🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Dýňový brownie dort

Dýňový brownie dort

    , , , , ,   , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Dýňový brownie dort
5.0 15

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí.

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 1 hodina 30 minut

    25 minut

    1 hodina 55 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

240 g dýně hokaido

2 vejce

15 g kokosové mouky

50 g mandlové mouky

10 g hořkého kakaa

cca 40 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

60 g hořké vysokoprocentní čokolády + pár gramů navíc na posypání

100 g smetany ke šlehání nebo kokosového mléka

250 g mascarpone (volitelně)

990+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 1 hodina 30 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 1 hodina 30 minut

    25 minut

    1 hodina 55 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Dýni nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s vejci, kokosovou a mandlovou moukou, kakaem, 25 g zvoleného sladidla a 25 g rozpuštěné čokolády.

Vše vypracujte ve středně tekuté těsto. To nalijte do vhodné formy vystlané zmačkaným pečícím papírem. Na 6 porcí vyjde těsto v koláčové formě o průměru 23 cm přibližně 1-2 cm na výšku. Pokud uděláte korpus vyšší, prodlužte podle toho dobu pečení. Při uvedené výšce těsta to vychází na 25 minut na 180 °C. Hotový korpus nechte vychladnout.

Zatímco se dort peče, připravte si polevu. Ve smetaně si rozpusťte zbytek sladidla a čokolády a vše promíchejte do hladké směsi. Tu nechte chvíli vychladnout a pak do ní po částech zapracujte mascarpone (viz poznámka níže).

Vychladnutý korpus potřete čokoládovým mascarpone a posypte nastrouhanou čokoládou.