
Dýňový brownie dort

Dýňový brownie dort
Dezerty Bez lepku, Bez masa, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské čokoláda, dýně, kakao, kokosová mouka, kokosové mléko, mandlová mouka, mascarpone, smetana, vejce
2018-03-10
Ohodnotit receptPoužití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí.
- Příprava: 1 hodina 30 minut
- Vaření / pečení: 25 minut
-
1 hodina 30 minut
25 minut
1 hodina 55 minut
- Množství: 6 porcí
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
2 vejce
15 g kokosové mouky
50 g mandlové mouky
10 g hořkého kakaa
cca 40 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)
60 g hořké vysokoprocentní čokolády + pár gramů navíc na posypání
100 g smetany ke šlehání nebo kokosového mléka
990+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 1 hodina 30 minut
- Vaření / pečení: 25 minut
-
1 hodina 30 minut
25 minut
1 hodina 55 minut
- Množství: 6 porcí
Postup
Dýni nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s vejci, kokosovou a mandlovou moukou, kakaem, 25 g zvoleného sladidla a 25 g rozpuštěné čokolády.
Vše vypracujte ve středně tekuté těsto. To nalijte do vhodné formy vystlané zmačkaným pečícím papírem. Na 6 porcí vyjde těsto v koláčové formě o průměru 23 cm přibližně 1-2 cm na výšku. Pokud uděláte korpus vyšší, prodlužte podle toho dobu pečení. Při uvedené výšce těsta to vychází na 25 minut na 180 °C. Hotový korpus nechte vychladnout.
Zatímco se dort peče, připravte si polevu. Ve smetaně si rozpusťte zbytek sladidla a čokolády a vše promíchejte do hladké směsi. Tu nechte chvíli vychladnout a pak do ní po částech zapracujte mascarpone (viz poznámka níže).
Vychladnutý korpus potřete čokoládovým mascarpone a posypte nastrouhanou čokoládou.