 hodin
10 minut
5 hodin 10 minut
- Množství: 20 skleniček (1 sklenička cca 50 ml)
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
800 g smetany ke šlehání/vaření nebo kokosového mléka
40 g hořké vysokoprocentní čokolády
1 vanilkový lusk nebo pár kapek vanilkového extraktu
cca 60 g sladidla * (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 5 hodin
- Vaření / pečení: 10 minut
-
5 hodin
10 minut
5 hodin 10 minut
- Množství: 20 skleniček (1 sklenička cca 50 ml)
Postup
Smetanu či kokosové mléko zahřejte.
Přimíchejte do něj čokoládu, zrníčka z vanilkového lusku (případně pár kapek extraktu), scezenou uvařenou kávu a sladidlo podle chuti.
Přidejte podle návodu připravenou želatinu a přes jemné sítko propasírované žloutky (tak je zbavíte poutek s bílky).
Směs za stálého míchání zahřejte na přibližně 85 °C, kdy vám začne jemně houstnout. Smetana se ale nesmí vařit, jinak se žloutky srazí.
Podle chuti přidejte rum nebo koňak (případně vynechejte, pokud se striktně vyhýbáte alkoholu).
Pokud chcete extra hladkou konzistenci likéru, hotovou směs ještě přeceďte přes jemné sítko.
Dejte vychladit na několik hodin a před podáváním protřepejte.
* Výživové hodnoty platí při použití smetany ke šlehání a erythritolu (s nulovou kalorickou hodnotou) nebo při úplném vynechání sladidla.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste novoroční restart 2025. Recepty, hubnutí, VIP členství v aplikaci a desítky e-kuchařek.
Chutnější, zdravější a jednodušší vaření? Stovky receptů, jídelníčky a VIP členství. Co vám ještě chybí ke změně? Vaše šance končí 31.1. Klikněte, dokud můžete.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
6 Recenzí / komentářů
Lucka
17 prosince, 2020
Mám velkou radost, že chutná ❤️
Hana
7 ledna, 2021
Je prosim možné jej udělat bez želatiny? Děkuji
Lucka
7 ledna, 2021
Ano, jen bude výsledek o něco málo řidší. Na chuti to ale nijak neubere 🙂
Petra
26 listopadu, 2021
Prosím jak dlouho tento likér vydrží v ledničce? Děkuji za odpověď
Lucka
27 listopadu, 2021
Bez přidání alkoholu kratší dobu, cca 1-2 týdny. Záleží na čerstvosti použitých dílčích surovin.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Zdena
17 prosince, 2020
Miluji tento likér